Banana bread, rețeta simplă de chec cu banane

banana bread reteta
Difficulty: Easy

Banana bread sau checul cu banane este un desert atât de gustos și ușor de făcut încât îl vei îndrăgi din prima. Miezul său pufos și foarte aromat îl transformă în deliciul perfect pentru un moment de răsfăț.

Rețeta noastră de banana bread cu nuci se prepară rapid, astfel că vei obține un rezultat delicios fără să petreci mult timp în bucătărie. Îți va lua mai puțin de un sfert de oră ca să pregătești compoziția. Preparat cu Făina albă superioară Boromir, checul cu banane capătă un gust deosebit ce va aduce numai zâmbete pe buzele celor dragi.

Checul cu banane, un desert versatil

Ca să obții un delicios banana bread, poți face fel și fel de combinații minunate de arome și texturi. Aroma bananelor se potrivește foarte bine și cu ciocolata, așa că poți folosi în compoziția lui fulgi de ciocolată neagră sau cu lapte.

Checul cu banane poate fi completat și cu stafide, merișoare deshidratate, nuci sau alune de pădure zdrobite. Dacă vrei ca gustul său să fie dulce-acrișor, îl poți prepara cu afine fresh sau congelate. În plus, brânza ricotta sau mascarpone îi conferă o aromă mai bogată.

După ce s-a rumenit în cuptor, merge să acoperi checul cu un topping de alune crocante sau ciocolată. Poți încerca și rețeta noastră de chec aperitiv de pe blog. Acest chec sărat cu brânză de burduf, șuncă și măsline se face la fel de ușor și este tare bun la gust!

Cum se face banana bread?

Ingredientele uscate se combină separat față de cele umede, după care se amestecă ușor cele două compoziții. Este esențial să nu amesteci până când devine netedă compoziția finală. Altfel, s-ar putea ca textura checului să devină densă, în loc să iasă ușor aerată. De asemenea, nu uita că, înainte să prepari compoziția de banana bread, untul trebuie topit și apoi complet răcit pentru ca checul cu banane să crească frumos.

Chec cu banane și miez pufos din Făina Boromir

Făina albă din grâu Boromir desăvârșește checul cu aroma și textura sa unică. Din cuptorul tău va ieși o bunătate de banana bread cu miez foarte aromat și ușor umed. În prepararea Făinii Boromir se folosesc boabe de grâu alese cu grijă astfel încât să ai la dispoziție o făină de calitate superioară.

Pe blogul nostru ți-am pregătit mai multe surprize savuroase. Descoperă și rețetele de clătite cu brânză la cuptor, bulgărași pufoși de papanași, colțunași cu brânză și mărar, crochete de cartofi, pancakes roz cu sfeclă, plus alte delicii numai bune de servit la masa în familie.

Făina superioară Boromir te așteaptă online în boromirmarket.ro, locul în care își dau întâlnire nenumărate ingrediente de nelipsit și preparate de cea mai bună calitate. De acolo poți comanda oricând Bomboanele de ciocolată Boromir, un cadou inedit ce trezește emoții dulci. Umpluturile irezistibile și ciocolata fină belgiană în care sunt învelite, le conferă o delicatețe aparte.

Ingredients

Instructions

0/5 Instructions
  • Mai întâi, preîncălzește cuptorul la 180 de grade C, apoi unge cu unt sau ulei o tavă cu dimensiunea de 23 x 13 x 8 cm.
  • Apoi cerne Făina Boromir într-un bol mare și adaugă zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scorțișoara și nucile zdrobite.
  • După ce ai curățat bananele, pisează-le cu furculița într-un bol sau folosește un mixer ca să obții un piure fin. În alt vas bate ouăle, după care trebuie să le amesteci cu piureul de banane, untul topit și esența de vanilie.
  • Adaugă compoziția de ingrediente uscate, amestecând ușor cu spatula până se încorporează bine. Compoziția pentru banana bread nu trebuie să fie netedă, ci poate avea puține cocoloașe. După aceea, o poți pune în tavă.
  • La final, lasă la copt checul cu banane timp de 1 oră – 1 oră și 10 minute. După ce s-a scurs timpul de coacere, poți folosi o scobitoare pentru a te asigura că s-a făcut. Pentru un gust de poveste, decorează banana bread cu o glazură de caramel, ciocolată, lămâie sau vanilie. Savurează cald checul alături de cei dragi și bucură-te din plin de cele mai dulci clipe! Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *