
Difficulty: Easy
Ingredients
Instructions
- Într-un bol mare amestecă toate ingredientele uscate, și anume: Făina Boromir, praful de copt, sarea și zahărul.
- Mai apoi, topește untul la foc mic și lasă-l să se răcească. Într-un bol separat bate oul spumă, urmând să adaugi mai apoi laptele și untul topit. Oul, laptele și untul topit trebuie să fie la temperatura camerei pentru ca textura clătitelor americane să fie cât mai pufoasă. Amestecă în compoziția obținută până când se omogenizează.
- Adaugă compoziția obținută la pasul anterior în bolul cu amestecul din ingredientele uscate. Mai apoi trebuie să amesteci până când obții o compoziție omogenă, însă este esențial să nu insiști prea mult chiar dacă încă mai sunt cocoloașe mici. Dacă amesteci prea mult, aluatul se va subția.
- După ce ai încălzit tigaia, unge-o cu puțin unt topit sau ulei pentru ca pufoasele pancakes să nu se lipească de tigaie și să se rumenească uniform. Te sfătuim să lași tigaia încinsă la foc mic. Dacă le rumenești la foc mare, pot rămâne crude în interior. În continuare, toarnă jumătate de polonic de compoziție pe mijlocul tigăii. Când vezi că a căpătat o culoare aurie, ușor maronie, și că au început să apară bulele, poți întoarce clătita pe cealaltă parte. Continuă astfel până când se termină aluatul.
- Așază clătitele americane una peste alta pe o farfurie și stropește-le cu miere. La final pune și nucile crocante zdrobite și banane feliate. Poți încerca și alte variante de topping-uri savuroase. Un sos de fructe, de ciocolată sau caramel ar merge perfect în această combinație. Nu îți rămâne decât să dai frâu liber imaginației și să experimentezi în bucătărie alături de Boromir! Poftă bună!