
Yields:
1 Serving
Difficulty: Easy
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Pentru început amestecă bine iaurtul cu ouăle, esența de vanilie, zahărul, esența de rom și vârful de sare. Poți adăuga și coaja rasă de lămâie în cazul în care vrei ca minciunelele să iasă mai aromate.
- După ce ai cernut Făina Boromir împreună cu praful de copt, o poți adăuga peste compoziția obținută mai sus. Te poți apuca de frământat până când s-a legat aluatul și nu mai este lipicios.
- Pudrează masa de lucru cu făină, apoi întinde aluatul cu sucitorul astfel încât să obții o foaie de aproape 1 cm grosime. Urmează să formezi fundițe din aluat astfel: taie aluatul în fășii lungi cu ajutorul unui cuțit ascuțit sau cu o rolă de tăiat pizza. Fiecare fășie trebuie tăiată pe diagonală în romburi, iar în mijlocul lor trebuie să faci o tăietură de 1-2 cm. Prin tăietură trebuie să treci unul dintre colțurile rombului. Procedează la fel pentru fiecare fundiță.
- După ce ai încins uleiul într-o tigaie adâncă, prăjește minciunelele până când capătă o culoare aurie. Rumenește-le bine pe ambele părți, apoi pune-le pe șervețele de bucătărie care să absoarbă uleiul în exces. Pentru un gust fermecător, pudrează-le cu zahăr și scorțișoară, apoi servește-le calde cu cei dragi! Poftă bună!