Tarta cu lime este un desert absolut divin care reunește armonios crusta crocantă și crema catifelată de limete. Gustul său dulce-acrișor și foarte revigorant este numai bun de savurat atât la masa festivă, cât și în zilele obișnuite.
Rețeta de astăzi te va cuceri cu savoarea sa, dar și cu faptul că se prepară ușor. Folosind doar ingrediente simple, dar de o calitate excelentă, vei obține o minunăție de tartă cu lime. Crema lejeră, potrivit de dulce, contrastează atât de bine cu crusta preparată cu Făina superioară Bormir, încât nu te vei mai sătura de ea.
Tartele cu lime sau lămâie
Limetele sau Key lime sunt mult mai dulci și aromate decât lămâile, motiv pentru care merg mai bine în această combinație. Gustul de lime are o tentă ușor dulce-amăruie, în timp ce lămâia se remarcă prin gustul acru. Totuși, dacă nu ai la îndemână limete sau pur și simplu preferi un contrast mai puternic între gustul dulce și cel acrișor, poți folosi lămâi în locul lor.
Ca să te bucuri de un plus de prospețime, poți completa desertul cu afine și mure. Aroma lor fructată și culorile în nuanțe închise creează un gust și un decor cu totul special. Merge să decorezi tarta și coajă rasă și felii fresh de lime ca să-i conferi un aspect de efect.
Trucuri de preparare pentru tarta cu limete
Pentru a obține o umplutură cremoasă bine legată, este musai să prepari crema de lime cu lapte condensat îndulcit. Textura lui groasă, ușor lipicioasă, îi conferă cremei consistența care trebuie. Nu uita că laptele condensat îndulcit nu este la fel ca cel pentru cafea, așa că ai grijă să nu le confunzi. După cum vei vedea, crema se pregătește în câțiva pași simpli dintr-un amestec de gălbenușuri, lapte condensat și zeamă de lime, pe care îl mixezi foarte bine până când rezultă o cremă mai fermă.
Cât despre crusta pentru tarta cu lime, trebuie să amesteci compoziția de făină cu untul și gălbenușurile. Apoi o lași la răcit în frigider. La final formezi crusta în tavă și o rumenești în cuptor, după care o umpli cu cremă și o mai lași la copt timp de 15 minute.
În cazul în care preferi varianta rapidă de tartă cu lime, poți prepara crusta din Pișcoturile Boromir ca în rețeta de tartă cu ciocolată de pe blog. Pentru crustă poți folosi și Biscuiții Cookie Bun Boromir. Iar dacă vrei să încerci rețeta fără coacere, poți pregăti crema doar din frișcă și lapte condensat, fără ouă. Simplu și gustos!
Tarta cu lime și crustă din Făina Boromir
Datorită texturii deosebite și calității superioare a Făinii Boromir, crusta de tartei cu lime capătă un gust minunat. Crocantă și aromată, crusta se îmbină perfect cu crema fină de limete, oferindu-ți clipe dulci cu fiecare bucățică.
Pe blog găsești mai multe rețete de bunătăți: prăjitura cu morcovi și ananas, glazurată cu cremă de brânză, brioșe cu ciocolată, banana bread cu miez pufos, dar și delicii tradiționale precum minciunelele și clătitele cu brânză dulce la cuptor.
Făina albă superioară Boromir este produsă din boabe de grâu alese cu mare grijă, pentru ca tu să ai parte de o experiență desăvârșită a gustului alături de cea mai bună făină. Oricând îți vine pofta de gătit delicii, comand-o online de pe boromirmarket.ro, magazinul plin cu surprize pline de savoare. Acolo te așteaptă și Cozonacii Collection Boromir cu umpluturi bogate de nucă și ciocolată sau cireșe. Sunt alegerea ideală pentru momentele de răsfăț petrecute cu cei dragi!