Category: Aperitive, Gustări sărate

Difficulty: Easy
Ingredients
Instructions
- Mai întâi pregătește sosul de ardei pentru midiile pane. Mixează într-un robot de bucătărie toate ingredientele pentru sos până când obții o textură fină și consistentă. Atât de simplu este!
- Într-un bol mediu, amestecă bine berea și Făina Boromir astfel încât să se omogenizeze compoziția. Dacă vrei să iasă mai aromate, poți adăuga și un ou bătut.
- Urmează să prepari midiile la tigaie. În cazul în care folosești midii congelate, cel mai bine ar fi să folosești prosoape de bucătărie pentru a absorbi zeama rămasă după ce s-au dezghețat. Pune midiile în compoziția de făină și bere, apoi încălzește uleiul în tigaie până ajunge la temperatura de 190 grade C.
- Prăjește midiile astfel încât să capete o crustă aurie. Ar trebui să îți ia cam 1 – 2 minute. Te sfătuim să nu pui la rumenit toate midiile deodată, ci în două sau trei tranșe. În felul acesta te asiguri că se fac repede fără să absoarbă mult ulei. Pe măsură ce se prăjesc, scoate midiile pane pe șervetele absorbante, apoi asezonează-le cu sare după gust. Gustul lor apetisant te va cuceri cu desăvârșire în special dacă le servești cu sosul de ardei sau cu un dip cremos de iaurt și usturoi alături de toți cei dragi! Poftă bună!