
Difficulty: Easy
Ingredients
Instructions
- Când prepari compoziția pentru clătitele franțuzești poți folosi un robot de bucătărie sau un mixer de mână. Într-un bol mare amestecă ingredientele uscate: Făina Boromir, zahărul și sarea. Înainte să le amesteci poți cerne făina printr-o sită pentru a te asigura că nu se formează multe cocoloașe.
- Mai apoi mixează ouăle în alt bol și adaugă laptele, esența de vanilie și untul, topit și răcit la temperatura camerei. Combină cele două compoziții și amestecă până când se omogenizează compoziția și nu mai sunt cocoloașe.
- Acoperă compoziția și lasă-o la odihnit timp de 15-30 de minute. Dacă vrei să prepari mai târziu clătitele franțuzești, poți lăsa compoziția în frigider până la 2 zile, însă mai apoi va trebui să îl diluezi cu puțin lapte în cazul în care s-a îngroșat.
- Încinge o tigaie de 23 de cm cu puțin unt. După ce s-a încălzit bine, toarnă compoziția cu polonicul în mijlocul tigăii astfel încât stratul de compoziție să fie subțire. Polonicul ar trebui să conțină 3-4 linguri de compoziție. Când pui compoziția trebuie să rotești imediat tigaia ca să se distribuie uniform pe suprafața ei. Odată ce s-a făcut clătită pe-o parte, se va încreți puțin și va căpăta o crustă ușor uscată, iar petele ușor maronii nu vor întârzia să apară. Durează cam 1-2 minute în funcție de puterea focului și tipul de tigaie. După ce s-a rumenit pe-o parte o poți întoarce și pe cealaltă parte cu paleta. Rumenește-o pentru încă 15-30 secunde, apoi așaz-o pe un platou, unde le vei pune și pe celelalte. Procedează la fel pentru fiecare clătită franțuzească. Servește-le calde cu gem, dulceață, ciocolată sau alte umpluturi delicioase! Poți reîncălzi clătitele fără umplutură și la cuptor dacă vrei să le servești și mai târziu. Poftă bună!