Category: Dulciuri de Crăciun, Masa de Crăciun, Prăjituri
Cuisine: Internațional
Cooking Method: Fara Coacere
Difficulty: Easy
Prep Time: 25 Mins
Cook Time:
10 Mins
Total Time:
35 Mins
Ingredients
Instructions
- Într-o oală mică, gătește zmeura congelată cu zahărul la foc mediu timp de 2-3 minute. Zdrobește zmeura cu o lingură de lemn și amestecă bine.
- Amestecă apa cu amidonul de porumb, după care trebuie să o adaugi peste sosul de zmeură. Când se îngroașă sosul înseamnă că este gata de pus deoparte ca să se răcească.
- Mărunțește Pișcoturile Boromir și amestecă-le cu untul topit într-un bol. Formează crusta pe fundul fiecărui pahar.
- În continuare trebuie să prepari crema pentru cheesecake-ul cu ciocolată. Combină cu ¼ de smântână cu ciocolata albă ruptă în bucățele, și gătește-o pe foc mic până se topește ciocolata. Apoi trebuie să amesteci ca să capete o textură cât mai fină. Lasă crema la răcit la temperatura camerei.
- Într-un bol mare, mixează brânza de mascarpone, zahărul, esența de vanilie și smântâna dulce rămasă. După ce ai obținut o cremă foarte pufoasă, amestecă-o cu crema de ciocolată albă care s-a răcit între timp. Mixează bine până când se încorporează cele două creme.
- Pune peste crusta de cheesecake un strat de cremă. Deasupra pune un strat de sos de zmeură, altul de cremă și apoi presară zmeură din plin. Păstrează restul sosului pentru momentul în care vei servi cheesekcake-ul.
- Lasă desertul tău cu ciocolată în frigider timp de cel puțin 8 ore înainte de a-l savura cu cei dragi. Pentru decor, poți pune și fulgi de migdale. Poftă bună!