Clafoutis cu cireșe, un desert de vară super simplu

clafoutis cu cirese
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy

Deliciosul clafoutis cu cireșe surprinde perfect gustul verii, îmbinând într-un mod minunat simplitatea și savoarea cu prospețimea fructelor. Este desertul numai bun de servit când vrei să te bucuri din plin de aromele dulci ale cireșelor.

Așadar de data asta ți-am pregătit o rețetă ușoară de clafoutis cu cireșe pe care o prepari fără prea mult efort cu Făina albă superioară Boromir. Alături de înghețată preferată sau un sos fin de vanilie, această prăjitură franțuzească promite un adevărat răsfăț.

Sfaturi de preparare pentru clafoutis cu cireșe

Miezul ușor cremos și cireșele parfumate transformă prăjitura într-un deliciu pe care îl vei savura bucățică cu bucățică. În rețeta franțuzească originală nu se scot sâmburii cireșelor întrucât aceștia conferă desertului o aromă de migdale deosebită. Totuși, dacă preferi să fie mai ușor de servit, te sfătuim să nu folosești cireșe întregi.

De asemenea, poți înlocui cireșele cu alte fructe precum vișine, căpșuni, prune, caise, piersici sau fructe de pădure. Pentru a obține un gust exotic în ton cu sezonul călduros, merge să prepari clafoutis cu felii de mango. În funcție de cât de dulci sunt fructele, va trebui să ajustezi cantitatea de zahăr folosită.

Compoziția pentru clafoutis cu cireșe are textura asemănătoare budincii, fiind ușor cremoasă. O prepari îndată dintr-un amestec de unt, lapte, ouă și făină. Mai apoi rumenești cireșele în tigaie cu puțin unt și zahăr, după care le combini cu compoziția de clafoutis. La final pudrezi prăjitura cu zahăr sau presari fulgi de migdale ca să obții un decor inedit.

Clafoutis cu cireșe din Făina Boromir

Calitatea superioară și textura mătăsoasă a Făinii Boromir desăvârșesc gustul prăjiturii și îi conferă o savoare unică. Miezul aromat și cremos se armonizează cu cireșele rumene cum nu se poate mai bine. Făina albă superioară Boromir este preparată prin măcinarea fină a boabelor de grâu atent selecționate pentru a-ți oferi o experiență autentică.

Pe lângă clafoutisul cu cireșe, merge să pregătești o tartă cu cireșe proaspete sau o tartă cu lime care te va răcori complet cu aroma dulce-acrișoară. Un alt desert de vară pe care îl vei adora este prăjitura cu iaurt, mango și fructe de pădure după rețeta de pe blog. Cu siguranță te va duce cu gândul la vacanțele cu soare blând.

Oricând îți vine pofta de gătit bunătăți, aruncă o privire pe boromirmarket.ro, magazinul online plin cu surprize culinare. De acolo poți comanda atât Făina Boromir, cât și alte ingrediente sau delicii gata preparate. Descoperă gustul verii alături de Cozonacii Exotici cu miez foarte pufos și creme catifelate! Iar dacă vrei să te răsfeți cu prăjiturelele ideale pentru vară, alege sortimentul preferat din Colecția Prăjitura Îngerilor. Care crezi că va fi preferata ta: cu mango, fistic sau cocos?

Ingredients

0/12 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Preîncălzește cuptorul la 220 grade C, apoi spală cireșele și curăță-le de sâmburi. În locul cireșelor poți folosi și alte fructe pe gustul tău.
  • Amestecă într-un robot de bucătărie Făina Boromir, sarea, ouăle, laptele, zahărul, untul topit și esența de vanilie. Mixează până când obții o compoziție netedă și fină. Las-o la odihnit cât timp de ocupi de cireșe.
  • Încinge o tigaie cu unt la foc mediu și adaugă cireșele împreună cu zahărul. Lasă la gătit cireșele astfel încât să devină moi iar zahărul să se dizolve de tot. Transferă cireșele și siropul lor într-o tavă rotundă cu diametrul de 23 cm, apoi toarnă compoziția peste ele.
  • Rumenește prăjitura clafoutis cu cireșe timp de 18-20 minute până când capătă o crustă aurie, ușor maronie la margini. Desertul tău este gata de savurat cald împreună cu cei dragi! Pentru un decor fermecător, pudrează-l cu zahăr sau presară fulgi de migdale. Acompaniată de o înghețată de vanilie sau caramel, prăjitura cu cireșe îți aduce îndată zâmbetul pe buze. Se potrivește foarte bine și cu un sos de fructe sau ciocolată. Îți va oferi oricum clipe nespus de dulci! Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *