Ciulamaua de ciuperci este unul dintre acele preparate tradiționale pe care le îndrăgim tare mult pentru simplitatea și savoarea lor. Sosul alb cremos și fin se îmbină perfect cu ciupercile călite, verdețurile și aroma de usturoi.
Bucatele cu tradiție ocupă un loc aparte în inima noastră, motiv pentru care de data asta vrem să te inspirăm cu o rețetă minunată de ciulama de ciuperci cu mămăligă. Preparată cu Făina albă superioară Boromir, aceasta capătă un gust nespus de delicios. Alături de mămăliguță, ciulamaua va deveni preferata tuturor la masa în familie!
Ciulamaua de ciuperci, ușor de adaptat
Ce ciuperci folosim pentru ciulama? Pentru un plus de gust, te sfătuim să folosești un mix de ciuperci champignon brune și albe. Totuși, pot fi integrate în rețetă și ciupercile de pădure comestibile, pleurotus sau alte soiuri pe placul tău. Ciupercile călite îi conferă mâncării o aromă mai bogată, însă le poți și fierbe în cazul în care nu vrei să le călești. În plus, dacă le călești cu unt în loc de ulei, gustul preparatului va ieși mult mai aromat.
În afară de rețeta de ciulama simplă de ciuperci, există și alte variante savuroase. Ciupercile pot fi completate și cu piept de pui, morcovi sau fasole. Ciulamaua poate fi aromatizată cu usturoi, cimbru, nucșoara sau foi de dafin, dar și cu verdețuri precum mărar sau pătrunjel.
Cum obții o ciulama de ciuperci cremoasă?
Sosul pentru ciulamaua tradițională de ciuperci se îngroașă cu făină. În rețeta noastră este esențial să amesteci cât mai bine făina cu laptele pentru a scăpa de cocoloașe. Apoi adaugi amestecul peste ciupercile călite și lași ciulamaua să fiarbă la foc mic până când se îngroașă. Nu mai trebuie decât să pui smântâna și să adaugi la final verdețurile tocate fin.
Ca să te bucuri din plin de gustul său, este musai să o servești caldă cu o mămăliguță făcută ca la mama acasă. Așa că vei afla din rețeta noastră cum să prepari atât o delicioasă ciulamaua de ciuperci, cât și o mămăligă bună la gust din Mălaiul Boromir.
Făina Boromir, perfectă pentru ciulama
Fină și mătăsoasă, Făina albă din grâu Boromir îi conferă preparatului o textură cremoasă, transformându-l într-o bunătate de care nu te saturi prea ușor. În prepararea Făinii Boromir folosim boabe de grâu alese cu multă grijă pentru a-ți pune la dispoziție o făină de calitate superioară.
Dacă vrei să îi răsfeți pe cei dragi și cu alte mâncăruri tradiționale, încearcă și rețeta noastră de bulz la cuptor din brânză de burduf și mămăliguță preparată cu cel mai bun mălai. Iar ca desert, pregătește-le minciunele, fundițele crocante pe care le poți pudra cu zahăr și scorțișoară. Pe blogul nostru găsești multe alte rețete pe placul întregii familii.
Când vrei să prepari mâncăruri pline de savoare, comandă online Făina Boromir și alte ingrediente de nelipsit de pe boromirmarket.ro. Tot în magazinul nostru online te așteaptă o întreagă colecție de Cozonaci Boromir cu umpluturi bogate și miez foarte pufos, prăjituri artizanale, cornulețe umplute și multe alte produse tradiționale de o calitate excelentă. Pentru ca tu să te bucuri de gustul autentic românesc am conceput nenumărate delicii ce împletesc savoarea cu tradiția.