Mămăligă la cuptor în straturi cu brânză și ouă

mamaliga la cuptor
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy

Mămăliga la cuptor în straturi cu brânză și ou este o bunătate tradițională de care nu te mai saturi și pe bună dreptate. Gustul cremos al brânzei se îmbină perfect cu oul și mămăliguța rumenă, combinația de arome și texturi fiind una cât se poate de gustoasă.

Pentru că îndrăgim savoarea și simplitatea bucatelor românești cu tradiție, ți-am pregătit pentru astăzi o rețetă ușoară de mămăligă frumos rumenită în cuptor, cu ouă și brânzeturi. În continuare vei vedea cât de simplu este să obții acest preparat delicios din Mălaiul superior Boromir. Desigur că am inclus și câteva mici trucuri de preparare pentru ca tu să te bucuri din plin de o experiență autentică a gustului.

Tradiții în bucate: mămăliga la cuptor

Un preparat specific bucătăriei românești, mămăliga merge savurată oricând cu brânză, ouă, dar și cu savuroasele sărmăluțe, tocăniță de ciuperci, pește prăjit, cârnăciori și nenumărate alte mâncăruri. Totuși o poți servi și în alte combinații de arome. Poți prepara și un bulz ciobănesc cu brânză de burduf la interior dacă îți plac mâncărurile tradiționale inspirate de viața la sat.

Mămăliga la cuptor cu brânză și ou te încântă cu crusta ușor crocantă ce completează atât de frumos straturile bogate de ouă și brânzeturi. Pentru rețeta noastră am folosit pe lângă telemea și brânză de burduf pentru că are un gust mai intens și aromat.

Deasupra poți rade cașcaval sau caș de oaie, iar dacă vrei să capete o textură mai cremoasă poți folosi smântână sau iaurt în locul uneia dintre brânzeturi. De asemenea, rețeta de mămăligă la cuptor poate fi adaptată ușor astfel că poți folosi și cârnați sau șuncă afumată.

Cum obții o mămăligă în straturi plină de gust?

Pentru ca gustul mămăliguței să fie perfect, Boromir îți pune la dispoziție cel mai fin mălai. Mai întâi trebuie să prepari mămăliga cu lapte, apă și sare, după care vei așeza straturile într-un vas termorezistent.

Mic truc: nu fierbe foarte mult mămăliga întrucât textura sa nu trebuie să fie foarte consistentă, ci mai mult moale. În aproximativ 15 minute ar trebui să fie gata. În tot acest timp trebuie să amesteci foarte bine pentru a nu se forma cocoloașe.

Când așezi straturile, te sfătuim să te grăbești pentru că mămăliga se întărește repede. Așezi un strat de mămăligă, după care îl completezi cu un strat de brânzeturi și unt. Mai trebuie să așezi deasupra încă un strat de mămăligă și să formezi adâncituri în care vei pune puțin unt și câte un ou, după care o poți rumeni în cuptor. Cât se poate de ușor! Descoperă rețeta pas cu pas în continuare.

Mălaiul Boromir, numai bun de integrat în rețetele tale

Din Mălaiul superior Boromir prepari numai bucate alese, fie că ți-ai propus să gătești deserturi, mămăliguță sau alte delicii cu mălai precum găluște, turte sau pâini cu mălai. Încearcă și rețeta noastră de Mălai dulce, o prăjitură minunată, perfectă pentru a completa mesele tradiționale.

Găsești Mălaiul Boromir în magazinul online boromirmarket.ro, de unde poți alege oricând dintr-o gamă largă de produse de cea mai bună calitate cu care prepari rețetele preferate. Tot de acolo poți comanda și bunătăți gata preparate precum covrigii crocanți de Buzău, fursecuri fragede cu unt, salam de biscuiți, și prăjituri clasice precum prăjitura Tăvălită, Lica, Albinița sau Albă ca Zăpada.

Ingredients

0/7 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Pentru început, prepară o mămăligă moale. După ce a fiert amestecul de lapte și apă cu sare, adaugă în ploaie Mălaiul Boromir. Amestecă încontinuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Ai grijă să nu o fierbi prea mult astfel încât să nu se îngroașe mult. În aproximativ 15 minute, mămăliga ta este numai bună de pus la cuptor.
  • Preîncălzește cuptorul la 170 de grade C și pregătește un vas termorezistent în care să rumenești mămăliga. După ce ai uns vasul cu puțin unt, pune un strat de mămăligă cu lingura, iar apoi așază deasupra un strat egal de brânză de burduf, telemea rasă și unt tăiat în bucățele mici.
  • Urmează să pui deasupra ultimul strat de mămăligă, după care trebuie să formezi niște adâncituri cu dosul lingurii. În adâncituri vei pune câte o bucățică foarte mică de unt, cam cât o boabă de fasole. Peste ele trebuie să așezi ouăle. Înainte să bagi mămăliga în cuptor, presară și puțină sare peste fiecare ou.
  • Rumenește mămăliga în cuptor până când se topește brânza și se fac ouăle. Servește mămăliga în straturi cu multă smântână alături de toți cei dragi. Pentru un plus de savoare poți adăuga și bucățele de cârnăciori afumați sau șunculiță. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *