Tarta cu dovleac, un deliciu simplu și irezistibil

tarta cu dovleac reteta
Difficulty: Medium

Vremea rece este numai bună pentru a porni cuptorul și a găti o delicioasă tartă cu dovleac care să umple casa de miresme dulci, îmbietoare. Acest desert fin și foarte gustos este gata să-ți însenineze ziua cu aromele umpluturii cremoase de dovleac și crusta crocantă.

Așadar, te invităm să te bucuri împreună cu noi de bogăția toamnei și să prepari o rețetă de tartă cu dovleac pe cât de ușor de făcut, pe atât de savuroasă. Se potrivește perfect cu o cană fierbinte de ceai sau cafea, iar dacă o servești la serialul preferat, clipele de relaxare vor fi și mai frumoase. Ghimbirul, scorțișoara și Făina albă superioară Boromir sunt doar câteva dintre ingredientele secrete care îi conferă un gust aparte.

Tarta cu dovleac: mici trucuri de preparare

Cum obții cea mai bună tartă cu dovleac sau Pumpkin Pie în stil american? În primul rând, atunci când prepari aluatul trebuie să fii atent să nu îl frămânți prea mult. Altfel, acesta va fi prea elastic în loc să capete o textură crunchy și ușor sfărâmicioasă. După ce ai așezat și modelat aluatul pentru tartă, trebuie să îl acoperi cu o folie alimentară și să îl pui în frigider unde va sta timp de o oră pentru a avea o consistență fragedă.

Cât despre umplutura de dovleac, aceasta se face rapid fără prea mult efort. Trebuie doar să amesteci piureul din dovleci cu ouă și smântână dulce, urmând că mai apoi să-l aromatizezi cu scorțișoară, ghimbir și nucșoara pentru un plus de savoare. Tarta ta va aduna aromele toamnei într-o combinație atât de irezistibilă încât nu au cum să nu o îndrăgească și cei dragi.

Tarte cu aluat fraged și crocant din Făina Boromir

Tarta cu dovleac si aluat preparat din Făina superioară Boromir capătă un gust și o textură fermecătoare după ce se rumenește frumos în cuptor. Pentru ca din morile Boromir să iasă o făină mătăsoasă, de cea mai bună calitate, folosim doar ingrediente alese cu grijă. Astfel, deserturile tale se transformă în adevărate bunătăți, iar bucătăria ta într-o mică oază în care aromele dulci se întrec în savoare.

Tot din Făina Boromir poți prepara o plăcintă țărănească cu mere cu gust bogat după rețeta ușoară de pe blog. Așa că atunci când îți vine pofta de gătit, comand-o online de pe boromirmarket.ro, și vezi ce alte produse de morărit ți-am mai pregătit în magazinul nostru. De acolo poți alege și foi de cremșnit sau de pandișpan, pișcoturi pentru rețetele de tiramisu, parfait sau tort diplomat, și multe alte produse de calitate cu care prepari nenumărate delicii.

Ingredients

Instructions

0/5 Instructions
  • Pentru început te vei ocupa de crusta pentru tartă. Într-un vas mare combină Făina Boromir, sarea, zahărul, și amestecă-le bine. Adaugă untul rece tăiat cubulețe și 3 linguri de apă, după care trebuie să frămânți cu mâna însă nu trebuie să insiști prea mult. Aluatul trebuie să fie sfărâmicios și nu elastic pentru ca tarta cu dovleac să iasă perfect. Mai adaugă o lingură-două de apă dacă vezi că aluatul s-a întărit prea mult. În cazul în care ai un robot de bucătărie îl poți folosi pentru a amesteca ingredientele mai ușor.
  • Pregătește masa pentru modelarea aluatului. Întinde o folie alimentară și modelează aluatul până capătă o formă rotundă. Presează aluatul cu mâna, după care trebuie să îl învelești într-o folie alimentară și să îl pui în frigider. Pentru a obține un aluat fraged, lasă-l în frigider timp de o oră.
  • După ce l-ai scos din frigider, rotunjește-i marginile și întinde-l cu un sucitor până obții un aluat sub formă de cerc cu diametrul de 30 cm. Mai apoi rulează-l pe sucitor pentru a-l putea pune mai ușor într-o tavă rotundă de 23cm. Întinde-l pe tavă și răsucește-i marginile.
  • În continuare trebuie să prepari umplutura pentru tarta cu dovleac astfel: amestecă într-un bol mare ouăle, scorțișoară, nucșoara, ghimbirul, zahărul brun, cuișoarele, sarea, smântâna dulce și piureul de dovleac. Ca să obții piureul de dovleac, trebuie să coci bucățelele de dovleac, după care folosești blenderul pentru a obține o consistență fină.
  • Toarnă peste aluat umplutura pentru tarta cu dovleac, iar mai apoi poți pune tava în cuptorul preîncălzit la 190 de grade C, unde trebuie să îl lași timp de 40-50 de minute. Decorează tarta cu puțină frișcă după ce ai scos-o din cuptor și s-a răcit. Servește minunatul tău desert cu dovleac la temperatura camerei dacă vrei să te bucuri din plin de gustul său cremos. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *