Omletă la cuptor cu brânză și șuncă

omleta la cuptor reteta
Difficulty: Easy

Oare cine poate rezista gustului unei delicioase omlete la cuptor? Odată ce ai scos-o din cuptor, omleta rumenă și foarte pufoasă răspândește o mireasmă apetisantă in toată bucătăria și te cucerește de la prima degustare. Merge de minune servită ca gustare rapidă, iar dacă o savurezi la micul dejun, această bunătate promite să îți însenineze întreaga zi.

Surpriza culinară de astăzi vine sub forma unei rețete de omletă la cuptor care se prepară pe cât de ușor, pe atât de rapid. Ingredientul nostru secret ce îi conferă o savoare unică este negreșit Franzela muntenească Boromir cu cartofi.

Simplitate și savoare cu omleta la cuptor

Omleta la cuptor te încarcă cu energie și îți aduce îndată zâmbetul la micul dejun, fiind gustarea perfectă pentru o dimineață plină de savoare. În plus este un preparat foarte versatil, astfel că poți adapta rețeta în funcție de preferințe.

În afară de brânza Cheddar, merge să folosești multe alte tipuri de brânzeturi precum cașcavalul, mozarrella, brânza de vaci sau feta. Ca să iasă mai aromată, te sfătuim să adaugi ciuperci, spanac, ardei gras, roșii cherry sau porumb dulce. Noi am folosit și busuioc proaspăt pentru a-i da un plus de aromă, însă poți folosi și alte ierburi aromatice precum mărar sau pătrunjel.

Omletă la cuptor din Franzela Boromir

Din Franzela Boromir prepari o omletă la cuptor nespus de gustoasă și pufoasă ca un norișor. Miezul său moale și aroma de cartofi se combină minunat cu celelalte ingrediente, astfel încât nu poți decât să te bucuri din plin de savoarea omletei frumos rumenite.

Pentru rețeta noastră de omletă la cuptor poți folosi și alte sortimente de franzele: cu semințe și cereale, cu făină neagră, de graham sau secară. Franzela muntenească cu 5 semințe și 5 cereale este o pâine bogată în fibre și foarte hrănitoare, care se potrivește foarte bine în această combinație.

Aruncă o privire pe boromirmarket.ro și alege sortimentul tău preferat! Întrucât ne plac mult rețetele reinventate într-un mod inedit, ți-am pregătit pe blog și o rețetă de quiche cu legume, brânză și bacon în crustă de pâine, un deliciu super rapid pe care îl poți servi ca aperitiv la petreceri sau alte ocazii deosebite. Tot acolo te așteaptă și o rețetă de lasagna reinterpretată cu Jimbla cu cartofi Boromir.

Ingredients

Instructions

0/4 Instructions
  • Preîncălzește cuptorul la 175 grade C, apoi unge cu ulei sau unt o tavă cu dimensiunea de 22x33 cm.
  • Taie în cubulețe Franzela muntenească Boromir, apoi pune bucățelele de pâine în tavă. Adaugă șunca și cașcavalul tăiat în bucățele mici. În locul cașcavalului poți folosi și alte tipuri de brânzeturi pe placul tău. Pentru a obține o omletă mai light, te sfătuim să folosești brânză de vaci.
  • Într-un bol mare mixează ouăle cu laptele, sarea, sosul picant, busuiocul proaspăt și ceapa verde, tocată mărunt. Poți adăuga și broccoli, roșii cherry sau ardei gras în cazul în care preferi un gust mai aromat. Toarnă amestecul de ouă în tavă, apoi lasă la rumenit omleta în cuptor timp de 1 oră până când textura sa a devenit mai fermă.
  • După ce s-a făcut, savurează omleta la cuptor alături de un bol plin cu smântână sau cu un sos de iaurt grecesc și usturoi. Fie că o servești la micul dejun, ca gustare sau brunch, răsfățul va fi minunat. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *