
O mămăligă cremoasă poate completa perfect mesele de zi cu zi. Are un gust delicios, o textură ușor fină și este foarte sățioasă. Mămăliga noastră a ieșit foarte gustoasă pentru că am folosit numai ingrediente de calitate: brânză, lapte și Mălaiul Extra Boromir. Iar la final am adăugat un topping de ciuperci sotate în unt. Pe lângă rețetă, ți-am pregătit mai multe sfaturi și trucuri ca să obții o mămăligă cremoasă, dar cu textura potrivită. Descoperă pe blogul nostru și alte rețete minunate:
- bulz la cuptor
- mămăligă la cuptor în straturi
- mămăligă cu brânză de burduf
Sfaturi de preparare mămăligă cremoasă
- După ce ai adăugat mălaiul, trebuie să amesteci încontinuu până când se îngroașă mămăliga. Textura ei poate fi ușor moale atunci când adaugi laptele fierbinte. Va deveni mai fermă pe măsură ce o gătești.
- Pentru ca textura mămăligii să fie cremoasă, iar gustul să fie mai aromat, am folosit lapte, brânză și smântână.
- Ce tipuri de brânzeturi poți folosi pentru mămăliga cremoasă? Cașcaval, parmezan, Gouda, Emmentaler sau altă brânză pe gustul tău. Important este să fie o brânză tare și aromată, care se topește ușor.
- Smântâna poate fi înlocuită cu iaurt grecesc după cum îți place.
- Dacă preferi un gust mai bogat, poți adăuga în mămăligă un ou fiert, mărunțit.
- La final, poți decora mămăliga cremoasă cu cimbru proaspăt, ceapă verde, busuioc sau salvie tocată mărunt.
- Ciupercile pot fi sotate cu usturoi pentru un plus de savoare.
- În locul ciupercilor sotate, poți folosi alt topping în funcție de preferințe: ouă prăjite, bacon, jambon sau kaiser.
Mămăliga, mai gustoasă cu Mălaiul Boromir
Cum obții o mămăligă cremoasă, plină de savoare? Produs din boabe de porumb atent selecționate, Mălaiul Extra Boromir este ajutorul tău de nădejde. Calitatea superioară și textura sa unică transformă mămăliga într-o adevărată bunătate. Îl poți comanda oricând din magazinul nostru online, boromirmarket.ro, în care te așteaptă o colecție variată de ingrediente și produse gata preparate. Tot acolo găsești diferite tipuri de făinuri cu care poți găti diferite delicii.
Ingredients
-
Pentru mămăligă:
- Pentru topping-ul de ciuperci:
Instructions
-
- Într-o oală medie pune apa pentru mămăligă. Fierbe apa la foc mare, apoi dă focul mai încet și pune în ploaie Mălaiul Boromir. În tot acest timp amestecă cu telul pentru a evita formarea cocoloașelor. După ce s-a mai îngroșat, dă focul la minim.
- În timp ce gătești mămăliga, pune în altă oală laptele și încălzește-l până când devine foarte fierbinte. Adaugă treptat laptele fierbinte peste mămăligă amestecând încontinuu. Gătește mămăliga până când se îngroașă îndeajuns și devine cremoasă, ușor netedă.
-