Cremă de vanilie pentru cremșnit, torturi și alte deserturi

crema de vanilie reteta
Difficulty: Easy

Crema de vanilie, faimoasa cremă patissiere sau pasticcera, desăvârșește deserturile cu gustul fin de vanilie și textura foarte catifelată. Această cremă franțuzească se remarcă atât prin aroma bogată, cât și prin simplitate. Se prepară ușor din lapte, ouă și alte ingrediente simple, iar savoarea pe care o conferă preparatelor este pur și simplu irezistibilă!

Așadar te invităm să descoperi rețeta noastră de cremă de vanilie și să gătești cel mai bun cremșnit, torturi, plus multe alte deserturi gustoase. Ți-am pregătit și câteva trucuri de preparare, iar la final te așteaptă o rețetă surpriză de cremșnit la pahar.

Cum se face crema de vanilie?

În “Larousse Gastronomique”, una dintre cele mai celebre cărți culinare din lume, apar două variante clasice de a prepara crema de patiserie: cu ouă întregi sau doar cu gălbenușuri. De asemenea, modul de preparare poate diferi și în funcție de ce agent de îngroșare folosești. Dacă prepari crema de vanilie cu amidon, nu uita că aceasta se va îngroșa mult mai repede decât dacă folosești făină.

Pentru a obține o cremă consistentă, este esențial să bați ouăle cu zahărul, după care adaugi făina sau amidonul, și abia apoi poți amesteca compoziția cu laptele fiert împreună cu vanilia. După aceea, trebuie să gătești compoziția la foc mic, amestecând încontinuu. Odată ce s-a făcut, trebuie să acoperi crema de vanilie fiartă cu o folie alimentară pentru a nu se forma o crustă la suprafață. Apoi o lași la răcit la temperatura camerei înainte de asamblarea desertului.

Deserturi cu cremă de vanilie de casă

crema de vanilie fiarta

Poți folosi crema de vanilie în multe rețete de bunătăți: prăjitura cremșnit, eclere umplute, choux a la creme, tarte, Millefeuille sau prăjitura Napoleon, diferite torturi cu fructe și ciocolată, dar și gogoși sau croissante umplute cu cremă.

Pornind de la rețeta de bază, poți să pregătești și crema Princesse, care îmbină crema fină patissiere cu frișca naturală bătută. Merge să prepari și crema cu unt, numită crema Mousseline. Dacă ții post sau o dietă vegană, nu trebuie decât să gătești crema de vanilie de post din lapte vegetal de soia, migdale, cocos sau ovăz.

În afară de rețeta de cremă de vanilie, vei găsi mai jos și cum poți obține un cremșnit la pahar cu fructe proaspete și bucățele crocante de foietaj din Foile de Cremșnit Boromir. Îl faci în cel mai scurt timp, iar gustul și decorul său sunt nemaipomenite. Foietajul crunchy completează perfect aroma de vanilie și crema catifelată, foarte mătăsoasă. Poți comanda Foile de Cremșnit de pe boromirmarket.ro, magazinul online în care găsești nenumărate ingrediente și preparate de cea mai bună calitate.

Ingredients

Instructions

0/6 Instructions
  • Pentru început pune într-o oală laptele cu păstaia de vanilie. Poți folosi și esență de vanilie în locul păstăii. Lasă laptele pe foc mic până când ajunge să fie fierbinte. Ai grijă să nu îl lași să fiarbă.
  • Într-un bol mare bate ouăle cu zahărul până când au crescut mult în volum, după care poți adăuga amidonul de porumb. Amestecă ușor, atât cât să se omogenizeze compoziția.
  • Scoate păstaia de vanilie și apoi toarnă treptat laptele peste compoziția de ouă. Amestecă astfel încât să obții o textură fină.
  • Pune amestecul în oala în care ai încălzit laptele, apoi fierbe crema pe foc mic până când începe să se îngroașe. După ce a început să fiarbă ar trebui să o mai lași la gătit 2-3 minute. În tot acest timp amesteca încontinuu pentru a nu se forma cocoloașe. Folosește o spatulă cu silicon pentru a putea lua ușor crema de pe pereții oalei.
  • După ce ai luat-o de pe foc, acoper-o cu o folie alimentară. Presează ușor folia pe suprafața cremei ca să nu se formeze o crustă. Crema de vanilie este gata, nu mai trebuie decât să o lași la răcit la temperatura camerei înainte să o folosești în rețetele de deserturi.
  • Iată cum asamblezi rapid un delicios cremșnit la pahar: mărunțește Foaia de Cremșnit Boromir apoi pune un strat de foietaj crocant pe fundul fiecărui pahar. Completează cu un strat generos de cremă de vanilie. Apoi, pune încă un strat de foietaj și altul de cremă, iar la final presară câteva fructe de pădure fresh pentru mai multă prospețime și un decor superb. Este desertul ideal de servit de sărbători, la petreceri, dar și în clipele de răsfăț. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *