Clafoutis sărat cu roșii și sos pesto

clafoutis sarat
Yields: 6 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 25 Mins Cook Time: 35 Mins Total Time: 1 Hr

Ce vei găti azi? Un clafoutis sărat în stil franțuzesc, dacă ai poftă de ceva hrănitor, simplu și gustos! Este light, ideal de servit primăvara și îmbină perfect textura ușor cremoasă cu prospețimea roșiilor și cu sosul pesto. Credem că îți va plăcea atât de mult încât îl vei găti și în restul anului. Savoarea lui are la bază un ingredient esențial, Făina albă Superioară Boromir, ajutorul tău de nădejde când gătești bunătăți. Descoperă pe blogul nostru cum prepari ușor și  rețeta de clafoutis dulce, cu multe cireșe.

Sfaturi de preparare pentru un clafoutis perfect

  • Ce tipuri de brânzeturi poți folosi pentru rețeta de clafoutis sărat? Brânză de vacă maturată în salina Praid, telemea, Cheddar, mozzarella sau parmezan.
  • Mic truc: dacă vrei să o obții o textură mai cremoasă, te sfătuim să folosești brânzeturi moi. Untul este un alt ingredient datorită căruia textura poate ieși ușor cremoasă.
  • Legumele oferă un plus de savoare clafoutisului. În funcție de preferințe îl poți prepara cu legume coapte sau călite în ulei, precum zucchini, dovlecei sau vânătă. Printre alte legume pe care le poți integra în rețetă se numără: ardeii grași, morcovii și sparanghelul.
  • În afară de legume, poți completa tarta sărată cu măsline sau ciuperci după cum îți place.
  • Dacă preferi varianta simplă de clafoutis, fără sos pesto, îți recomandăm să adaugi usturoi în compoziție ca să iasă mai aromat. Iar după ce ai scos tarta din cuptor, poți presăra deasupra parmezan ras.
  • Verdețurile proaspete aduc un plus de aromă și culoare. Poți completa clafoutisul cu busuioc sau arpagic înainte de servire.

ingrediente clafoutis sarat

Clafoutis sărat, mai gustos cu Făina Boromir

Cu Făina albă de grâu Boromir, obții un clafoutis pur și simplu delicios. În prepararea Făinii Boromir folosim boabe de grâu atent selecționate pentru ca tu să te bucuri de o experiență autentică a gustului. Păstrăm vie tradiția morăritului românesc încă din 1994 și continuăm să îți punem la dispoziție făinuri de calitate superioară. Poți comanda oricând Făina Boromir din magazinul nostru online, boromirmarket.ro, unde te așteaptă o colecție selectă de ingrediente și delicii gata preparate.

clafoutis sarat reteta

Ingredients

0/12 Ingredients
Adjust Servings
  • Pentru sosul pesto:

Instructions

0/5 Instructions
  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C, apoi pregătește o tavă rotundă sau ovală și unge-o cu puțin ulei sau unt.
  • Amestecă ouăle cu laptele și cu Făina Boromir, apoi adaugă condimentele. Combină compoziția cu brânza rasă.
  • Pune roșiile cherry în tavă, distribuindu-le uniform, apoi toarnă peste ele compoziția de clafoutis sărat. Poți folosi și alte ingrediente pentru un plus de savoare: ardei gras, tocat, ciuperci sau măsline.
  • Pune clafoutisul în cuptor și lasă-l la rumenit timp de 35-45 minute, astfel încât suprafața să capete o culoare aurie și textura să devină fermă.
  • Mixează în robotul de bucătărie ingredientele pentru sosul pesto, adăugând treptat uleiul de măsline. La final servește tarta cu sosul pesto. Pentru un decor minunat, presară deasupra frunze de busuioc proaspăt. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *