Category: Prăjituri, Rețete ocazii speciale, Torturi
Cuisine: Internațional
Cooking Method: Fara Coacere
Difficulty: Easy
Ingredients
Instructions
- Pentru început pune într-o oală laptele cu păstaia de vanilie. Poți folosi și esență de vanilie în locul păstăii. Lasă laptele pe foc mic până când ajunge să fie fierbinte. Ai grijă să nu îl lași să fiarbă.
- Într-un bol mare bate ouăle cu zahărul până când au crescut mult în volum, după care poți adăuga amidonul de porumb. Amestecă ușor, atât cât să se omogenizeze compoziția.
- Scoate păstaia de vanilie și apoi toarnă treptat laptele peste compoziția de ouă. Amestecă astfel încât să obții o textură fină.
- Pune amestecul în oala în care ai încălzit laptele, apoi fierbe crema pe foc mic până când începe să se îngroașe. După ce a început să fiarbă ar trebui să o mai lași la gătit 2-3 minute. În tot acest timp amesteca încontinuu pentru a nu se forma cocoloașe. Folosește o spatulă cu silicon pentru a putea lua ușor crema de pe pereții oalei.
- După ce ai luat-o de pe foc, acoper-o cu o folie alimentară. Presează ușor folia pe suprafața cremei ca să nu se formeze o crustă. Crema de vanilie este gata, nu mai trebuie decât să o lași la răcit la temperatura camerei înainte să o folosești în rețetele de deserturi.
- Iată cum asamblezi rapid un delicios cremșnit la pahar: mărunțește Foaia de Cremșnit Boromir apoi pune un strat de foietaj crocant pe fundul fiecărui pahar. Completează cu un strat generos de cremă de vanilie. Apoi, pune încă un strat de foietaj și altul de cremă, iar la final presară câteva fructe de pădure fresh pentru mai multă prospețime și un decor superb. Este desertul ideal de servit de sărbători, la petreceri, dar și în clipele de răsfăț. Poftă bună!