Category: Prânz&Cină, Supe&Ciorbe

Difficulty: Easy
Ingredients
Instructions
- Pentru început curăță țelina, morcovii și rădăcinile de pătrunjel, apoi taie-le în bucățele. Pune-le într-o oală de 5 L, completează cu apă și lasă-le la fiert la foc mare. După ce ai tocat mărunt ceapa, călește-o într-o tigaie la foc mic. Ceapa trebuie călită doar până când se înmoaie. În felul acesta își va păstra gustul ușor dulceag. Curăță apoi roșiile de semințe, taie-le și pune-le peste ceapa călită.
- Adaugă amestecul de ceapă și roșii în oala cu zarzavaturi, după care trebuie să completezi cu sucul de roșii. În cazul în care vrei să folosești roșii proaspete pentru rețeta de supă de roșii cu găluște, este important ca acestea să fie foarte coapte. Din când în când îndepărtează spuma de la suprafața supei.
- Urmează să prepari găluștele. Mai întâi bate ouăle cu furculița și adaugă treptat câte o lingură de griș, având grijă să amesteci bine după fiecare adăugare. Completează cu sare, apoi lasă compoziția deoparte timp de 10 minute. În acest timp grișul se va îngroșa îndeajuns. Dacă ți se pare prea fluidă compoziția mai poți adăuga foarte puțin griș. În cazul în care vrei ca găluștele să iasă mai aerate, bate separat gălbenușurile și albușurile.
- După ce ai strecurat supa, formează pe rând găluștele în lingură astfel încât să umple o treime de lingură pe lungime, apoi pune-le ușor în supă. Supa trebuie să fiarbă la foc mic în acest timp. Lasă găluștele la fiert timp de 10 minute până când își măresc volumul, după care poți opri focul. Mic truc: dacă vezi că se desfac, trebuie să oprești focul și să îl aprinzi abia după ce ai pus toate găluștele.
- Pentru un gust și un decor de efect, adaugă pătrunjel sau mărar tocat. De asemenea, poți folosi și frunze de țelină sau leuștean după cum îți place. Lasă capacul pus peste oală timp de 10-15 minute. Bucură-te la masa în familie de supa de roșii cu găluște alături de toți cei dragi! Poftă bună!