
Difficulty: Easy
Ingredients
Instructions
- Pentru început decojește cartofii și lasă-i la fiert la foc mediu într-o oală cu apă și sare. Trebuie să îi fierbi doar până când îi poți pătrunde ușor cu furculița. După ce s-au făcut parțial, trebuie să îi scoți și să îi treci prin apa rece. În felul acesta nu va trebui să aștepți mult timp până când s-au răcit de tot.
- După ce ai curățat morcovul, dă-l pe răzătoare împreună cu cartofii. Boabele de porumb le conferă chiftelelor de legume un gust dulceag, motiv pentru care îți recomandăm să le integrezi în rețetă.
- Toacă ardeiul gras, verdeața și ceapa verde în bucățele foarte mici. Apoi rupe în bucăți Franzela Boromir, înmuai-o în apă și stoarce-o foarte bine. Poți folosi și alt tip de pâine pe placul tău din colecția noastră.
- Într-un bol mare amestecă cu mâna toate ingredientele pentru chiftele astfel încât să obții o compoziție omogenă. Urmează să modelezi chiftelele sub formă de sfere mici.
- Pune uleiul într-o tigaie adâncă și încinge-l la foc mediu, apoi dă prin făină o parte din chiftelele de legume și prăjește-le astfel încât să capete o culoare ușor aurie-maronie, întorcându-le din când în când pe-o parte. Este important să nu prăjești toate chiftelele deodată ca să te asiguri că se fac rapid. Dacă se rumenesc mai greu, vor absorbi mai mult ulei.
- Apoi scoate-le pe șervetele absorbante și prăjește chiftelele rămase. La final servește chiftelele de legume cu un sos de roșii, salate de vară sau cu garnitura preferată. Sunt atât de bune la gust că te vor cuceri chiar și dacă le vei savura simple. Poftă bună!