Cooking Method: Fara Coacere

Difficulty: Easy
Ingredients
Instructions
- Pentru început lasă la hidratat gelatina în apă timp de 10 minute, apoi scurge bucățile de mango de zeamă. Le poți tăia în bucăți mai mici în funcție de preferință.
- Încălzește într-o oală mică pe foc mediu laptele și 50g de zahăr și amestecă până când se topește de tot zahărul. Ia laptele îndulcit de pe foc înainte să apuce să fiarbă. Acesta trebuie să fie doar fierbinte. Amestecă gelatina hidratată cu laptele cald, amestecând până când se dizolvă de tot gelatina.
- Într-un bol mare, mixează smântâna pentru frișcă cu 20g de zahăr pudră astfel încât să capete o textură aerată. Smântâna trebuie să fie foarte rece. Te sfătuim să lași paletele mixerului în congelator înainte să te apuci de preparat frișca. Combină într-un bol separat iaurtul și crema de brânză. Adaugă apoi amestecul de lapte, frișca și zeama de lămâie. Amestecă bine pentru a obține o cremă omogenă și fină.
- Urmează să asamblezi foarte ușor prăjitura cu iaurt. Tapetează o tavă de chec cu foile alimentară, apoi pune 1/3 din crema de iaurt. Presară deasupra o parte din bucățelele de mango. Așază peste ele pișcoturile însiropate în zeamă de compot sau în suc de fructe. Pune deasupra încă 1/3 din cremă și fructe, după care trebuie să completezi cu al doilea strat de pișcoturi. La final adaugă crema rămasă și niveleaz-o cu spatula.
- Acoperă prăjitura cu folie alimentară, apoi las-o în frigider timp de cel puțin 3-4 ore sau peste noapte. Astfel va căpăta un gust răcoros, foarte irezistibil. După ce ai scos-o din frigider, răstoarn-o pe un platou și orneaz-o cu frișcă și multe fructe de pădure și căpșuni fresh pentru a obține o aromă plină de prospețime. Poftă bună!