Salată de vinete cu maioneză

salata de vinete cu maioneza
Yields: 8 Servings Difficulty: Easy

Pregătită cu drag, ca în copilărie, salata de vinete cu maioneză poate fi începutul perfect al oricărei zile. Gustul salatei este simplu, dar super delicios, cu totul inconfundabil. Dacă îl completezi cu felii rumene și crocante de pâine prăjită, cu atât mai mult îți va plăcea rețeta noastră. Jimbla albă Boromir cu cartofi dă un plus de savoare salatei de vinete cu maioneză, fiind minunată în această combinație. Descoperă pe blogul nostru cum prepari și alte bunătăți tradiționale:

Sfaturi de preparare salata de vinete cu maioneză

  • Cum coci vinetele? Trebuie să le coci până când devin moi la interior, iar coaja lor se carbonizează.
  • Le poți rumeni în cuptor, pe grătar, pe jar sau pe flacăra aragazului în funcție de preferințe. Noi am preferat să le coacem în cuptor.
  • Dacă le coci direct pe ochiul aragazului, este important să folosești folie de aluminiu. Îți recomandăm să dai focul tare și să le rumenești pe fiecare parte timp de 10 minute.
  • După ce s-au copt, le decojești și le lași la scurs într-o strecurătoare. Dacă nu le lași la scurs îndeajuns, vor fi prea zemoase și asta va afecta textura salatei de vinete cu maioneză.
  • Te sfătuim să folosești o lingură de lemn când toci vinetele pentru a nu se oxida.
  • Maioneza pentru salata de vinete are la bază un ou întreg crud, ulei și zeamă de lămâie. Se prepară îndată, dar vei avea nevoie de un blender vertical.
  • Pentru a obține o maioneză cu textura potrivită, toate ingredientele sale trebuie să fie la temperatura camerei.
  • Uleiul pe care îl folosești pentru maioneză ar trebui să aibă un gust neutru. Poți folosi ulei de floarea-soarelui.
  • Ceapa poate fi înlocuită cu usturoi sau pudră de usturoi după cum îți place.
  • Pentru a obține o salată de vinete cu maioneză de post, trebuie doar să renunți la ou și să mixezi la blender vinetele cu uleiul.
  • Care este varianta orientală a salatei de vinete cu maioneză? Salata Baba Ganoush cu tahini și usturoi.

ingrediente salata de vinete cu maioneza

Salata de vinete cu maioneză și Jimbla Boromir

Servită cu felii prăjite de Jimblă albă Boromir, salata de vinete cu maioneză este pur și simplu delicioasă. Textura și gustul autentic al pâinii rustice îmbogățește savoarea salatei. Preparăm în tihnă Pâinile Boromir după o rețetă curată, din ingrediente simple, fără să folosim conservanți și zahăr. Cum își păstrează Pâinile Boromir mai mult timp prospețimea și gustul? Dospirea lentă cu maia naturală este secretul care ajută la conservarea naturală a aluatului. De asemenea, datorită fermentației cu maia aluatul capătă o textură mai elastică și hidratată, rezultând la final un miez pufos, foarte moale.

Pe boromirmarket.ro găsești o gamă largă de pâini pentru toate gusturile: albe, de secară, fără sare, negre, integrale, cu tărâțe, cu semințe, coapte la tavă și multe alte sortimente. Orice Pâine Boromir ai alege, se va potrivi minunat cu salata de vinete cu maioneză.

Ingredients

0/7 Ingredients
Adjust Servings
  • Pentru maioneză:

Instructions

0/5 Instructions
  • Spală vinetele, apoi pune-le pe o tavă și lasă-le la rumenit în cuptor timp de 40-50 minute la 210 grade C. În timpul coacerii va trebui să le întorci din când în când pentru a se rumeni uniform. Trebuie să lași vinetele la rumenit până când se înmoaie astfel încât să le poți pătrunde cu furculița. Lasă-le puțin la răcit după ce le-ai scos din cuptor.
  • Decojește vinetele coapte după ce s-au răcit, apoi lasă-le la scurs într-o strecurătoare. Cât timp se scurg de zeamă, te poți ocupa de maioneza pentru salata de vinete.
  • Dă la blender oul împreună cu sarea și zeama de lămâie. Apoi pune tot uleiul și mixează menținând blenderul vertical pe fundul vasului până când începe să se formeze maioneza. După ce s-a format maioneza pe fundul vasului, ridică ușor blenderul mixând în acest timp.
  • Toacă ceapa mărunt, apoi toacă vinetele mărunt cu o spatulă de lemn. Te sfătuim să nu folosești cuțitul ca să eviți oxidarea vinetelor.
  • Amestecă vinetele cu maioneza și cu ceapa tocată mărunt. Apoi prăjește în toaster feliile pufoase de Jimblă Boromir și întinde pe ele un strat generos salată de vinete cu maioneză. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *