Chiftele pufoase din brânză și Jimbla cu cartofi Boromir

reteta chiftele
Difficulty: Easy

O gustare mult îndrăgită pentru aromele bogate, chifteluțele te încântă de fiecare dată cu textura și gustul lor fie că le savurezi la mesele de zi cu zi sau la cele festive. Fiind foarte versatile, le poți servi ca atare sau alături de piure, salate și multe alte preparate. Iar rețeta noastră simplă de chiftele pufoase cu brânză este numai bună de încercat când vrei să te bucuri de o gustare light și apetisantă. Preparate cu Jimbla albă cu cartofi Boromir și alte ingrediente de o calitate excelentă, aceste bunătăți capătă o savoare pe care o vei adora pe loc.

Chifteluțele, un preparat tradițional plin de gust

Chifteluțele pufoase cu umpluturi bogate sunt de nelipsit de pe platourile cu aperitive pe care le pregătești pentru masa de sărbătoare. Vor fi primele care vor dispărea de pe platou! Dar sunt perfecte și pentru momentele de răsfăț în care ai poftă de ceva bun și hrănitor care se prepară repede și ușor. În plus, merg foarte bine cu nenumărate garnituri, astfel că poți face fel și fel de combinații de ingrediente. Dacă preferi o alternativă mai light la chifteluțele umplute cu carne, atunci rețeta noastră de chiftele pufoase cu brânză va fi pe placul tău.

Cele mai pufoase chiftele cu brânză din Jimbla Boromir

Din Jimbla albă cu cartofi Boromir obții chifteluțe atât de gustoase și pufoase încât se vor mânca imediat. Aroma de cartofi și textura pâinii se armonizează perfect cu brânza și sosul în care rumenești chiftelele. Jimbla Boromir este produsă prin fermentație naturală cu maia și alte ingrediente atent selecționate pentru ca tu să ai parte de un gust unic.

O poți comanda oricând de pe boromirmarket.ro, unde găsești și alte tipuri de pâine cu care poți prepara niște sandvișuri apetisante, crutoane, mini quiche în crustă de pâine și multe alte bunătăți. Descoperă și rețetele noastre cu avocado pentru un mic dejun hrănitor și plin de savoare.

chiftele pufoase

Ingredients

Instructions

0/4 Instructions
  • Pentru început te vei ocupa de sosul pentru chifteluțele pufoase. Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie adâncă, după care poți adăuga ceapa tocată pe care o călești până când se înmoaie. Adaugă mai apoi usturoiul și după un minut poți pune roșiile, busuiocul, sarea și piperul, continuând să amesteci în tot acest timp. În momentul în care a fiert, dă focul mai încet și gătește sosul pentru 20 de minute. După aceea, pune o cană de apă în sos și amestecă.
  • Mărunțește feliile de Jimbla cu cartofi Boromir, după ce le-ai îndepărtat coaja. Adaugă usturoiul, brânza și pătrunjelul, și dă-le la blender. Pune mai apoi compoziția de pâine într-un bol și amestec-o mai apoi cu cele 4 ouă, pe care trebuie să le pui pe rând. În cazul în care consideri că amestecul nu este îndeajuns de umed, mai poți pune încă un ou. Compoziția de chifteluțe trebuie să fie ușor umedă și în același timp destul de consistentă ca să o poți modela ușor fără să se sfărâme.
  • Urmează să modelezi chifteluțele cu mâinile umezite cu apă. Nu trebuie decât să rupi bucățele egale din compoziție și să le rulezi între palme până când obții chiftele în formă de bile.
  • La final, rumenește-le în sosul preparat la foc mic timp de 15 minute. Apoi le poți întoarce pe cealaltă parte, lăsându-le la făcut pentru încă 10 minute. Dacă sosul de îngroașă prea mult, mai poți adăuga apă. Acum că gustările tale cu brânză sunt gata, le poți servi cu puțin parmezan ras deasupra. Pentru un gust tradițional fermecător poți umple chiftelele pufoase cu brânză de burduf, telemea, sau de ce nu, cu un mix de brânzeturi. Iar dacă vrei ca aceste bunătăți să fie mai picante puțin, folosește și boia iute. Din coaja rămasă poți prepara niște crutoane crocante, numai bune de servit în supele cremă de legume. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *