Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Preîncălzește cuptorul la 220 grade C, apoi spală cireșele și curăță-le de sâmburi. În locul cireșelor poți folosi și alte fructe pe gustul tău.
- Amestecă într-un robot de bucătărie Făina Boromir, sarea, ouăle, laptele, zahărul, untul topit și esența de vanilie. Mixează până când obții o compoziție netedă și fină. Las-o la odihnit cât timp de ocupi de cireșe.
- Încinge o tigaie cu unt la foc mediu și adaugă cireșele împreună cu zahărul. Lasă la gătit cireșele astfel încât să devină moi iar zahărul să se dizolve de tot. Transferă cireșele și siropul lor într-o tavă rotundă cu diametrul de 23 cm, apoi toarnă compoziția peste ele.
- Rumenește prăjitura clafoutis cu cireșe timp de 18-20 minute până când capătă o crustă aurie, ușor maronie la margini. Desertul tău este gata de savurat cald împreună cu cei dragi! Pentru un decor fermecător, pudrează-l cu zahăr sau presară fulgi de migdale. Acompaniată de o înghețată de vanilie sau caramel, prăjitura cu cireșe îți aduce îndată zâmbetul pe buze. Se potrivește foarte bine și cu un sos de fructe sau ciocolată. Îți va oferi oricum clipe nespus de dulci! Poftă bună!