
Yields:
6 Servings
Difficulty: Easy
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- După ce ai preîncălzit cuptorul la 180 de grade C, te poți apuca de preparat compoziția. Mai întâi rupe feliile de Cozonac Boromir cu unt în bucățele pe care va trebui să le amesteci cu laptele într-un vas mare. Folosește mâna pentru a le amesteca cât mai bine astfel încât să capete o textură consistentă. Poți alege oricând și alt sortiment de Cozonac Boromir pe placul tău.
- Mai apoi adaugă zahărul, ouăle, făina cernută și praful de copt. Continuă să amesteci până când se omogenizează compoziția.
- Într-o oală mică, topește bucățelele de ciocolată. Pentru un contrast dulce-amărui minunat poți folosi ciocolată neagră. După ce s-a topit și ai lăsat-o puțin la răcit, amestecă ciocolata topită cu amestecul obținut mai sus. Aceasta trebuie să fie lichidă și potrivit de călduță în momentul în care o încorporezi în compoziția de mai sus.
- Pune compoziția într-o tavă rotundă tapetată cu hârtia de copt, după care nu mai trebuie decât să lași prăjitura cu ciocolată în cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute. Pentru a vedea dacă s-a făcut la interior, folosește o scobitoare. Poți înveli în ciocolată prăjitura pentru o aromă și mai intensă de cacao, sau poți prepara un sos de fructe de pădure pentru un decor și un gust încântător. Poftă bună!