Clătite cu brânză dulce la cuptor

clatite cu branza dulce la cuptor
Yields: 12 Servings Difficulty: Easy

Clătitele cu brânză la cuptor sunt numai bune de savurat ca gustare rapidă sau desert în zilele mai puțin călduroase. Umplutura cremoasă de brânză dulce și smântână completează clătitele gratinate cum nu se poate mai bine, iar aromele suave de vanilie și stafide desăvârșesc gustul lor.

Rețeta noastră de clătite la cuptor umplute cu brânză dulce și stafide se prepară foarte ușor și poate fi adaptată după cum îți place. Ți-am pregătit și câteva trucuri ca să gătești cele mai bune și fine clătite gratinate din Făina albă superioară Boromir. Vei vedea că nu trebuie să depui mult efort ca să obții un gust delicios.

Clătite cu brânză la cuptor pline de gust

Când prepari rețeta de clătite cu brânză la cuptor, poți face diferite combinații savuroase de arome. Pentru un plus de gust, am pregătit umplutura de brânză dulce de vaci cu esență de vanilie, stafide și coajă de lămâie rasă.

Dacă vrei să capete un gust delicat de rom, poți aromatiza umplutura cu esență de rom. De asemenea, stafidele pot fi înlocuite și cu merișoare deshidratate, iar coaja de lămâie merge înlocuită cu coajă de portocală. Pentru un plus de prospețime, poți prepara umplutura cu brânză și fructe de pădure fresh. Totuși, poți umple clătitele și cu telemea sau cașcaval și mărar, în cazul în care preferi varianta sărată.

Cum se fac clătitele cu brânză la cuptor?

Ca să obții niște minunate clătite cu brânză la cuptor, nu trebuie decât să urmezi câțiva pași simpli. În rețeta noastră de clătite clasice de pe blog vei găsi mai multe sfaturi. După ce le-ai preparat, urmează să te ocupi de umplutura de brânză. Este esențial să folosești o brânză de vaci foarte bine scursă de zer. Altfel, s-ar putea ca umplutura să iasă mai mult apoasă decât cremoasă. Smântâna pe care o folosești trebuie să aibă cel puțin 20% grăsime și să fie mai densă.

Odată ce ai amestecat ingredientele pentru umplutura de brânză, umpli clătitele și le lași la rumenit. Înainte de a pune clătitele cu brânză în cuptor, poți unge tava cu unt ca devină mai fragede. Pe măsură ce se rumenesc în cuptor, clătitele cu brânză capătă o savoare de care nu te mai saturi!

Clătite la cuptor, foarte gustoase din Făina Boromir

Preparate cu Făina albă superioară Boromir, clătitele ies foarte aromate, elastice și moi. Pentru ca tu să gătești cele mai bune mâncăruri cu Făina Boromir, folosim în prepararea sa doar boabe de grâu atent selecționate.

Descoperă pe blog și rețeta de pancakes sau clătite americane, deliciile pufoase, perfecte de servit la micul dejun. Tot de pe blogul Boromir poți afla cum prepari clătite cu ciocolată, bogate în arome, dar și alte bunătăți: papanași prăjiți, gogoși, colțunași cu brânză și mărar, vafe sau gofre belgiene, plus multe altele.

Oricând îți vine pofta de gătit, poți comanda Făina Boromir din magazinul nostru, boromirmarket.ro, locul în care găsești nenumărate ingrediente de cea mai bună calitate. Acolo te așteaptă și diferite sortimente de checuri cu miez pufos și umed, cornulețe umplute, prăjituri cu creme exotice, și fursecuri fragede cu unt: minitarte cu nuci, Pișcoturile Pupici cu Sclipici, fundițe cu umplutură de prune, năsturași cu unt și pricomigdale.

Ingredients

0/21 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/5 Instructions
  • Mai întâi prepară clătitele: amestecă într-un bol mare ingredientele uscate: Făina Boromir cernută, zahărul și sarea. În alt bol amestecă foarte bine ouăle, laptele, esența de vanilie și untul, topit și răcit la temperatura camerei. Combină cele două compoziții și mixează sau amestecă cu telul până obții o compoziție omogenă.
  • După aceea trebuie să acoperi compoziția și o lași la odihnit timp de 15-30 de minute. În continuare, încinge o tigaie și unge-o cu unt sau ulei. Toarnă puțină compoziție cu polonicul în mijlocul tigăii astfel încât stratul de compoziție să fie subțire. Trebuie să rotești tigaia îndată ce ai pus compoziția ca să se distribuie uniform. Rumenește clătitele pe ambele părți până apar petele maronii și se formează o crustă ușor crocantă. Așază clătitele una peste alta pe un platou pe măsură ce se fac, iar la final acoperă-le cu folie alimentară.
  • Pentru a obține umplutura, amestecă într-un bol mare brânză, smântâna, ouăle, zahărul, esența de vanilie, coaja rasă de lămâie și sarea.
  • Preîncălzește cuptorul la 170 de grade C și unge tava cu unt. Te poți apuca de umplut clătitele cu brânză. După ce ai pus umplutura de brânză, fie rulezi clătitele, fie le împăturești și le suprapui una peste alta în tavă.
  • Înainte de a le băga la cuptor, prepară un topping din 2 linguri de smântână, 1 plic de zahăr vanilat și un ou. După ce ai omogenizat compoziția, acoperă uniform clătitele cu compoziția de smântână și ou. Lasă la rumenit clătitele cu brânză la cuptor timp de 30-40 de minute. Pentru a nu se arde în cuptor adaugă o folie de aluminiu deasupra tăvii. Poți să îndepărtezi folia cu 10 minute înainte de a scoate clătitele din cuptor. Savurează-le din plin cu dulceață dulce-acrișoară ca să te bucuri de un gust complet irezistibil! Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *