Lava cake, un desert nespus de simplu și irezistibil

Lava cake reteta
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy

Un desert cu gust divin și multă ciocolată, lava cake se remarcă prin crusta rumenă din care se revarsă sosul fin de ciocolată. Merge de minune savurat fierbinte alături de persoana iubită în zilele speciale în care vrei să îi faci o surpriză pe cât de delicioasă, pe atât de inedită.

Cum ciocolata poate fi o expresie dulce a iubirii, am creat o rețetă deosebită de lava cake, numai bună de preparat de Dragobete. Sigur te va cuceri cu bogăția de arome, dar și cu faptul că se face rapid și foarte ușor din Făina superioară Boromir.

Lava cake sau vulcanul de ciocolată

Datorită sosului fierbinte de ciocolată care se revarsă minunat când îl servești, acest deliciu poartă denumirea de lava cake sau vulcanul de ciocolată. Savoarea sa aparte reunește texturile specifice mai multor bunătăți. Crusta în care este învelit te duce cu gândul la clasicul souffle, în timp ce interiorul moale și cremos amintește de un ganache catifelat.

Lava cake se potrivește foarte bine cu o înghețată de cafea, caramel sau vanilie, dar și cu frișcă sau alte topping-uri. Iar fructele fresh îi conferă desertului mai multă prospețime, așa că nu ezita să presari deasupra și câteva fructe de pădure.

Deși am folosit în rețeta de lava cake ciocolată neagră pentru a crea un contrast dulce-amărui splendid, o poți înlocui cu ciocolată cu lapte sau albă după cum îți place. Ciocolata albă este alegerea ideală dacă preferi un gust mai dulce și bogat.

Rețetă savuroasă de lava cake din Făina Boromir

Lava cake capătă un gust și o textură desăvârșită când îl prepari cu Făina albă superioară Boromir. Vei îndrăgi crusta rumenă care ascunde un sos de ciocolată atât de fin încât nu-i vei rezista. În prepararea Făinii Boromir se folosește grâu atent selecționat ca tu să te bucuri de o făină de calitate superioară.

Pentru iubitorii de ciocolată și nu numai, am pregătit pe blog și o rețetă de clătite pufoase cu ciocolată pe care le gătești în câțiva pași simpli. Tot acolo te așteaptă o rețetă inedită de prăjitură reinventată cu ciocolată și bucățele pufoase de cozonac.

Poți comanda online Făina Boromir din magazinul nostru, boromirmarket.ro, unde vei găsi fel și fel de ingrediente pentru mâncărurile tale, dar și deliciile perfecte de împărțit cu cei dragi. Dăruiește numai clipe de savoare cu Pralinele Boromir învelite în ciocolată belgiană veritabilă, și umplute cu tot ce poate fi mai delicios!

Ingredients

0/9 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/5 Instructions
  • Preîncălzește cuptorul la 218 de grade C. Unge cu puțin unt patru forme din ceramică, aluminiu sau porțelan. În ele vei coace lava cake. Apoi presară în interiorul lor pudra de cacao și așază-le pe o tavă. Poți folosi și forme de muffins pentru a coace lava cake.
  • Topește într-o oală mică bucățelele de ciocolată și unt. În tot acest timp trebuie să amesteci încontinuu. Le poți topi și la microunde.
  • Amestecă Făina Boromir, zahărul pudră și sarea într-un vas mic. Bate ouăle cu gălbenușurile într-un bol separat. Poți combina compoziția de ciocolată cu amestecul de făină și ouăle bătute. Amestecă ușor cu spatula până când obții o textură netedă.
  • Pune compoziția de lava cake în cele patru forme de ceramică. După ce ai netezit suprafața compoziției cu spatula, coace prăjiturile timp de 12-14 minute astfel încât să se formeze o crustă mai fermă. Apoi scoate vulcanii de ciocolată din cuptor și lasă-i la răcit timp de 1 minut, după care îi poți întoarce invers folosind o farfurie plată și mănuși de bucătărie.
  • Servește calde sau fierbinți prăjiturile lava cake alături de persoana iubită și de înghețata preferată pentru a te bucura de un gust răcoritor! Dacă preferi o aromă cu totul specială, prepară și un topping de caramel sărat. Pentru un decor simplu și de efect, nu ai nevoie decât de frișcă și fructe fresh. Poftă bună! Te așteptăm pe boromirmarket.ro și pe blog cu mai multe surprize delicioase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *