Category: Feluri principale, Prânz&Cină
Cuisine: Traditional

Difficulty: Easy
Ingredients
Instructions
- Pentru început te vei ocupa de sosul pentru chifteluțele pufoase. Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie adâncă, după care poți adăuga ceapa tocată pe care o călești până când se înmoaie. Adaugă mai apoi usturoiul și după un minut poți pune roșiile, busuiocul, sarea și piperul, continuând să amesteci în tot acest timp. În momentul în care a fiert, dă focul mai încet și gătește sosul pentru 20 de minute. După aceea, pune o cană de apă în sos și amestecă.
- Mărunțește feliile de Jimbla cu cartofi Boromir, după ce le-ai îndepărtat coaja. Adaugă usturoiul, brânza și pătrunjelul, și dă-le la blender. Pune mai apoi compoziția de pâine într-un bol și amestec-o mai apoi cu cele 4 ouă, pe care trebuie să le pui pe rând. În cazul în care consideri că amestecul nu este îndeajuns de umed, mai poți pune încă un ou. Compoziția de chifteluțe trebuie să fie ușor umedă și în același timp destul de consistentă ca să o poți modela ușor fără să se sfărâme.
- Urmează să modelezi chifteluțele cu mâinile umezite cu apă. Nu trebuie decât să rupi bucățele egale din compoziție și să le rulezi între palme până când obții chiftele în formă de bile.
- La final, rumenește-le în sosul preparat la foc mic timp de 15 minute. Apoi le poți întoarce pe cealaltă parte, lăsându-le la făcut pentru încă 10 minute. Dacă sosul de îngroașă prea mult, mai poți adăuga apă. Acum că gustările tale cu brânză sunt gata, le poți servi cu puțin parmezan ras deasupra. Pentru un gust tradițional fermecător poți umple chiftelele pufoase cu brânză de burduf, telemea, sau de ce nu, cu un mix de brânzeturi. Iar dacă vrei ca aceste bunătăți să fie mai picante puțin, folosește și boia iute. Din coaja rămasă poți prepara niște crutoane crocante, numai bune de servit în supele cremă de legume. Poftă bună!