
Yields:
21 Servings
Difficulty: Easy
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Mai întâi preîncălzește cuptorul la 180 de grade C, apoi unge cu ulei sau unt tava tapetată cu hârtie de copt în care vei coace prăjitura cu morcovi. Îți recomandăm să folosești o tavă de 23x33 cm.
- Amestecă într-un bol Făina Boromir cernută, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara și sarea.
- Într-un bol separat combină ouăle, uleiul, zahărul, laptele bătut și esența de vanilie. Mixează la viteză mică până când se încorporează foarte bine ingredientele.
- Adaugă treptat amestecul de făină peste compoziția lichidă și amestecă ușor cu spatula până când obții o compoziție netedă. Poți adăuga și nucile sau alunele zdrobite, fulgii de cocos, ananasul și morcovii dați pe răzătoare.
- Pune compoziția în tavă și lasă la rumenit prăjitura cu morcovi în cuptorul preîncălzit timp de 35-40 de minute. După aceea poți face testul scobitorii ca să vezi dacă s-a copt bine. Apoi pune deoparte prăjitura și las-o la temperatura camerei timp de 15 minute. Este esențial să se răcească complet înainte de a o glazura.
- Te poți apuca de preparat glazura din cremă de brânză. Bate untul până când devine cremos, adaugă zahărul pudră, esența de vanilie și zeama de lămâie, apoi mixează foarte bine ca să obții o textură cât mai pufoasă. Adaugă treptat crema de brânză, amestecând bine după fiecare adăugare.
- La final îmbracă prăjitura cu morcovi în glazura din cremă de brânză și presară nuci coapte sau fulgi de cocos. Ca să netezești ușor crema, poți folosi un cuțit mai lat. Bucură-te la masa în familie de gustul inconfundabil al prăjiturii carrot cake!