Griș cu lapte și zmeură

gris cu lapte reteta
Yields: 2 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 5 Mins Cook Time: 30 Mins Total Time: 35 Mins

Grișul cu lapte este unul dintre deserturile care ne-au cucerit încă din copilărie prin simplitatea și savoarea aromelor. Nu ai cum să nu îndrăgești textura sa cremoasă și fină pe care o completezi cu fructe, dulceață, sos de ciocolată, scorțișoară sau alte ingrediente magice.

Rețeta specială cu care vrem să te inspirăm astăzi este rapidă, delicioasă și se prepară foarte ușor cu Grișul Boromir, ajutorul de nădejde din bucătăria ta. În plus, merge savurat cu orice ocazie, întrucât decorul său este unul minunat. Atât cei mici, cât și cei mari îl vor adora!

Griș cu lapte, un desert ușor de făcut

Pentru a prepara un delicios griș cu lapte nu ai nevoie de multă îndemânare, ci doar de câteva ingrediente de o calitate excelentă. Tot ce trebuie să faci este să fierbi laptele și untul, să adaugi în ploaie grișul, iar apoi îl fierbi pentru aproape 20 de minute. Nimic mai simplu!

Dacă vrei să iasă mult mai aromat, poți folosi esență de migdale, rom sau vanilie, dar și coajă de lămâie rasă. Noi am folosit și unt, astfel încât grișul cu lapte să devină mai cremos. Poți prepara și un sos din ciocolată cu lapte sau din ciocolată amăruie în cazul în care preferi un contrast de arome splendid. La final, poți pune dulceață de fructe de pădure, căpșune, piersici, trandafiri, cireșe sau orice alt sortiment pe placul tău.

În cazul în care preferi să fie cât mai simplu, în loc să pui dulceață, poți presăra deasupra grișului fulgi de cocos, ciocolată rasă sau mirodenii dulci precum scorțișoară și nucșoară. Totuși noi îți sugerăm să pui zmeură fresh sau congelată pentru un gust și mai fermecător. De asemenea, te poți bucura de un griș cu lapte bun și în zilele de post sau dacă ții o dietă vegană, întrucât poți renunța la unt și poți înlocui foarte ușor laptele de vacă cu lapte de migdale sau soia.

Simplu și delicios: lapte cu Griș Boromir

Produs prin măcinarea fină a boabelor de grâu alese cu grijă, Grișul Boromir conferă un gust și o textură deosebită preparatelor tale. De la deserturi precum prăjiturile și budinca de griș, până la găluștele pufoase pentru supe, cu Grișul Boromir gătești cele mai savuroase rețete.

Îl găsești la un click distanță pe boromirmarket.ro, magazinul online în care te așteaptă ingredientele de cea mai bună calitate cu care prepari mâncărurile preferate. Tot de acolo poți alege și delicii gata preparate precum prăjituri fine cu mango, cocos și fistic, bezele crunchy, migdale în ciocolată și noile pișcoturi cu unt din colecția Pupici cu Sclipici.

Dacă îți plac deserturile tradiționale, încearcă și rețeta noastră de Mălai Dulce, una dintre prăjiturile pline de savoare ce te poartă înapoi în anii copilăriei. Vezi pe blog ce alte rețete ți-am mai pregătit pentru mai multă inspirație.

Ingredients

0/7 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/3 Instructions
  • Amestecă într-o oală laptele, apa, sarea, esența de vanilie, zahărul și untul, și lasă compoziția la fiert la foc mediu. Amestecă din când în când pentru a nu se prinde amestecul de pereții oalei.
  • După ce a fiert, poți pune Grișul Boromir în ploaie, având grijă să amesteci încontinuu astfel încât să nu se formeze cocoloașe.
  • Lasă grișul la făcut la foc mediu până când începe să fiarbă. Ar trebui să dureze aproximativ 2 minute. Mai apoi poți da focul mai încet, continuând să gătești grișul cu lapte până când se îngroașă. În aproape 20 de minute desertul tău va fi gata de servit. Noi am pus deasupra zmeură congelată pentru un gust fresh însă poți prepara și un sos de ciocolată într-o altă oală la foc mic sau îl poți completa cu dulceață de fructe dulci-acrișoare. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *