Mămăligă cremoasă cu brânză și ciuperci

mamaliga cremoasa reteta
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy

O mămăligă cremoasă poate completa perfect mesele de zi cu zi. Are un gust delicios, o textură ușor fină și este foarte sățioasă. Mămăliga noastră a ieșit foarte gustoasă pentru că am folosit numai ingrediente de calitate: brânză, lapte și Mălaiul Extra Boromir. Iar la final am adăugat un topping de ciuperci sotate în unt. Pe lângă rețetă, ți-am pregătit mai multe sfaturi și trucuri ca să obții o mămăligă cremoasă, dar cu textura potrivită. Descoperă pe blogul nostru și alte rețete minunate:

Sfaturi de preparare mămăligă cremoasă

  • După ce ai adăugat mălaiul, trebuie să amesteci încontinuu până când se îngroașă mămăliga. Textura ei poate fi ușor moale atunci când adaugi laptele fierbinte. Va deveni mai fermă pe măsură ce o gătești.
  • Pentru ca textura mămăligii să fie cremoasă, iar gustul să fie mai aromat, am folosit lapte, brânză și smântână.
  • Ce tipuri de brânzeturi poți folosi pentru mămăliga cremoasă? Cașcaval, parmezan, Gouda, Emmentaler sau altă brânză pe gustul tău. Important este să fie o brânză tare și aromată, care se topește ușor.
  • Smântâna poate fi înlocuită cu iaurt grecesc după cum îți place.
  • Dacă preferi un gust mai bogat, poți adăuga în mămăligă un ou fiert, mărunțit.
  • La final, poți decora mămăliga cremoasă cu cimbru proaspăt, ceapă verde, busuioc sau salvie tocată mărunt.
  • Ciupercile pot fi sotate cu usturoi pentru un plus de savoare.
  • În locul ciupercilor sotate, poți folosi alt topping în funcție de preferințe: ouă prăjite, bacon, jambon sau kaiser.

reteta mamaliga cremoasa

Mămăliga, mai gustoasă cu Mălaiul Boromir

Cum obții o mămăligă cremoasă, plină de savoare? Produs din boabe de porumb atent selecționate, Mălaiul Extra Boromir este ajutorul tău de nădejde. Calitatea superioară și textura sa unică transformă mămăliga într-o adevărată bunătate. Îl poți comanda oricând din magazinul nostru online, boromirmarket.ro, în care te așteaptă o colecție variată de ingrediente și produse gata preparate. Tot acolo găsești diferite tipuri de făinuri cu care poți găti diferite delicii.

ingrediente mamaliga cremoasa

Ingredients

0/10 Ingredients
Adjust Servings
    Pentru mămăligă:
  • Pentru topping-ul de ciuperci:

Instructions

0/4 Instructions
  • Curăță ciupercile, taie-le în felii groase, apoi pune untul într-o tigaie pe foc mic spre mediu. Sotează ciupercile, amestecând din când în când. După ce s-au făcut, lasă-le deoparte. Le poți sota împreună cu usturoi pentru un gust mai aromat sau poți adăuga la final cimbru proaspăt.
  • Într-o oală medie pune apa pentru mămăligă. Fierbe apa la foc mare, apoi dă focul mai încet și pune în ploaie Mălaiul Boromir. În tot acest timp amestecă cu telul pentru a evita formarea cocoloașelor. După ce s-a mai îngroșat, dă focul la minim.
  • În timp ce gătești mămăliga, pune în altă oală laptele și încălzește-l până când devine foarte fierbinte. Adaugă treptat laptele fierbinte peste mămăligă amestecând încontinuu. Gătește mămăliga până când se îngroașă îndeajuns și devine cremoasă, ușor netedă.
  • Oprește focul apoi completează mămăliga cremoasă cu smântână și brânză rasă. Adaugă un vârf de nucșoară, sare și piper. În funcție de cât de sărată este brânza pe care ai folosit-o, poți pune mai multă sau mai puțină sare. Pune mămăliga în farfurii și adaugă topping-ul de ciuperci sotate și cimbru proaspăt. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *