Toast tradițional cu șunculiță și ouă fierte

toast cu sunculita
Difficulty: Easy

Sunt zile în care vrei să te bucuri de savoare și simplitate, iar toastul tradițional le îmbină perfect. Dorul de tradiții și bogăția de arome se regăsesc în rețeta de azi pe care o prepari rapid și ușor. Din puține ingrediente de calitate obții un gust delicios: felii prăjite de Franzelă albă Boromir cu maia, șunculița țărănească, telemea și ouă fierte. Deja sună foarte bine, așa-i? Fiind versatilă, poți completa rețeta noastră cu multe alte ingrediente după cum îți place. La finalul articolului vei găsi o listă cu diferite combinații de gusturi pe care le poți face.

Toast cu șunculiță și Franzela Boromir

Cu Franzela albă Boromir obții o bunătate de toast tradițional. Feliile rumene de pâine prăjită se combină minunat cu șunculiță țărănească, ouăle fierte și legumele proaspete. Pentru ca Franzelele Boromir să capete un miez pufos și gustos, le preparăm în tihnă prin dospire lentă cu maia naturală și folosim ingrediente simple, atent selecționate. Pe boromirmarket.ro găsești o colecție variată de pâini pentru toate gusturile: franzele fără sare, integrale, cu făină de secară, cu graham, cu făină neagră și multe altele. Dacă preferi un sortiment rustic, poți folosi pentru rețeta noastră Pâinea țărănească albă Boromir, coaptă pe vatră. Pentru mai multă inspirație în bucătărie, aruncă o privire la blogul nostru. Acolo te așteaptă și o rețetă tradițională de fasole bătută cu ciuperci sotate.

Sfaturi de preparare toast tradițional

• Ce brânzeturi poți folosi? Telemea, cașcaval afumat, brânză de burduf sau caș.

• Pentru un plus de prospețime, te sfătuim să incluzi în rețetă legume și verdețuri fresh: ceapă, ceapa verde, roșii, ardei, salata, castraveți, arpagic.

• Printre cărnurile pe care le poți folosi pentru a obține un gust rustic se numără: kaiser, șunculiță țărănească, salam, cârnăciori sau mușchi afumat de porc.

• Ouăle fierte pot fi înlocuite cu ouă prăjite sau poșate în funcție de preferințe.

• Feliile de Franzelă Boromir pot fi prăjite în toaster sau în tigaie, cu puțin unt.

• Cum altfel mai poți aromatiza feliile prăjite de pâine? Le poți freca cu usturoi sau le poți unge cu puțin ulei de măsline.

reteta toast

Ingredients

Instructions

0/2 Instructions
  • Mai întâi prăjește în toaster feliile de Franzelă Boromir. Dacă vrei să fie aromate, te sfătuim să le prăjești într-o tigaie încinsă cu puțin unt. Pentru a capătă o textură mai crocantă, poți rumeni feliile de pâine în cuptor. Mic truc: poți freca feliile rumene de pâine cu usturoi ca să obții un plus de savoare. De asemenea, poți unge feliile cu ulei de măsline.
  • Așază pe un tocător de lemn feliile prăjite de pâine și pune deasupra felii de șunculiță țărănească, telemea, ardei kapia și servește-le apoi cu ouă fierte sau prăjite. Pornind de la rețeta noastră poți folosi multe alte ingrediente pentru a face o combinație pe gustul tău. Mai sus găsești diferite moduri prin care poți adapta toastul tradițional. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *