
Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Preîncălzește cuptorul la 218 de grade C. Unge cu puțin unt patru forme din ceramică, aluminiu sau porțelan. În ele vei coace lava cake. Apoi presară în interiorul lor pudra de cacao și așază-le pe o tavă. Poți folosi și forme de muffins pentru a coace lava cake.
- Topește într-o oală mică bucățelele de ciocolată și unt. În tot acest timp trebuie să amesteci încontinuu. Le poți topi și la microunde.
- Amestecă Făina Boromir, zahărul pudră și sarea într-un vas mic. Bate ouăle cu gălbenușurile într-un bol separat. Poți combina compoziția de ciocolată cu amestecul de făină și ouăle bătute. Amestecă ușor cu spatula până când obții o textură netedă.
- Pune compoziția de lava cake în cele patru forme de ceramică. După ce ai netezit suprafața compoziției cu spatula, coace prăjiturile timp de 12-14 minute astfel încât să se formeze o crustă mai fermă. Apoi scoate vulcanii de ciocolată din cuptor și lasă-i la răcit timp de 1 minut, după care îi poți întoarce invers folosind o farfurie plată și mănuși de bucătărie.
- Servește calde sau fierbinți prăjiturile lava cake alături de persoana iubită și de înghețata preferată pentru a te bucura de un gust răcoritor! Dacă preferi o aromă cu totul specială, prepară și un topping de caramel sărat. Pentru un decor simplu și de efect, nu ai nevoie decât de frișcă și fructe fresh. Poftă bună! Te așteptăm pe boromirmarket.ro și pe blog cu mai multe surprize delicioase!