Plăcintă țărănească cu mere: reîntoarcere la tradiție

placinta cu mere taraneasca
Difficulty: Easy

În plăcinta țărănească cu mere se împletesc atât de frumos aromele bogate de scorțișoară și măr, încât nu te mai saturi de savoarea sa familiară, desprinsă parcă din alte vremuri. Este unul dintre acele deserturi tradiționale de toamnă care surprinde perfect farmecul bucatelor gătite ca la țară, capabile să te poarte în alte timpuri.

Pentru clipele în care nu vrei decât să te bucuri de simplitatea gustului de altădată, ți-am pregătit o rețetă de plăcintă țărănească cu mere și aluat fraged, preparat cu Făina albă superioară Boromir. Sigur vei îndrăgi această bunătate rustică, perfectă de gătit când vrei să savurezi din plin gustul merelor.

Plăcinta țărănească cu mere, deliciul de altădată

Când guști din plăcinta țărănească cu mere parcă ți-e mai ușor să îți imaginezi cum te bucuri de căldura casei bunicilor în serile târzii de toamnă, și desigur, de timpul poveștilor și savoarea bucatelor gătite cu dragoste. Cu o umplutură bogată și arome simple dar ademenitoare, acest deliciu tradițional promite un răsfăț minunat, fie că îl servești ca gustare între mese sau ca desert. Iar dacă îl și împarți cu cei dragi, momentele savuroase vor fi cu atât mai memorabile.

Cum obții cea mai bună plăcintă țărănească?

Pentru un contrast minunat de gusturi, te sfătuim să folosești mere ușor acrișoare, îndulcite cu zahăr brun. Le poți tăia pătrățele pentru ca plăcinta să fie mai suculentă sau le poți da pe răzătoare. În plus, dacă vrei să simți din plin umplutura generoasă poți prepara foi de aluat mai subțiri. Ca să obții aluatul fraged perfect pentru rețeta de plăcintă cu mere țărănească, trebuie să ai grijă să îl frămânți până când se leagă bine și se desprinde ușor de pe vas.

Deserturile cu mere și aluat fraged din Făina Boromir

Gustul inconfundabil de mere dulci-acrișoare întâlnește aroma intensă de scorțișoară, completând armonios aluatul fraged pe care îl prepari cu Făina albă Boromir. Produsă din ingrediente de cea mai bună calitate, Făina Boromir are textura și aroma perfectă pentru a desăvârși plăcintele tradiționale cu fructe, dar și alte deserturi.

Descoperă și rețeta noastră de rulouri cu scorțișoară, minunățiile perfecte de savurat când ai poftă de ceva dulce și bun. Găsești Făina Boromir pe boromirmarket.ro, locul plin de bunătăți cu care gătești mâncăruri tradiționale delicioase, dar și preparate inedite pline de savoare. Iar dacă ești pe fugă poți oricând comanda online deserturi tradiționale pe placul întregii familii, precum cozonacii pufoși sau pasca umplută cu brânză dulce și stafide.

Ingredients

Instructions

0/4 Instructions
  • Pentru început trebuie să te ocupi de prepararea aluatului de plăcintă. Într-un vas încăpător amestecă sarea, uleiul, oul și laptele călduț, și mai apoi adaugă Făina Boromir treptat. Când amestecul s-a îngroșat îl poți frământa cu mâna până când se leagă bine și nu mai este lipicios. Acoperă vasul cu aluatul cu o folie de plastic și lasă-l în frigider timp de 30 minute.
  • Urmează să prepari umplutura. Călește merele tăiate bucățele într-o oală cu zahărul brun, o lingură de unt și alta de scorțișoară. Lasă umplutura de mere la temperatura camerei pentru a se raci.
  • După ce l-ai scos din frigider, împarte aluatul pentru plăcinta țărănească în două părți pe care trebuie să le întinzi până obții două foi cu o grosime de 4-5mm. Masa de lucru se pudrează mai întâi cu făină pentru ca foile să nu se lipească de blat. Unge foile de aluat cu puțin unt și apoi întinde uniform merele călite. După aceea mai trebuie doar să le rulezi.
  • La final, pune plăcintele țărănești cu mere în cuptorul preîncălzit la 180 grade C și lasă-le la făcut timp de aproximativ 40 de minute. După ce s-au rumenit frumos și le-ai scos din cuptor, poți presăra și puțin zahăr pudră pentru a te bucura de gustul lor unic. Alături de un iaurt cremos, acest deliciu rustic te va cuceri complet. Pornind de la rețeta tradițională poți face și alte combinații de ingrediente, adăugând nuci și stafide în umplutura de mere. Poftă bună!

2 comentarii

  1. Este o placinta extrem de gustoasa care se face repede, cu aceasta placinta delicioasa ma rasfata bunica cand eram mica. La aceasta placinta am folosit chiar faina Boromir, o faina de calitate superioara, aluatul mi-a crescut foarte bine.
    Succes tuturor gospodinelor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *