Budinca de griș cu prune uscate

budinca de gris reteta
Yields: 7 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 40 Mins Cook Time: 40 Mins Total Time: 1 Hr 20 Mins

Budinca de griș este una dintre bunătățile care ne-au îndulcit copilăria cu gustul lor nespus de delicios. Acest desert cu care ne răsfățau mama și bunica se remarcă prin simplitate, dar și prin savoarea conferită de miezul ușor pufos, cremos și foarte aromat.

Rețeta noastră de budincă din Grișul Boromir este perfectă pentru clipele în care vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu ceva bun de tot. Și se prepară mai ușor decât te-ai aștepta! O vei îndrăgi și pentru faptul că merge foarte bine adaptată după cum îți place.

Cum prepari ușor budinca de griș?

Budinca de griș se face la cuptor în câțiva pași simpli. După ce ai preparat grișul cu lapte, îl amesteci cu ouă și unt. Este important să nu adaugi ouăle decât după ce s-a mai răcit, altfel acestea se vor coagula. Te sfătuim să bați separat albușurile spumă și abia apoi să le amesteci cu grișul cu lapte. Astfel textura budincii va ieși mai aerată.

Pentru a obține un plus de gust, am completat budinca de griș cu prune uscate. Grișul cu lapte și ouă trebuie amestecat cu prunele uscate înainte să bagi la cuptor budinca. Dacă le presari deasupra, prunele se vor usca și mai mult în cuptor.

În cazul in care preferi să faci alte combinații de arome, poți înlocui prunele cu fructe precum vișine, piersici, caise, cireșe sau fructe de pădure. Totuși, merge foarte bine să prepari budinca de griș fără fructe și să o servești la final alături de un gem sau o dulceață dulce-acrișoară. De asemenea, poți pregăti budinca în două straturi între care să pui un sos de fructe pe placul tău.

Cea mai gustoasă budincă cu Grișul Boromir

Calitatea superioară și textura deosebită a Grișului Boromir transformă budinca într-un adevărat deliciu. În prepararea Grișului Boromir folosim boabe de grâu atent selecționate pentru ca tu să te bucuri de o experiență desăvârșită. Astfel că din cuptorul tău nu poate ieși decât o budincă de griș atât de fină și bună la gust încât cu greu îi vei rezista.

Pe blogul nostru ți-am pregătit multe ale rețete de bunătăți care te duc îndată cu gândul la copilărie: supa cu găluște pufoase din griș, prăjitura Mălai dulce, colțunașii cu brânză de vaci, gogoșile dolofane și papanașii prăjiți cu smântână și dulceață. Găsești online Grișul Boromir pe boromirmarket.ro, magazinul plin cu ingrediente și preparate de cea mai bună calitate. Alege de acolo și pufoșii Cozonaci Boromir cu unt și nuci sau arahide, Cozonacii Boromir tradiționali sau Cozonacul Grandios cu umplutură bogată de nuci, stafide și portocale, surpriza dulce a oricărei ocazii speciale.

Ingredients

0/12 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/5 Instructions
  • Mai întâi trebuie să prepari grișul cu lapte. Fierbe într-o oală laptele amestecat cu zahărul, apoi pune în ploaie Grișul Boromir și gătește-l la foc mic. Nu uita să amesteci încontinuu pentru ca grișul să nu se prindă de pereții oalei și să nu apară cocoloașe.
  • După ce s-a făcut, adaugă esența de vanilie și untul pentru ca budinca să iasă mai cremoasă și aromată. Lasă grișul cu lapte să se răcească la temperatura camerei. Te sfătuim să îl amesteci cu ouăle abia după 20-30 de minute pentru a evita coagularea ouălor.
  • Separă gălbenușurile de albușuri, apoi bate albușurile cu zahărul astfel încât să obții o spumă lucioasă și fermă. Amestecă gălbenușurile cu grișul călduț, adaugă coaja rasă de lămâie, apoi încorporează ușor spuma de albușuri în compoziția pentru budincă. Astfel budinca de griș va capătă o textura ușor pufoasă și aerată.
  • Adaugă în compoziție prunele uscate și amestecă foarte ușor cu spatula. Poți folosi și alte fructe uscate sau proaspete în funcție de preferințe. Poți sari peste acest pas dacă vrei să te bucuri de o budincă de griș simplă.
  • Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C, apoi tapetează o tavă cu hârtie de copt. Poți unge tava cu puțin unt, în cazul în care nu vrei să folosești hârtie de copt. Toarnă compoziția în tavă, apoi lasă la rumenit budinca timp de 35-45 de minute în cuptorul preîncălzit. Odată scoasă din cuptor, acoperă budinca de griș cu un sos de fructe sau caramel și savureaz-o din plin alături de toți cei dragi! Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *