Tartă cu ciocolată și fructe de pădure

Un desert de răsfăț, tarta cu ciocolată îți îndulcește ziua cu gustul intens de ciocolată și texturile îmbietoare. Umplutura bogată, foarte catifelată, se împletește cu crusta fragedă, ușor crunchy, într-un mod cât se poate de irezistibil. Pentru pofticioșii care adoră deliciile cu multă, multă ciocolată, am creat o rețetă simplă de tartă cu crustă din Pișcoturile Boromir. O prepari în câțiva pași simpli, fără să fie nevoie să folosești cuptorul. Iar la final, fructele de pădure vin în completarea gustului său și creează decorul perfect.

Tarta cu umplutură de ciocolată

Ca să te bucuri de un contrast minunat de gusturi, te sfătuim să prepari tarta cu ciocolată neagră. Dacă nu îți place gustul dulce-amărui, poți folosi ciocolată cu lapte sau albă. Ciocolata albă îi conferă un gust mai dulce. Dacă adaugi și pudră de cacao, gustul de ciocolată va și mai intens. De asemenea, noi am pus și amidon de porumb în crema de ciocolată pentru a obține o umplutură cremoasă și bine închegată. După ce am umplut tarta, am decorat-o cu afine și mure proaspete. Dacă presari deasupra fructe, te vei bucura de un gust fresh, dar și de o armonie de culori. Merge să folosești și alte topping-uri care să-i confere un aspect minunat. De asemenea, poți completa tarta cu o cremă revigorantă de ness, alune zdrobite sau doar cu frișcă pentru a transforma tarta cu ciocolată într-un adevărat deliciu. Caramelul sărat este un alt topping delicios cu care o poți orna ca să creezi un decor de efect.

Tarta cu ciocolată și crustă din Pișcoturile Boromir

Gustul fin de ciocolată este pur și simplu minunat în combinație cu crusta din pișcoturi. Preparate din ingrediente de cea mai bună calitate, Pișcoturile Boromir cu 26% ou completează foarte bine aroma cremoasă a umpluturii de ciocolată, conferind tartei mai multă savoare. Din ele poți prepara rapid și cheesecake la pahar cu ciocolată albă și zmeură după rețeta de pe blog. Este alegerea ideală pentru sărbători sau alte ocazii speciale. Tot pe blog ți-am pregătit și rețete super simple de tiramisu în varianta clasică și tiramisu festiv cu mascarpone, ricotta și ganache de ciocolată. Poți comanda online Pișcoturile Boromir de pe boromirmarket.ro, magazinul în care găsești bunătăți pentru fiecare gust. Acolo te așteaptă și noua Colecție Prăjitura Îngerilor cu arome exotice și creme fine de mango, cocos sau fistic, dar și colecția de Butter Cookies Boromir, din care poți alege multe sortimente de fursecuri fragede, preparate cu unt.
Ingredients
  • Pentru crustă:
  • 200g Pișcoturi Boromir
  • 115g unt nesărat topit
  • 50g zahăr
  • Pentru umplutură:
  • 150 gr zahăr alb
  • 2 1/2 linguri de amidon de porumb
  • 25 gr pudră de cacao
  • 1/4 linguriță sare
  • 400 ml lapte cu mai puține grăsimi
  • 80 ml smântână pentru frișcă (cu 35-45% grăsime)
  • 3 gălbenușuri mari
  • 90 gr ciocolată neagră sau cu lapte, tăiată în bucăți
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 14 gr unt nesărat la temperatura camerei
  • Pentru decor:
  • • fructe de pădure
Instructions
  1. Mai întâi vei prepara umplutura pentru tarta cu ciocolată. Combină într-un vas termorezistent zahărul, amidonul de porumb, pudra de cacao și sarea. Adaugă 80ml de lapte și gălbenușurile, apoi amestecă. Lasă deoparte compoziția.
  2. Pune smântâna dulce și restul de lapte (320ml) într-o oală. Lasă amestecul pe foc mic până când începe să fiarbă. Când vezi că a început să fiarbă, trebuie să o iei de pe foc și să o lași să se răcească puțin. Apoi toarn-o treptat peste compoziția de ouă, amestecând încontinuu.
  3. Pune crema obținută mai sus într-o oală medie și gătește-o la foc mediu. Amestecă încontinuu până când se îngroașă și capătă o textură consistentă ca de maioneză. Ar trebui să dureze cam 3-5 minute. După ce s-a făcut, o poți strecura printr-o sită dacă s-au format cocoloașe.
  4. Adaugă în cremă bucățelele de ciocolată, untul și esența de vanilie. Amestecă ușor cu o spatulă astfel încât să obții o textură netedă. Acoperă crema cu folie alimentară și las-o la răcit la temperatura camerei. Apoi trebuie să o lași în frigider timp de cel puțin 4 ore. Cel mai bine ar fi să o lași în frigider peste noapte.
  5. Înainte de a scoate din frigider crema, prepară crusta pentru tarta cu ciocolată. Fărâmițează Pișcoturile Boromir folosind un robot de bucătărie. Crusta poate fi preparată și din Biscuiții Cookie Bun cu 4 cereale și ciocolată pe care îi găsești tot în magazinul nostru online.
  6. Amestecă bine pișcoturile mărunțite cu zahărul și untul topit. Pune compoziția într-o tavă de tartă, și preseaz-o cu fundul unui pahar sau cu mâna pentru a o nivela cât mai ușor. Acoperă crusta cu o folie alimentară și las-o la frigider timp de o oră.
  7. La final, umple tarta cu crema de ciocolată. După ce ai pus-o peste crustă, netezește suprafața cremei cu ajutorul unui cuțit. Pentru un decor inedit, orneaz-o cu frișcă, ciocolată rasă și alune de pădure zdrobite. În locul alunelor poți folosi și fructe de pădure dulci acrișoare sau alte fructe pe placul tău. Astfel vei obține un gust fresh, plin de savoare. Poftă bună!