Tarta cu lime, foarte fină și fresh

tarta cu lime si lapte condensat
Difficulty: Easy

Tarta cu lime este un desert absolut divin care reunește armonios crusta crocantă și crema catifelată de limete. Gustul său dulce-acrișor și foarte revigorant este numai bun de savurat atât la masa festivă, cât și în zilele obișnuite.

Rețeta de astăzi te va cuceri cu savoarea sa, dar și cu faptul că se prepară ușor. Folosind doar ingrediente simple, dar de o calitate excelentă, vei obține o minunăție de tartă cu lime. Crema lejeră, potrivit de dulce, contrastează atât de bine cu crusta preparată cu Făina superioară Bormir, încât nu te vei mai sătura de ea.

Tartele cu lime sau lămâie

Limetele sau Key lime sunt mult mai dulci și aromate decât lămâile, motiv pentru care merg mai bine în această combinație. Gustul de lime are o tentă ușor dulce-amăruie, în timp ce lămâia se remarcă prin gustul acru. Totuși, dacă nu ai la îndemână limete sau pur și simplu preferi un contrast mai puternic între gustul dulce și cel acrișor, poți folosi lămâi în locul lor.

Ca să te bucuri de un plus de prospețime, poți completa desertul cu afine și mure. Aroma lor fructată și culorile în nuanțe închise creează un gust și un decor cu totul special. Merge să decorezi tarta și coajă rasă și felii fresh de lime ca să-i conferi un aspect de efect.

Trucuri de preparare pentru tarta cu limete

Pentru a obține o umplutură cremoasă bine legată, este musai să prepari crema de lime cu lapte condensat îndulcit. Textura lui groasă, ușor lipicioasă, îi conferă cremei consistența care trebuie. Nu uita că laptele condensat îndulcit nu este la fel ca cel pentru cafea, așa că ai grijă să nu le confunzi. După cum vei vedea, crema se pregătește în câțiva pași simpli dintr-un amestec de gălbenușuri, lapte condensat și zeamă de lime, pe care îl mixezi foarte bine până când rezultă o cremă mai fermă.

Cât despre crusta pentru tarta cu lime, trebuie să amesteci compoziția de făină cu untul și gălbenușurile. Apoi o lași la răcit în frigider. La final formezi crusta în tavă și o rumenești în cuptor, după care o umpli cu cremă și o mai lași la copt timp de 15 minute.

În cazul în care preferi varianta rapidă de tartă cu lime, poți prepara crusta din Pișcoturile Boromir ca în rețeta de tartă cu ciocolată de pe blog. Pentru crustă poți folosi și Biscuiții Cookie Bun Boromir. Iar dacă vrei să încerci rețeta fără coacere, poți pregăti crema doar din frișcă și lapte condensat, fără ouă. Simplu și gustos!

Tarta cu lime și crustă din Făina Boromir

Datorită texturii deosebite și calității superioare a Făinii Boromir, crusta de tartei cu lime capătă un gust minunat. Crocantă și aromată, crusta se îmbină perfect cu crema fină de limete, oferindu-ți clipe dulci cu fiecare bucățică.

Pe blog găsești mai multe rețete de bunătăți: prăjitura cu morcovi și ananas, glazurată cu cremă de brânză, brioșe cu ciocolată, banana bread cu miez pufos, dar și delicii tradiționale precum minciunelele și clătitele cu brânză dulce la cuptor.

Făina albă superioară Boromir este produsă din boabe de grâu alese cu mare grijă, pentru ca tu să ai parte de o experiență desăvârșită a gustului alături de cea mai bună făină. Oricând îți vine pofta de gătit delicii, comand-o online de pe boromirmarket.ro, magazinul plin cu surprize pline de savoare. Acolo te așteaptă și Cozonacii Collection Boromir cu umpluturi bogate de nucă și ciocolată sau cireșe. Sunt alegerea ideală pentru momentele de răsfăț petrecute cu cei dragi!

Ingredients

Instructions

0/4 Instructions
  • Pentru început amestecă Făina Boromir cu migdalele măcinate fin, praful de copt, zahărul pudră și sarea, după care trebuie să cerni compoziția. Adaugă untul rece tăiat în bucatele și mixează amestecul la viteză mică la robotul de bucătărie. Poți pune apoi gălbenușurile reci și esența de vanilie sau semințele de la păstaia de vanilie. Amestecă bine la robot până când se omogenizează, apoi învelește aluatul cu o folie alimentară.
  • Lasă aluatul pentru crustă timp de cel puțin 6 ore la frigider. Apoi formează crusta în tava rotundă de tartă și acoper-o cu folie alimentară. Presează ușor cu degetele pentru a se mula pe tava. Trebuie să o mai lași încă 15-30 de minute la frigider. Urmează să coci crusta timp de 20-25 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C. Dacă vrei să prepari tarta cu lime în cel mai scurt timp, pregătește crusta din Biscuiții Cookie Bun și unt topit. Poți folosi în locul lor și Pișcoturile Boromir ca în rețeta de cheesecake de pe blog.
  • Mixează gălbenușurile timp de 2 minute apoi adaugă treptat laptele condensat îndulcit. Trebuie să mixezi până când obții o textura cremoasă, ușor pufoasă. Amestecă apoi crema cu zeama și coaja rasă de lime.
  • După ce s-a răcit crusta, umple-o cu crema de limete. Netezește suprafața sa cu cuțitul, apoi coace tarta cu lime timp de 10-15 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C. Odată ce s-a făcut, las-o la răcit la temperatura camerei, după care o poți lăsa în frigider peste noapte. Decorează tarta cu felii fresh de lime și frunze de mentă. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *