Minciunele: rețeta de fundițe crocante

Minciunele reteta de fundite
Yields: 1 Serving Difficulty: Easy

Minciunelele îți amintesc de gustul dulce al copilăriei cum nu se poate mai bine! Fragede, ușor pufoase la interior și crocante la exterior, aceste delicii tradiționale sub formă de fundițe se aseamănă mult cu gogoșile la gust.

Rețeta de minciunele cu iaurt pe care ți-am pregătit-o se prepară foarte ușor și repede din Făina superioară Boromir. La final vei obține niște minunății dulci foarte aromate, pe care le poți pudra cu zahăr și puțină scorțișoară înainte de servire. Sunt perfecte de savurat ca gustare dulce sau desert!

Sfaturi de preparare pentru minciunele

Tradiționalele minciunele ne poartă înapoi în timp cu savoarea lor. Gustul lor inconfundabil ne duce cu gândul la vremurile în care mama sau bunica ne răsfăța cu fel și fel de bunătăți. Cunoscute și sub denumirea de fundițe, uscățele sau ciurigăi, aceste preparate se remarcă prin forma lor de fundiță și armonia de texturi.

Deși minciunelele nu se prepară de obicei cu drojdie, ele capătă textura unor gogoși pe măsură ce se rumenesc. Pentru a obține o textură mai pufoasă, am pus în aluatul lor și praf de copt. Desigur, există și variante de minciunele mult mai crocante care se prepară fără praf de copt sau bicarbonat.

Ca să te bucuri de fundițe cu miez fraged și aromat, te sfătuim să prepari aluatul de minciunele cu iaurt grecesc sau smântână grasă. De asemenea, poți folosi atât esență de vanilie, cât și esență de rom. Dacă vrei să folosești doar esență de vanilie, este musai să razi și coajă de lămâie pentru a le conferi minciunelelor un plus de gust.

Cum formezi fundițele?

Simplu: după ce ai terminat de preparat aluatul și l-ai întins cu sucitorul, trebuie să îl tai în fâșii lungi cu ajutorul unui cuțit cu lama bine ascuțită. Urmează să tai pe diagonală fășiile, astfel încât să obții forme de romb. Apoi trebuie să crestezi fiecare romb pe mijloc. Prin tăietură vei introduce unul dintre colțurile rombului. În rețeta de mai jos vei descoperi și mai multe detalii despre cum să obții o împletitură simplă de mare efect.

Minciunele gustoase din Făina Boromir

Preparate cu Făina albă superioară Boromir, minciunelele capătă un gust și o textură minunată. Pentru ca din morile Boromir să iasă cea mai bună făină, în prepararea sa folosim doar boabe de grâu de o calitate excelentă, atent selecționate.

Odată ajunsă în bucătăria ta, Făina Boromir îți devine un ajutor de nădejde când vrei să gătești mâncărurile preferate. De la gogoși, papanași prăjiți, clătite pufoase sau subțiri, până la colțunași cu brânză și plăcinte, pe blogul nostru te așteaptă multe alte rețete de bunătăți!

Poți comanda online Făina Boromir de pe boromirmarket.ro, magazinul plin cu ingrediente de nelipsit și delicii pe gustul întregii familii! Tot acolo găsești și noua colecție Prăjitura Îngerilor care te surprinde cu aromele exotice de mango, cocos sau fistic. Vei adora gustul divin conferit de cremele catifelate ce se împletesc într-un mod irezistibil cu pandișpanul pufos și diferitele topping-uri.

Ingredients

0/12 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Pentru început amestecă bine iaurtul cu ouăle, esența de vanilie, zahărul, esența de rom și vârful de sare. Poți adăuga și coaja rasă de lămâie în cazul în care vrei ca minciunelele să iasă mai aromate.
  • După ce ai cernut Făina Boromir împreună cu praful de copt, o poți adăuga peste compoziția obținută mai sus. Te poți apuca de frământat până când s-a legat aluatul și nu mai este lipicios.
  • Pudrează masa de lucru cu făină, apoi întinde aluatul cu sucitorul astfel încât să obții o foaie de aproape 1 cm grosime. Urmează să formezi fundițe din aluat astfel: taie aluatul în fășii lungi cu ajutorul unui cuțit ascuțit sau cu o rolă de tăiat pizza. Fiecare fășie trebuie tăiată pe diagonală în romburi, iar în mijlocul lor trebuie să faci o tăietură de 1-2 cm. Prin tăietură trebuie să treci unul dintre colțurile rombului. Procedează la fel pentru fiecare fundiță.
  • După ce ai încins uleiul într-o tigaie adâncă, prăjește minciunelele până când capătă o culoare aurie. Rumenește-le bine pe ambele părți, apoi pune-le pe șervețele de bucătărie care să absoarbă uleiul în exces. Pentru un gust fermecător, pudrează-le cu zahăr și scorțișoară, apoi servește-le calde cu cei dragi! Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *