Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 30 Mins
Toamna este acel anotimp în care ne bucurăm din plin de darurile pe care ni le oferă roadele pământului, preparând cu multă recunoștință față de natură rețete gustoase de mâncăruri cu legume sau fructe proaspete. Cum altfel să sărbătorim acest sezon roditor dacă nu printr-un desert potrivit de dulce, ușor acrișor și extraordinar de delicios? Este vorba despre tortul de mere caramelizate, deliciul care adună aromele toamnei într-un chip încântător, astfel încât să te răsfeți cu ceva dulce și simplu de făcut, dar cu un gust de neuitat.
Astăzi îți prezentăm rețeta noastră de tort de mere cu caramel si cu pufosul Cozonac Boromir cu cremă de nuci și cacao, ce conferă mai multă savoare preparatului. După cum vei vedea în continuare, cu doar câteva ingrediente și foarte puțină îndemânare, poți savura un tort de mere reinventat, dar foarte gustos.
Tort de mere caramelizate, inspirație culinară de toamnă
Merele coapte îndulcite cu zahărul caramelizat și completate de miezul moale al cozonacului îți alină simțurile și promit să creeze noi amintiri savuroase pe care să le ții aproape de suflet. Tortul de mere caramelizate cu Cozonacul Boromir cu nucă și cacao este nemaipomenit în combinație cu scorțișoara parfumată și cu esența de vanilie sau chiar și de rom, astfel că, dacă vrei să îți învălui casa în mirosuri ademenitoare și să obții un desert cu adevărat memorabil, aceste ingrediente simple și la îndemână nu ar trebui să îți lipsească atunci când prepari tortul.
Când alegi merele pentru tort, poți opta pentru cele puțin mai acrișoare care sunt mai ferme și nu se înmoaie atât de tare la cuptor, cum ar fi merele Jonathan și Idared. Un alt aspect care poate te va încânta este faptul că acest tort de mere caramelizate este foarte versatil întrucât poți folosi pentru el și alte fructe, dacă nu te încântă merele. Prunele proaspete pot înlocui merele fără să îi ia din savoare.
Cozonacul Boromir, perfect pentru tortul de mere
Cu o umplutură bogată de nucă și cacao, Cozonacul Boromir conferă tortului de mere caramelizate un gust unic, pur și simplu delicios, îmbogățind preparatul cu un mix de arome dulci îmbietoare de care nu te mai saturi odată ce te-au fermecat. Nucile crunchy și crema fină de cacao completează gustul intens al scorțișoarei, în timp ce miezul pufos se îmbină armonios cu aroma bucăților de mere proaspete și ține locul blatului obișnuit de pandișpan care se prepară pentru acest tort de mere caramelizate.
Poți găsi Cozonacul Boromir alături de multe alte bunătăți dulci pe platforma noastră boromirmarket.ro. Pentru această rețetă de tort de mere caramelizate poți folosi și alți cozonaci. Cozonacul Casa Boromir cu nuci, stafide de portocale este un alt ingredient vedetă care se potrivește cu merele coapte caramelizate. Colecția noastră variată de produse include și alte preparate de nelipsit pentru rețetele de prăjituri și torturi, precum foile de pandișpan, pișcoturile delicate numai bune de folosit pentru o prăjitură de tiramisu savuroasă, și blaturile de tort simple sau cu cacao.
Mod de preparare tort de mere coapte cu caramel
Fiind o rețetă ușoară de desert cu mere coapte, nu ai nevoie de multă îndemânare ca să îți iasă un rezultat spectaculos. Totuși, te sfătuim să urmezi cu atenție pașii următori ca să obții un tort cu caramel fin și mere pline de savoare, frumos rumenite în cuptor.
Curăță merele de coajă și taie-le în sferturi. Bogăția toamnei îți permite să înlocuiești merele și cu alte fructe precum prunele zemoase, perele aromate și caisele.
Pune tava pe foc și topește 100g de zahăr. După ce s-a topit zahărul și a căpătat o culoare aurie, ușor roșcată, întinde caramelul atât pe fund cât și pe pereții tăvii. Lasă tava mai apoi deoparte pentru ca zahărul caramel să se întărească bine și să înceapă să pocnească.
Amestecă 30 g de zahăr cu ouăle, laptele, esența de vanilie și scorțișoara, până la omogenizare. Poți folosi și o esență de rom pentru un gust deosebit mai intens.
Pune în tavă peste zahărul caramelizat, merele tăiate sferturi, bucățelele de Cozonac Boromir cu nucă și ciocolată, la care adaugă mai apoi compoziția de lapte și ouă. Dacă nu îți plac nucile, poți folosi Cozonacul Boromir cu crema simpla de cacao. După aceea, pune preparatul la cuptor timp de 40 de minute, la 180 de grade.
Mixează smântână dulce până când obții o frișcă cu o textură fermă. Păstrează smântâna dulce la frigider înainte să o mixezi.
După ce scoți tava din cuptor, lasă la răcit tortul de mere caramelizate. Poți să îl pui chiar și la frigider pentru a te bucura mai apoi de un desert cu mere și caramel mai revigorant. Spre final, ornează tortul de mere coapte și caramel cu frișcă, la care poți să mai adaugi și nuci fărâmițate pentru o textură mai crocantă. Alături de Boromir, bucuriile vieții devin mai dulci.
Te așteptăm cu mult drag pe boromirmarket.ro, locul in care găsești preparate delicioase perfecte pentru toți iubitorii de deserturi!