Ciorbă de perișoare cu gust tradițional

ciorba de perisoare reteta
Difficulty: Easy

Ciorba de perișoare este una dintre cele mai îndrăgite mâncăruri românești. Gustul său autentic este dat de perișoarele preparate cu carne și de zarzavaturile aromate. O prepari ușor, iar dacă o completezi cu Franzela integrală Boromir cu maia, te bucuri de un plus de savoare. Cum gătești o ciorbă gustoasă? Vei găsi mai jos mai multe sfaturi de preparare. Descoperă pe blog și rețeta noastră de ciorbă de legume.

Ciorbă de perișoare cu Franzela Boromir

Franzela integrală Boromir are un conținut bogat de nutrienți, fiind preparată cu făină de grâu întreg. Pentru ca tu să te bucuri de o bunătate de pâine, folosim ingrediente simple, atent selecționate în prepararea Franzelelor Boromir. Datorită fermentației naturale cu maia și ingredientelor de calitate, Franzelele Boromir capătă un miez moale, pufos și aromat. Cu făină integrală, cu făină neagră, cu făină de graham, albe sau albe fără sare, pe boromirmarket.ro găsești oricând un sortiment de franzelă pe placul tău.

ciorbita de perisoare

Sfaturi și trucuri de preparare ciorba de perișoare

• Când pregătești compoziția pentru perișoare, poți folosi pătrunjel sau mărar în funcție de preferințe.

• Ciorba poate fi preparată și cu perișoare din pește.

• Pentru a obține un gust picant, adaugă în ciorbă de perișoare un ardei iute, tăiat feliuțe, atunci când fierbi legumele.

• Pentru a acri ciorba de perișoare, poți folosi roșii în bulion, zeamă de lămâie, oțet sau borș după cum îți place.

• În cazul în care nu folosești o carne cu multă grăsime, te sfătuim să pui în compoziția perișoarelor câteva linguri de ulei pentru a ieși cât mai pufoase.

• După ce ai oprit focul, poți aromatiza ciorba cu leuștean, pătrunjel sau cimbru.

• Îți recomandăm să servești ciorba de perișoare cu smântână dacă vrei să te bucuri de un gust mai bogat.

Ingredients

Instructions

0/4 Instructions
  • Mai întâi vei pregăti perișoarele. Amestecă bine într-un bol toate ingredientele pentru perișoare. După ce ai obținut o compoziție omogenă, ia câte puțin din amestec și modelează-l sub formă de chifteluță. Mic truc: modelează-le cu mâinile umede pentru a-ți fi mai ușor. Procedează la fel până când se termină compoziția.
  • Pune 1,5 L apă într-o oală și las-o să fiarbă. Pune perișoarele în apa care fierbe și lasă-le la făcut timp de 20 minute la foc mediu-mic. Scoate perișoarele din oală, fără să arunci apa în care au fiert. Pune perișoarele într-un vas termorezistent, acoperit cu capac.
  • Taie în cubulețe legumele. Ceapa o poți toca mărunt în funcție de preferințe. Opțional, poți căli toate legumele într-o oală cu ulei. Dacă nu vrei să le călești, pune-le direct la fiert în apa în care au fiert perișoarele și completează cu încă 1 L apă și roșiile în bulion.
  • La final adaugă perișoarele și fierbe ciorba timp de câteva minute. După ce ai oprit focul, presară deasupra pătrunjel sau leuștean tocat mărunt. Prăjește în toaster feliile de Franzelă integrală Boromir și servește ciorba de perișoare la masa în familie. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *