
Yields:
12 Servings
Difficulty: Easy
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Mai întâi prepară clătitele: amestecă într-un bol mare ingredientele uscate: Făina Boromir cernută, zahărul și sarea. În alt bol amestecă foarte bine ouăle, laptele, esența de vanilie și untul, topit și răcit la temperatura camerei. Combină cele două compoziții și mixează sau amestecă cu telul până obții o compoziție omogenă.
- După aceea trebuie să acoperi compoziția și o lași la odihnit timp de 15-30 de minute. În continuare, încinge o tigaie și unge-o cu unt sau ulei. Toarnă puțină compoziție cu polonicul în mijlocul tigăii astfel încât stratul de compoziție să fie subțire. Trebuie să rotești tigaia îndată ce ai pus compoziția ca să se distribuie uniform. Rumenește clătitele pe ambele părți până apar petele maronii și se formează o crustă ușor crocantă. Așază clătitele una peste alta pe un platou pe măsură ce se fac, iar la final acoperă-le cu folie alimentară.
- Pentru a obține umplutura, amestecă într-un bol mare brânză, smântâna, ouăle, zahărul, esența de vanilie, coaja rasă de lămâie și sarea.
- Preîncălzește cuptorul la 170 de grade C și unge tava cu unt. Te poți apuca de umplut clătitele cu brânză. După ce ai pus umplutura de brânză, fie rulezi clătitele, fie le împăturești și le suprapui una peste alta în tavă.
- Înainte de a le băga la cuptor, prepară un topping din 2 linguri de smântână, 1 plic de zahăr vanilat și un ou. După ce ai omogenizat compoziția, acoperă uniform clătitele cu compoziția de smântână și ou. Lasă la rumenit clătitele cu brânză la cuptor timp de 30-40 de minute. Pentru a nu se arde în cuptor adaugă o folie de aluminiu deasupra tăvii. Poți să îndepărtezi folia cu 10 minute înainte de a scoate clătitele din cuptor. Savurează-le din plin cu dulceață dulce-acrișoară ca să te bucuri de un gust complet irezistibil! Poftă bună!