Prăjitură cu morcovi, ananas și cremă fină de brânză

Yields: 21 Servings Difficulty: Easy

Prăjitura cu morcovi îmbină minunat simplitatea cu savoarea sa aparte. Aroma delicată de morcov și pandișpanul fraged, ușor umed, creează un gust deosebit. Iar glazura catifelată din cremă de brânză o transformă într-un deliciu așa cum nu ai mai gustat până acum.

Cum bucuriile simple conferă vieții mai mult farmec, ne-am gândit să te inspirăm de data asta cu o rețetă ușoară de prăjitură carrot cake, preparată din Făina albă superioară Boromir. Sigur îți va smulge un zâmbet dulce, mai ales dacă o savurezi cu cei dragi.

Prăjitura cu morcovi, o surpriză plină de gust

Cine ar fi zis că poți prepara din morcovi o bunătate de prăjitură? Pe cât de surprinzător, pe atât de gustos este acest desert. Miezul său fraged și umed este desăvârșit de nucile crocante, scorțișoară, fulgii de cocos și bucățelele de ananas. Pe lângă de scorțișoară, merge să aromatizezi prăjitura și cu alte mirodenii precum nucșoara, ghimbirul, cuișoarele sau cardamom. Dacă nu vrei să folosești fulgi de cocos și ananas, poți completa prăjitura cu bucățele de mere, stafide sau fulgi de ciocolată.

Pentru a obține un gust mai bogat, am îmbrăcat prăjitura cu morcovi într-o glazură irezistibilă pe care am preparat-o din cremă de brânză și unt. De asemenea, am folosit și zeamă de lămâie ca să-i conferim un gust dulce-acrișor. Adaugă și coaja rasă de lămâie dacă vrei să iasă și mai aromată.

Trucuri de preparare pentru prăjiturile cu morcovi

Cum prepari deliciosul carrot cake? După ce cerni făina pentru a evita formarea cocoloașelor, o amesteci cu celelalte ingrediente uscate: mirodeniile și sarea. Zahărul trebuie amestecat separat cu ouăle, laptele bătut și uleiul pentru a se dizolva mai repede.

Combini apoi cele două compoziții și adaugi nucile, fulgii de cocos, bucățelele de ananas foarte bine scurse de compot, și morcovii dați pe răzătoare sau răzuiți la robotul de bucătărie. Nu uita să pui și nuci sau alune zdrobite pentru a obține un contrast splendid de texturi.

La final lași la rumenit prăjitura în cuptor aproximativ 40 de minute, după care poți folosi o scobitoare pentru a vedea dacă s-a făcut. Te sfătuim să o glazurezi abia după ce s-a răcit de tot la temperatura camerei. Aruncă o privire la pașii de preparare pentru prăjitura cu morcovi pentru a descoperi și alte trucuri și sfaturi.

Cel mai bun carrot cake cu Făina Boromir

Fină și mătăsoasă, Făina superioară Boromir îi conferă prăjiturii cu morcovi gustul și textura perfectă. Pentru a-ți pune la dispoziție o făină de calitate superioară, folosim boabe de grâu atent selecționate în prepararea Făinii Boromir.

Încearcă și rețeta noastră de lava cake, o altă prăjitură bună de împărțit cu cei dragi în momentele de răsfăț. Crusta rumenă și umplutura foarte fină de ciocolata îți îndulcesc complet ziua. Pe blogul nostru găsești mai multe rețete de bunătăți: chec aperitiv cu șuncă, brânză de burduf și măsline, clătite cu brânză dulce la cuptor, crochete de cartofi, dar și brioșe pufoase cu fel și fel de umpluturi.

Poți comanda online Făina Boromir de pe boromirmarket.ro, magazinul în care găsești ingrediente de nelipsit și delicii de cea mai bună calitate. Tot de acolo poți alege diferite sortimente de bomboane învelite într-o prețioasă ciocolată belgiană. Cu Bomboanele Boromir, împarți cele mai dulci amintiri și bucurii!

Ingredients

0/22 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/7 Instructions
  • Mai întâi preîncălzește cuptorul la 180 de grade C, apoi unge cu ulei sau unt tava tapetată cu hârtie de copt în care vei coace prăjitura cu morcovi. Îți recomandăm să folosești o tavă de 23x33 cm.
  • Amestecă într-un bol Făina Boromir cernută, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara și sarea.
  • Într-un bol separat combină ouăle, uleiul, zahărul, laptele bătut și esența de vanilie. Mixează la viteză mică până când se încorporează foarte bine ingredientele.
  • Adaugă treptat amestecul de făină peste compoziția lichidă și amestecă ușor cu spatula până când obții o compoziție netedă. Poți adăuga și nucile sau alunele zdrobite, fulgii de cocos, ananasul și morcovii dați pe răzătoare.
  • Pune compoziția în tavă și lasă la rumenit prăjitura cu morcovi în cuptorul preîncălzit timp de 35-40 de minute. După aceea poți face testul scobitorii ca să vezi dacă s-a copt bine. Apoi pune deoparte prăjitura și las-o la temperatura camerei timp de 15 minute. Este esențial să se răcească complet înainte de a o glazura.
  • Te poți apuca de preparat glazura din cremă de brânză. Bate untul până când devine cremos, adaugă zahărul pudră, esența de vanilie și zeama de lămâie, apoi mixează foarte bine ca să obții o textură cât mai pufoasă. Adaugă treptat crema de brânză, amestecând bine după fiecare adăugare.
  • La final îmbracă prăjitura cu morcovi în glazura din cremă de brânză și presară nuci coapte sau fulgi de cocos. Ca să netezești ușor crema, poți folosi un cuțit mai lat. Bucură-te la masa în familie de gustul inconfundabil al prăjiturii carrot cake!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *