Difficulty: Easy
Ingredients
Instructions
- Mai întâi vei prepara umplutura pentru tarta cu ciocolată. Combină într-un vas termorezistent zahărul, amidonul de porumb, pudra de cacao și sarea. Adaugă 80ml de lapte și gălbenușurile, apoi amestecă. Lasă deoparte compoziția.
- Pune smântâna dulce și restul de lapte (320ml) într-o oală. Lasă amestecul pe foc mic până când începe să fiarbă. Când vezi că a început să fiarbă, trebuie să o iei de pe foc și să o lași să se răcească puțin. Apoi toarn-o treptat peste compoziția de ouă, amestecând încontinuu.
- Pune crema obținută mai sus într-o oală medie și gătește-o la foc mediu. Amestecă încontinuu până când se îngroașă și capătă o textură consistentă ca de maioneză. Ar trebui să dureze cam 3-5 minute. După ce s-a făcut, o poți strecura printr-o sită dacă s-au format cocoloașe.
- Adaugă în cremă bucățelele de ciocolată, untul și esența de vanilie. Amestecă ușor cu o spatulă astfel încât să obții o textură netedă. Acoperă crema cu folie alimentară și las-o la răcit la temperatura camerei. Apoi trebuie să o lași în frigider timp de cel puțin 4 ore. Cel mai bine ar fi să o lași în frigider peste noapte.
- Înainte de a scoate din frigider crema, prepară crusta pentru tarta cu ciocolată. Fărâmițează Pișcoturile Boromir folosind un robot de bucătărie. Crusta poate fi preparată și din Biscuiții Cookie Bun cu 4 cereale și ciocolată pe care îi găsești tot în magazinul nostru online.
- Amestecă bine pișcoturile mărunțite cu zahărul și untul topit. Pune compoziția într-o tavă de tartă, și preseaz-o cu fundul unui pahar sau cu mâna pentru a o nivela cât mai ușor. Acoperă crusta cu o folie alimentară și las-o la frigider timp de o oră.
- La final, umple tarta cu crema de ciocolată. După ce ai pus-o peste crustă, netezește suprafața cremei cu ajutorul unui cuțit. Pentru un decor inedit, orneaz-o cu frișcă, ciocolată rasă și alune de pădure zdrobite. În locul alunelor poți folosi și fructe de pădure dulci acrișoare sau alte fructe pe placul tău. Astfel vei obține un gust fresh, plin de savoare. Poftă bună!