Chec aperitiv cu brânză de burduf, măsline și șuncă

chec aperitiv
Difficulty: Easy

Rețeta de chec aperitiv este numai bună de încercat când vrei să umpli platourile festive cu bunătăți, dar și în clipele în care ai nevoie de un răsfăț delicios. Atât textura super pufoasă a checului sărat, cât și umplutura de măsline, brânzeturi, legume și alte ingrediente, îl transformă în deliciul perfect.

Pe lângă faptul că este cât se poate de gustos, acesta se prepară foarte rapid și merge adaptat după cum îți place. Pentru astăzi ți-am pregătit o rețetă deosebită de chec aperitiv cu măsline Kalamata, brânză de burduf și prosciutto. Este ușor de făcut, iar dacă folosești Făina albă superioară Boromir, vei obține o adevărată pufoșenie cu gust aparte.

Rețetă versatilă și rapidă de chec aperitiv

Când vine vorba de ce umplutură să pregătești pentru checul sărat, ai mai multe variante din care poți alege. Pentru rețeta noastră, am folosit în umplutură măslinele grecești Kalamata întrucât au o aromă mai intensă și bogată. Totuși poți folosi și măsline verzi sau negre în funcție de preferințe.

Cât despre brânzeturile pe care le poți integra în rețetele de chec aperitiv, poți alege dintre cașcaval, parmezan, brânză de burduf și telemea. De asemenea, poți folosi și carne precum șuncă, pastramă sau ton, iar ca legume merge să adaugi ardei gras sau kapia, ceapă, dovlecel, mazăre, roșii cherry sau vânătă. Sigur că poți completa rețeta și cu ciuperci călite sau unele din conservă. Pentru un plus de savoare, merge să aromatizezi checul sărat cu pătrunjel, usturoi, oregano, busuioc sau rozmarin.

Întrucât se prepară rapid în câțiva pași simpli, rețeta de chec sărat este ideală pentru momentele în care ești pe fugă sau pur și simplu nu vrei să petreci mult timp în bucătărie. Îți ia mai puțin de o oră ca să obții această bunătate: ai nevoie doar de 10-15 minute ca să pregătești aluatul umplut și apoi de încă 40 de minute pentru coacerea lui.

Chec sărat din cea mai fină Făină Boromir

În prepararea Făinii albe superioare Boromir folosim doar boabe de grâu atent selecționate pentru ca tu să te bucuri de o făină de calitate superioară. Din ea poți pregăti ca aperitiv și o plăcintă cu carne de pui tare bună după rețeta ușoară de pe blog. Tot pe blogul nostru găsești fel și fel de rețete de bunătăți alături de care savurezi din plin fiecare clipă.

Dacă nu ai timp să mergi la cumpărături, poți comanda online Făina Boromir de pe boromirmarket.ro oricând îți vine pofta de gătit. În magazinul nostru te așteaptă și delicii pentru toate gusturile, de la prăjituri artizanale fine, cozonaci pufoși cu creme sau umpluturi bogate, covrigi tradiționali sau inediți, până la praline învelite într-o prețioasă ciocolată belgiană.

Ingredients

Instructions

0/3 Instructions
  • După ce ai topit untul, amestecă-l cu laptele și ouăle până când obții o compoziție omogenă. Adaugă treptat Făina Boromir și praful copt, pe care trebuie să le amesteci și să le cerni mai întâi.
  • Urmează să pregătești ingredientele cu care vei umple checul aperitiv. Taie măslinele în felii subțiri, rade parmezanul, apoi taie șuncă în bucățele mici și mărunțește brânza de burduf. Adaugă-le pe toate în aluatul de chec și amestecă astfel încât să le încorporezi cât mai bine. Nu uita să condimentezi cu sare și piper.
  • Toarnă compoziția în tava de chec, apoi niveleaz-o cu spatula. Lasă la rumenit checul aperitiv în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, timp de 35-40 de minute. La final trebuie să folosești o scobitoare pentru a vedea dacă s-a rumenit îndeajuns de mult. Înainte de a-l scoate din tavă, lasă-l la răcit câteva minute. Servește rece checul aperitiv alături de cei dragi, dar nu înainte să îl decorezi cu frunzulițe de pătrunjel sau parmezan ras deasupra! Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *