Yields:
7 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 40 Mins
Cook Time:
40 Mins
Total Time:
1 Hr 20 Mins
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Mai întâi trebuie să prepari grișul cu lapte. Fierbe într-o oală laptele amestecat cu zahărul, apoi pune în ploaie Grișul Boromir și gătește-l la foc mic. Nu uita să amesteci încontinuu pentru ca grișul să nu se prindă de pereții oalei și să nu apară cocoloașe.
- După ce s-a făcut, adaugă esența de vanilie și untul pentru ca budinca să iasă mai cremoasă și aromată. Lasă grișul cu lapte să se răcească la temperatura camerei. Te sfătuim să îl amesteci cu ouăle abia după 20-30 de minute pentru a evita coagularea ouălor.
- Separă gălbenușurile de albușuri, apoi bate albușurile cu zahărul astfel încât să obții o spumă lucioasă și fermă. Amestecă gălbenușurile cu grișul călduț, adaugă coaja rasă de lămâie, apoi încorporează ușor spuma de albușuri în compoziția pentru budincă. Astfel budinca de griș va capătă o textura ușor pufoasă și aerată.
- Adaugă în compoziție prunele uscate și amestecă foarte ușor cu spatula. Poți folosi și alte fructe uscate sau proaspete în funcție de preferințe. Poți sari peste acest pas dacă vrei să te bucuri de o budincă de griș simplă.
- Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C, apoi tapetează o tavă cu hârtie de copt. Poți unge tava cu puțin unt, în cazul în care nu vrei să folosești hârtie de copt. Toarnă compoziția în tavă, apoi lasă la rumenit budinca timp de 35-45 de minute în cuptorul preîncălzit. Odată scoasă din cuptor, acoperă budinca de griș cu un sos de fructe sau caramel și savureaz-o din plin alături de toți cei dragi! Poftă bună!