Difficulty: Medium
Ingredients
Instructions
- Pentru început te vei ocupa de crusta pentru tartă. Într-un vas mare combină Făina Boromir, sarea, zahărul, și amestecă-le bine. Adaugă untul rece tăiat cubulețe și 3 linguri de apă, după care trebuie să frămânți cu mâna însă nu trebuie să insiști prea mult. Aluatul trebuie să fie sfărâmicios și nu elastic pentru ca tarta cu dovleac să iasă perfect. Mai adaugă o lingură-două de apă dacă vezi că aluatul s-a întărit prea mult. În cazul în care ai un robot de bucătărie îl poți folosi pentru a amesteca ingredientele mai ușor.
- Pregătește masa pentru modelarea aluatului. Întinde o folie alimentară și modelează aluatul până capătă o formă rotundă. Presează aluatul cu mâna, după care trebuie să îl învelești într-o folie alimentară și să îl pui în frigider. Pentru a obține un aluat fraged, lasă-l în frigider timp de o oră.
- După ce l-ai scos din frigider, rotunjește-i marginile și întinde-l cu un sucitor până obții un aluat sub formă de cerc cu diametrul de 30 cm. Mai apoi rulează-l pe sucitor pentru a-l putea pune mai ușor într-o tavă rotundă de 23cm. Întinde-l pe tavă și răsucește-i marginile.
- În continuare trebuie să prepari umplutura pentru tarta cu dovleac astfel: amestecă într-un bol mare ouăle, scorțișoară, nucșoara, ghimbirul, zahărul brun, cuișoarele, sarea, smântâna dulce și piureul de dovleac. Ca să obții piureul de dovleac, trebuie să coci bucățelele de dovleac, după care folosești blenderul pentru a obține o consistență fină.
- Toarnă peste aluat umplutura pentru tarta cu dovleac, iar mai apoi poți pune tava în cuptorul preîncălzit la 190 de grade C, unde trebuie să îl lași timp de 40-50 de minute. Decorează tarta cu puțină frișcă după ce ai scos-o din cuptor și s-a răcit. Servește minunatul tău desert cu dovleac la temperatura camerei dacă vrei să te bucuri din plin de gustul său cremos. Poftă bună!