Chiftele de legume, moi și gustoase

chiftele de legume
Difficulty: Easy

Chiftelele de legume aduc savoarea în bucătăria ta cu miezul lor pufos și gustul foarte aromat. Merg de minune în zilele de vară în special atunci când căldura te îndeamnă să mănânci cât mai lejer.

Suntem în plin sezon estival, așa că ne gândim tot mai mult la ce bunătăți light putem mânca în perioada asta. Dacă îți plac mult chiftelele clasice, sigur vei îndrăgi și alternativa perfectă fără carne: chiftelele de legume, preparate cu Franzela albă Boromir. Sunt delicioase, ușor de făcut și super hrănitoare.

Variante apetisante de chiftele de legume

Ce legume poți folosi pentru rețeta de chiftele veggi? Fel și fel de legume pe placul tău. De la dovlecei, ardei gras sau kapia, morcovi și cartofi, până la spanac, varză kale, broccoli, plus multe altele. Chiftelele de legume pot fi completate și cu brânzeturi precum parmezan, telemea sau cașcaval. Astfel obții un gust bogat și o textură ușor cremoasă, nemaipomenită.

După ce ai pregătit amestecul de legume și ai modelat chiftelele, trebuie doar să le prăjești într-o baie de ulei sau să le rumenești în cuptor. În cazul în care preferi ca acestea să nu absoarbă ulei și să capete o crustă mai crocantă, poți găti chiftelele de legume la cuptor.

Rețeta de chiftele cu legume și Franzela Boromir

Franzela albă Boromir cu maia transformă chiftelele de legume în delicii cărora cu greu le reziști. Datorită aromei și texturii pufoase a franzelei, acestea capătă un gust unic, pur și simplu minunat. Sunt aperitivele ideale de împărțit cu cei dragi la mesele festive, dar e bine de știut că dispar de pe platou cât ai clipi. Pe blogul nostru găsești și rețeta de chifteluțe pufoase cu brânză, numai bune de preparat pentru prânz sau cină.

Pentru ca tu să te bucuri de varietate și savoare, am creat o gamă largă de franzele pentru toate gusturile. Pe boromirmarket.ro găsești multe alte sortimente de pâini precum franzelele negre, integrale, cu graham, fără sare, cu cartofi sau cu semințe și cereale. În prepararea Franzelelor Boromir folosim maiaua mamă și ingrediente de cea mai bună calitate astfel încât să completeze foarte bine mâncărurile tale.

chiftele de legume reteta usoara

Ingredients

Instructions

0/6 Instructions
  • Pentru început decojește cartofii și lasă-i la fiert la foc mediu într-o oală cu apă și sare. Trebuie să îi fierbi doar până când îi poți pătrunde ușor cu furculița. După ce s-au făcut parțial, trebuie să îi scoți și să îi treci prin apa rece. În felul acesta nu va trebui să aștepți mult timp până când s-au răcit de tot.
  • După ce ai curățat morcovul, dă-l pe răzătoare împreună cu cartofii. Boabele de porumb le conferă chiftelelor de legume un gust dulceag, motiv pentru care îți recomandăm să le integrezi în rețetă.
  • Toacă ardeiul gras, verdeața și ceapa verde în bucățele foarte mici. Apoi rupe în bucăți Franzela Boromir, înmuai-o în apă și stoarce-o foarte bine. Poți folosi și alt tip de pâine pe placul tău din colecția noastră.
  • Într-un bol mare amestecă cu mâna toate ingredientele pentru chiftele astfel încât să obții o compoziție omogenă. Urmează să modelezi chiftelele sub formă de sfere mici.
  • Pune uleiul într-o tigaie adâncă și încinge-l la foc mediu, apoi dă prin făină o parte din chiftelele de legume și prăjește-le astfel încât să capete o culoare ușor aurie-maronie, întorcându-le din când în când pe-o parte. Este important să nu prăjești toate chiftelele deodată ca să te asiguri că se fac rapid. Dacă se rumenesc mai greu, vor absorbi mai mult ulei.
  • Apoi scoate-le pe șervetele absorbante și prăjește chiftelele rămase. La final servește chiftelele de legume cu un sos de roșii, salate de vară sau cu garnitura preferată. Sunt atât de bune la gust că te vor cuceri chiar și dacă le vei savura simple. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *