Cheesecake cu ciocolată albă și zmeură de sărbători

cheesecake cu ciocolata
Difficulty: Easy Prep Time: 25 Mins Cook Time: 10 Mins Total Time: 35 Mins

Crăciunul fără deserturi de poveste nu ar fi la fel, iar cheesecake-ul cu ciocolată fină și zmeură aduce fără îndoială atmosfera de sărbătoare în întreaga casă. Crema pufoasă de mascarpone și ciocolata albă amintește de zăpada pe care o așteptăm cu atâta nerăbdare, în timp ce sosul dulce acrișor de zmeură creează un gust și un decor festiv cu totul special.

Așadar astăzi vrem să te surprindem cu o rețetă inedită de cheesecake fără coacere cu ciocolată albă, zmeură și crustă crocantă din Pișcoturile Boromir. Pe lângă faptul că este un deliciu irezistibil la pahar, nici nu trebuie să petreci mult timp în bucătărie ca să îl prepari. Este foarte rapid și ușor de făcut!

Cheesecake cu ciocolată în diferite variante

Ca să prepari un cheesecake delicios, poți folosi atât ciocolată albă, cât și cu lapte sau neagră după cum îți place. Ciocolata neagră este numai bună de integrat în rețetă dacă vrei să obții un contrast dulce-amărui minunat. Noi am folosit ciocolată albă pentru că are un gust mai cremos și bogat, dar și pentru aspectul fermecător ce te duce cu gândul la iernile albe de altădată.

Gustul dulce al ciocolatei albe completează perfect brânza de mascarpone și frișca, însă datorită sosului de fructe, cheesecake-ul cu ciocolată capătă mai mult farmec. Dacă nu te încântă sosul de zmeură, poți prepara un sos de alte fructe pe gustul tău. Poți alege dintre afine, căpșuni, mango, lămâie sau cireșe. Desigur că poți prepara un cheesecake cu ciocolată și sos de fistic, rom sau caramel, în cazul în care vrei să nu aibă arome fructate.

Pentru un plus de savoare poți să folosești zmeură proaspătă sau congelată atât pentru decor, cât și în interiorul cheesecake-ului. În felul acesta te vei bucura din plin de un gust fresh și de un mix de texturi pe care îl vei adora.

Cheesecake-ul cu ciocolată din Pișcoturi Boromir

Din Pișcoturile Boromir cu 26% ou obții o crustă aromată și fină ce se armonizează minunat cu crema de mascarpone, ciocolata albă și sosul de fructe. Tot din ele poți prepara și un cheesecake simplu după rețeta de pe blog, prăjitura tiramisu sau tort diplomat cu fructe.

Le poți comanda de pe boromirmarket.ro, magazinul online în care găsești ingrediente și bunătăți de cea mai bună calitate. De sărbători oferă-le celor dragi și alte surprize dulci precum pachetele cadou Ajun de Crăciun sau Christmas Box Retro! De la fursecuri cu ciocolată, cozonaci pufoși, migdale în ciocolată albă și praline fine, cadourile Boromir sunt pline de delicii pentru fiecare.

Ingredients

Instructions

0/7 Instructions
  • Într-o oală mică, gătește zmeura congelată cu zahărul la foc mediu timp de 2-3 minute. Zdrobește zmeura cu o lingură de lemn și amestecă bine.
  • Amestecă apa cu amidonul de porumb, după care trebuie să o adaugi peste sosul de zmeură. Când se îngroașă sosul înseamnă că este gata de pus deoparte ca să se răcească.
  • Mărunțește Pișcoturile Boromir și amestecă-le cu untul topit într-un bol. Formează crusta pe fundul fiecărui pahar.
  • În continuare trebuie să prepari crema pentru cheesecake-ul cu ciocolată. Combină cu ¼ de smântână cu ciocolata albă ruptă în bucățele, și gătește-o pe foc mic până se topește ciocolata. Apoi trebuie să amesteci ca să capete o textură cât mai fină. Lasă crema la răcit la temperatura camerei.
  • Într-un bol mare, mixează brânza de mascarpone, zahărul, esența de vanilie și smântâna dulce rămasă. După ce ai obținut o cremă foarte pufoasă, amestecă-o cu crema de ciocolată albă care s-a răcit între timp. Mixează bine până când se încorporează cele două creme.
  • Pune peste crusta de cheesecake un strat de cremă. Deasupra pune un strat de sos de zmeură, altul de cremă și apoi presară zmeură din plin. Păstrează restul sosului pentru momentul în care vei servi cheesekcake-ul.
  • Lasă desertul tău cu ciocolată în frigider timp de cel puțin 8 ore înainte de a-l savura cu cei dragi. Pentru decor, poți pune și fulgi de migdale. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *