Ai vrea să gătești un preparat tradițional, consistent și gustos, dar lipsește inspirația? Încearcă rețeta noastră de varză călită cu carne de porc și felii prăjite de Franzelă Boromir fără sare, cu maia naturală. Se prepară ușor, fără să fie nevoie de prea multă experiență în bucătărie. Iar la final te așteaptă câteva sfaturi și trucuri în plus pentru a obține un gust pe măsură. Poți pregăti și un desert cu tradiție cu care să completezi varza călită. Găluștele cu prune sunt alegerea perfectă!
Varză călită cu carne și Franzela Boromir
Franzela Boromir fără sare se combină armonios cu varza călită cu carne. Mic sfat: prăjește în toaster feliile de pâine înainte de servire pentru a te bucura de mai multă savoare. Ingredientele de calitate, alese cu grijă și dospirea lentă cu maia naturală transformă Franzela Boromir într-o bunătate de pâine cu miez pufos. Dacă vrei să reduci consumul de sare, atunci Franzela Boromir fără sare este numai bună pentru alimentația ta. Poți comanda online sortimentul preferat de Franzelă Boromir din magazinul nostru, boromirmarket.ro. De la pâinile cu făină de secară sau cu făină integrală, până la pâinile cu cartofi, cu tărâțe sau cu semințe, în colecția noastră sigur găsești un sortiment pe gustul tău și al familiei.
Sfaturi și trucuri de preparare: varză călită
• Poți prepara varza călită cu carne de porc, de vită sau de pasăre. Pentru un plus de savoare, te sfătuim să folosești afumătură.
• În zilele de post, poți găti varza călită fără carne, dar va trebui să adaugi mai mult ulei.
• În locul cărnii poți folosi ciuperci pentru a fi mai consistentă mâncarea.
• Merge să folosești varză proaspătă sau varză murată în funcție de preferințe.
• Este important să toci mărunt varza pentru a se căli ușor și rapid.
• După ce ai tocat-o, trebuie să o amesteci cu sare cu mâinile și să o lași deoparte timp de 10-15 minute.
• Poți rumeni varza călită în cuptor la final, dacă vrei să capete crustă.
• Cu ce poți aromatiza varza călită cu carne?
-condimente precum: cimbru, nucșoară, boia iute sau dulce și foi de dafin
-verdețuri: mărar sau tarhon
– usturoi -legume: ardei kapia și morcovi
Ingredients
Instructions
- Taie carnea în bucăți și călește-o într-o oală mare cu ulei. Acoperă oala cu capac și lasă la gătit carnea de porc în zeama lăsată de ea până când e gata.
- Adaugă ceapa, morcovul ras și gătește amestecul până când se înmoaie ceapa. Completează cu pasta de tomate și lasă la gătit amestecul timp de aproximativ 10 minute.
- Taie varza în fâșii subțiri, apoi pune o parte din ea în oală. O vei pune în câteva tranșe. Lasă oala acoperită cu capac până când mai scade varza. Amestecă, apoi adaugă încă o tranșă de varză. Repetă procedura până când se termină varza. Înainte de gătire, varza poate fi frecată cu sare și lăsată la scăzut timp de 10-15 minute. În felul acesta, varza va pierde din volum și nu va mai fi nevoie să o pui în oală în mai multe tranșe.
- Adaugă condimentele și gătește varza până când se înmoaie și până când scade zeama lăsată de ea. Este foarte important ca din când în când să amesteci în ea pentru a nu se prinde de oală. Dacă s-a prins de oală, adaugă puțină apă. După ce ai oprit focul lasă deoparte varza călită cu carne pentru a se întrepătrunde aromele. Servește varza călită cu felii prăjite de Franzelă Boromir și bucură-te de o masă în familie delicioasă.