Plăcinta cu carne de pui, simplu și gustos

placinta cu carne de pui
Difficulty: Easy

Plăcinta cu carne de pui te încântă cu umplutura cremoasă și aroma aluatului fraged, fiind deliciul  perfect de savurat atât la masa festivă, cât și la masa de zi cu zi. Pentru că îndrăgim preparatele bogate în gust, ți-am pregătit de data asta o rețetă delicioasă de plăcintă cu carne.

Totuși, merge foarte bine servită și ca gustare rapidă la muncă, când ești pe drum, sau alături de o bere în serile de relaxare petrecute cu prietenii și familia. Foile de plăcintă preparate din Făina albă superioară Boromir completează minunat umplutura de piept de pui, smântână și porumb dulce, oferindu-ți o experiență inedită.

Plăcinta cu carne de pui, rețetă simplă și rapidă

Când vrei să te bucuri de un deliciu irezistibil, este musai să gătești și o plăcintă cu carne cu care să îi surprinzi pe toți cei dragi. Rețeta noastră se prepară ușor în cel mai scurt timp, astfel că îți va rămâne destul timp și pentru alte bunătăți cu care vrei să îți surprinzi familia și prietenii.

Pentru a obține niște foi de plăcintă minunate, trebuie să frămânți bine aluatul până când nu mai este lipicios și se desprinde ușor de pe degete. Iar dacă vrei ca umplutura pentru plăcinta cu carne să fie ușor cremoasă, te sfătuim să folosești și smântână sau iaurt gras în funcție de preferințe. În felul acesta nu vei obține o plăcintă cu textura uscată. De asemenea, te sfătuim să folosești piept de pui pentru ca plăcinta să fie mai light, însă poți înlocui foarte bine puiul și cu carne tocată de porc sau vită.

Plăcinte delicioase cu Boromir

Din Făina albă superioară Boromir prepari un aluat fraged care se armonizează într-un mod încântător cu umplutura de carne și smântână. Astfel plăcinta cu carne capătă un gust inconfundabil, pe care sigur îl vei adora din prima clipă.

Făina Boromir este produsă prin măcinarea fină a boabelor de grâu, astfel încât textura și aroma sa să confere mai multă savoare preparatelor tale. Dacă vrei să gătești și un desert tradițional pentru cei apropiați, încearcă și rețeta noastră de plăcintă cu mere țărănească ce reunește arome dulci de mere rumene și scorțișoară.

Găsești Făina Boromir în magazinul nostru online, boromirmarket.ro, de unde poți alege nenumărate bunătăți de cea mai bună calitate. De la pufoșii Cozonaci Boromir, checurile cu iaurt, cornulețele fragede, până la Covrigii de Buzău Boromir, de acolo poți comanda fel și fel de delicii numai bune de servit în clipele de răsfăț.

Ingredients

Instructions

0/4 Instructions
  • Mai întâi trebuie să prepari foile de plăcintă. Amestecă sarea, oul, uleiul și laptele călduț într-un bol, după care trebuie să adaugi treptat Făina Boromir. În momentul în care observi că s-a îngroșat amestecul, poți începe să-l frămânți cu mâna până când obții un aluat bine legat și elastic, care să nu fie totuși lipicios. Mai apoi, acoperă bolul cu o folie alimentară și lasă la frigider aluatul pentru plăcinta cu carne.
  • În continuare trebuie să te ocupi de umplutura de carne. Fierbe pieptul de pui, după care trebuie să îl tai în bucățele cât mai mici pe care urmează să le amesteci cu smântâna dulce, sarea, piperul, oregano și porumbul dulce.
  • După ce ai scos aluatul din frigider, împarte-l în două părți egale. Întinde fiecare parte cu sucitorul astfel încât să obții o foaie cu o grosime de 4-5mm. Nu uita să pudrezi mai întâi masa de lucru cu făină pentru ca aluatul să nu se prindă de blat.
  • La final, trebuie să asamblezi plăcinta cu carne astfel: așază o foaie într-o tavă rotundă, tapetată cu unt, având grijă să ridici marginile foii pe pereții tăvii, iar mai apoi poți pune umplutura de carne. Urmează să pui deasupra și cealaltă foaie de aluat și să sigilezi plăcinta cu marginile primei foii. Lasă plăcinta cu carne în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C timp de aproape 40 de minute. După 30 de minute, o poți scoate pentru a presăra și puțin parmezan sau cașcaval ras, iar mai apoi trebuie să o lași în continuare la rumenit. Acest deliciu promite un răsfăț pe măsură, așa că nu te mira dacă o să dispară îndată de pe masă. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *