Chifteluțe de legume la cuptor cu mozzarella

chiftelute de legume la cuptor reteta
Difficulty: Easy

Parcă o gustare rapidă ar merge oricând, mai ales când este vorba de niște chifteluțe de legume la cuptor. Crusta lor crocantă și aroma delicată de mozzarella le conferă o savoare de care nu te mai saturi. De gustul lor te poți bucura atât în pauzele dintre mese, cât și la ocaziile speciale când le servești ca aperitiv.

Pentru astăzi ți-am pregătit o rețetă ușoară de chifteluțe cu legume și mozzarella la cuptor. Le prepari îndată cu Făina albă Superioară Boromir, iar rezultatul este pur și simplu minunat. Ca să obții niște bunătăți pe gustul tău, descoperă în continuare cum poți adapta rețeta.

Variante de chifteluțe de legume la cuptor

Chifteluțele de legume la cuptor pot fi umplute cu diferite tipuri de brânzeturi, de la mozzarella, brânză Cheddar, parmezan, cașcaval, până la telemea. Prazul, morcovii și ardeiul gras le conferă un gust delicios, dar poți folosi și alte legume în funcție de preferințe: dovlecei, conopidă, ceapă, zucchini sau cartofi. Ca să le conferi chifteluțelor un gust mai aromat merge să pui în compoziție pudră de usturoi, fulgi de chili, mărar sau pătrunjel. Le poți servi la final cu un sos spicy de roșii, smântână sau iaurt și usturoi.

Chifteluțe la tavă din Făina Boromir

Cu Făina albă de grâu Boromir pregătești cele mai bune chifteluțe de legume la cuptor. Moi la interior și ușor crocante la exterior, micile bunătăți aduc multă voie bună și savoare la masa în familie. Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi și cu alte gustări, pe blog găsești mai multe surprize culinare. De acolo afli cum prepari gujoanele de pui cu crustă crunchy sau dovleceii pane, perfecți pentru clipele de relaxare și distracție.

Comandă online Făina Superioară Boromir de pe boromirmarket.ro, magazinul online în care găsești ingrediente de cea mai bună calitate pentru rețetele tale. În prepararea Făinii Boromir folosim boabe de grâu alese cu grijă pentru ca tu să ai parte de o experiență autentică a gustului.

chiftelute la tava cu legume

Ingredients

Instructions

0/4 Instructions
  • Preîncălzește cuptorul la 230 grade C, apoi tapetează o tavă cu hârtie de copt.
  • Amestecă cu mâna într-un bol Făina Boromir și ouăle. Trebuie să insiști până se încorporează bine făina și formezi un aluat omogen, în formă de minge.
  • Completează cu prazul, tocat mărunt, morcovii rași, ardeii tocați și vârful de sare. După ce s-a omogenizat, împarte compoziția în părți egale și modelează-le sub formă de bilă. Urmează să introduci înăuntrul lor mini mozzarella. Așază bilele pe tava tapetată cu hârtie de copt, având grijă să lași destul spațiu între ele.
  • Bate gălbenușul, apoi folosește-l pentru a unge bilele. Lasă la rumenit chifteluțele de legume în cuptor timp de 15 minute până când capătă o culoare ușor maronie și o crustă crocantă. Pentru un plus de savoare, le poți servi cu un sos roșii picant, smântână sau iaurt grecesc și usturoi. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *