Difficulty: Easy
Ingredients
Instructions
- Mai întâi trebuie să prepari foile de plăcintă. Amestecă sarea, oul, uleiul și laptele călduț într-un bol, după care trebuie să adaugi treptat Făina Boromir. În momentul în care observi că s-a îngroșat amestecul, poți începe să-l frămânți cu mâna până când obții un aluat bine legat și elastic, care să nu fie totuși lipicios. Mai apoi, acoperă bolul cu o folie alimentară și lasă la frigider aluatul pentru plăcinta cu carne.
- În continuare trebuie să te ocupi de umplutura de carne. Fierbe pieptul de pui, după care trebuie să îl tai în bucățele cât mai mici pe care urmează să le amesteci cu smântâna dulce, sarea, piperul, oregano și porumbul dulce.
- După ce ai scos aluatul din frigider, împarte-l în două părți egale. Întinde fiecare parte cu sucitorul astfel încât să obții o foaie cu o grosime de 4-5mm. Nu uita să pudrezi mai întâi masa de lucru cu făină pentru ca aluatul să nu se prindă de blat.
- La final, trebuie să asamblezi plăcinta cu carne astfel: așază o foaie într-o tavă rotundă, tapetată cu unt, având grijă să ridici marginile foii pe pereții tăvii, iar mai apoi poți pune umplutura de carne. Urmează să pui deasupra și cealaltă foaie de aluat și să sigilezi plăcinta cu marginile primei foii. Lasă plăcinta cu carne în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C timp de aproape 40 de minute. După 30 de minute, o poți scoate pentru a presăra și puțin parmezan sau cașcaval ras, iar mai apoi trebuie să o lași în continuare la rumenit. Acest deliciu promite un răsfăț pe măsură, așa că nu te mira dacă o să dispară îndată de pe masă. Poftă bună!
Foarte buna placinta, numai ca trebuie 200 ml lapte si eu pun ceapa si ardei calite, in loc de porumb