Prăjitură cu iaurt și mango

prajitura cu iaurt si fructe
Difficulty: Easy

Plină de finețe și prospețime, rețeta de prăjitură cu iaurt și fructe aduce numai zâmbete dulci la masa festivă. Acest desert rapid și simplu merge foarte bine savurat și în clipele de relaxare petrecute în tihnă cu familia și prietenii.

Așadar, astăzi vrem să te răsfățăm cu o rețetă deosebită de prăjitură cu iaurt și mango, fără coacere, pe care o prepari îndată cu Pișcoturile Boromir. Indiferent de ocazia la care o servești, vei îndrăgi crema sa bogată de iaurt cu bucățele de mango, desăvârșită de pișcoturile însiropate și topping-ul de fructe proaspete.

Prăjiturile cu iaurt și fructe

Pe cât de bun, pe atât de răcoros este gustul prăjiturii. Crema fină de iaurt grecesc te revigorează complet, în timp ce fructele aduc un plus de savoare. Te sfătuim să completezi iaurtul cu cremă de brânză și frișcă ca să obții o cremă cu textură consistentă și aromă bogată.

În rețeta noastră de prăjitură cu cremă de iaurt poți integra fel și fel de fructe, de la căpșuni, afine, zmeură și mure, până la piersici, mango și ananas din conservă. Pentru a căpăta un gust exotic, cu totul aparte, am folosit bucățele de mango din conservă, pe care le-am scurs foarte bine de zeamă.

Cum prepari prăjitura cu iaurt și mango?

Crema de iaurt se prepară rapid și fără prea mult efort. După ce ai lăsat la înmuiat gelatina, trebuie să încălzești laptele și zahărul într-o oală. Adaugi gelatina și amesteci în compoziție până când se topește. Este esențial să folosești gelatina pentru ca prăjitura de iaurt și fructe să capete o textură foarte fermă.

În continuare prepari frișca pufoasă, apoi o amesteci cu brânza, iaurtul și laptele călduț cu gelatină. Dacă preferi un gust mai lejer, poți renunța la crema de brânză, dar va trebui să mărești cantitatea de iaurt și frișcă. La final, îți rămâne doar să asamblezi prăjitura cu Pișcoturile Boromir și să o decorezi cu frișcă, fructe de pădure și căpșuni proaspete.

Aromate și delicate, Pișcoturile Boromir cu 26% ou îmbogățesc gustul prăjiturii cu iaurt și fructe. Aroma lor unică se împletește într-o combinație irezistibilă cu crema de iaurt și bucățelele de mango. În prepararea lor se folosesc ingrediente de cea mai bună calitate astfel încât să îți ofere o experiență nespus de dulce.

Dacă vrei să încerci și alte rețete simple, perfecte pentru zilele speciale, descoperă pe blog cum prepari un minunat cheesecake la pahar cu fructe de pădure, tartă cu ciocolată, crustă din pișcoturi și gust catifelat, plus multe alte delicii.

Oricând vrei să îi răsfeți pe cei dragi cu un desert ușor de făcut, comandă online Pișcoturile Boromir de pe boromirmarket.ro. În magazinul nostru te așteaptă multe alte ingrediente care conferă savoare rețetelor tale. Cu Foile de Cremșnit Boromir gătești în cel mai scurt timp cremșnit la pahar cu cremă de vanilie, o bunătate de desert de care nu te vei mai sătura!

prajitura cu iaurt reteta

Ingredients

Instructions

0/5 Instructions
  • Pentru început lasă la hidratat gelatina în apă timp de 10 minute, apoi scurge bucățile de mango de zeamă. Le poți tăia în bucăți mai mici în funcție de preferință.
  • Încălzește într-o oală mică pe foc mediu laptele și 50g de zahăr și amestecă până când se topește de tot zahărul. Ia laptele îndulcit de pe foc înainte să apuce să fiarbă. Acesta trebuie să fie doar fierbinte. Amestecă gelatina hidratată cu laptele cald, amestecând până când se dizolvă de tot gelatina.
  • Într-un bol mare, mixează smântâna pentru frișcă cu 20g de zahăr pudră astfel încât să capete o textură aerată. Smântâna trebuie să fie foarte rece. Te sfătuim să lași paletele mixerului în congelator înainte să te apuci de preparat frișca. Combină într-un bol separat iaurtul și crema de brânză. Adaugă apoi amestecul de lapte, frișca și zeama de lămâie. Amestecă bine pentru a obține o cremă omogenă și fină.
  • Urmează să asamblezi foarte ușor prăjitura cu iaurt. Tapetează o tavă de chec cu foile alimentară, apoi pune 1/3 din crema de iaurt. Presară deasupra o parte din bucățelele de mango. Așază peste ele pișcoturile însiropate în zeamă de compot sau în suc de fructe. Pune deasupra încă 1/3 din cremă și fructe, după care trebuie să completezi cu al doilea strat de pișcoturi. La final adaugă crema rămasă și niveleaz-o cu spatula.
  • Acoperă prăjitura cu folie alimentară, apoi las-o în frigider timp de cel puțin 3-4 ore sau peste noapte. Astfel va căpăta un gust răcoros, foarte irezistibil. După ce ai scos-o din frigider, răstoarn-o pe un platou și orneaz-o cu frișcă și multe fructe de pădure și căpșuni fresh pentru a obține o aromă plină de prospețime. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *