Șnițelele la cuptor sunt fix așa cum îți place: gustoase, ușor de făcut și super crispy. Crusta rumenă, preparată cu Pesmetul Boromir completează perfect interiorul ușor fraged. Se fac la cuptor în maxim 20 minute, fără să fie nevoie să folosești la fel de mult ulei ca atunci când le prăjești. Pe lângă sfaturile de preparare, ți-am pregătit mai multe idei de servire. Vei afla mai jos cu ce sosuri și garnituri se potrivesc foarte bine.
Sfaturi de preparare și servire șnițele la cuptor
- Pentru ca șnițelele să iasă fragede la interior, te sfătuim să nu le bați. Altfel temperatura ridicată din cuptor le va usca.
- Dacă vrei să obții o crustă mai crunchy, folosește opțiunea de ventilare a cuptorului.
- Casă le conferim un plus de savoare șnițelelor, le-am dat printr-un amestec de făină, ou, maioneză și muștar, apoi prin pesmet. Amestecul de făină poate fi aromatizat și cu alte ingrediente:
-boia picantă sau fulgi chili pentru un gust spicy
– pătrunjel, busuioc sau oregano uscat pentru un gust mai aromat
– parmezan ras
- Cu ce garnituri poți servi șnițelele la cuptor?
– cartofi wedges, french fries sau piure
– salată de varză, salate de vară sau salate de murături
– legume la grătar, ciuperci sotate, orez sau alte garnituri light
- Sosurile care merg de minune cu șnițelele la cuptor sunt:
– sos de muștar și miere sau sos de maioneză și ketchup pentru un gust dulceag
– sos de maioneză și smântână pentru un gust ușor acrișor
– sos de iaurt cu verdețuri precum arpagic și mărar
– sos de smântână cu usturoi
Mâncăruri gustoase cu Pesmetul Boromir
Pesmetul Boromir conferă șnițelelor la cuptor o crustă crispy și un gust delicios. Descoperă pe blogul nostru ce alte bunătăți mai poți găti când ai poftă de gustări ușor crocante: dovlecei sau vinete pane, midii pane și crochete de cartofi.
În prepararea Pesmetului Boromir folosim ingrediente atent selecționate pentru ca tu să ai parte de o experiență deosebită. Îl poți comanda online de pe boromirmarket.ro, magazinul în care găsești ingredientele de care ai nevoie.
Ingredients
Instructions
- Preîncălzește cuptorul la 200 grade C, apoi tapetează o tavă cu hârtie de copt. Folosește un spray cu ulei de floarea soarelui pentru a stropi tava, apoi presară deasupra Pesmetul Boromir și lasă-l la rumenit 3-5 minute până când capătă o culoare aurie. Transferă pesmetul într-un bol.
- Amestecă bine ingredientele pentru compoziția de făină: oul, muștarul, maioneza, sarea, piperul negru și făina. Dă fiecare bucată de pui prin amestecul de făină, apoi prin pesmetul rumenit în cuptor. Așază fâșiile de pui pe un grătar deasupra tăvii tapetate cu hârtie de copt.
- Folosește spray-ul cu ulei, apoi presară deasupra puțină sare și pune tava în cuptor. Lasă la rumenit șnițelele în cuptorul preîncălzit timp de 15-20 minute în funcție de mărimea bucăților de pui. Ai grijă să nu le rumenești mai mult de 20 minute. Altfel, șnițelele vor deveni uscate în loc să fie fragede la interior.
- Odată ce ai scos din cuptor șnițelele, presară deasupra pătrunjel proaspăt, mărunțit și servește-le cu un sos pe placul tău sau cu o salată de crudități pentru un gust plin de prospețime. Poți pregăti și o garnitură de cartofi copți, ciuperci sotate sau legume la cuptor. Poftă bună!