Sandviș cu șnițel de pui și sos tartar

reteta de snitel de pui
Difficulty: Easy

Ce am gătit pentru azi? Un delicios sandviș cu șnițel pentru că nu ai cum să nu savurezi fiecare clipă alături de o asemenea bunătate. Rețeta noastră combină perfect șnițelul din piept de pui, sosul tartar și feliile pufoase de pâine.

Pâinea albă la tavă Boromir conferă mai multă savoare sandvișului și îl transformă într-o gustare sățioasă. Este consistent și bogat în gust, numai bun de servit la masa principală împreună cu persoana dragă.

Cum se fac șnițelele din piept de pui?

Ca să obții niște șnițele bune de tot trebuie să tai în primul rând pieptul în felii medii ca dimensiune. Dacă feliile sunt prea subțiri, acestea se pot usca atunci când le prăjești. Este important să nu le rumenești prea mult pentru a absorbi puțin ulei. Ar trebui să îți ia cam 2 minute pe-o parte și 1 minut pe cealaltă parte. Mai apoi trebuie să le scoți pe șervetele de bucătărie ca să absoarbă excesul de ulei.

Sosurile se potrivesc foarte bine în această combinație așa că îți recomandăm să le pregătești. Sosul tartar se face rapid din gălbenușuri, oțet, miere, chives și muștar. De asemenea, sosul Marinara este o altă alegere minunată și se prepară din roșii, usturoi și ceapă.

Sandvișul cu șnițel și Pâine Boromir

Pâinea albă la tavă Boromir completează perfect feliile rumene de șnițel și sosul tartar. Pentru că adorăm sandvișurile în toate formele lor, ți-am pregătit pe blog mai multe rețete pe gustul tău. Croque Madame cu brânză de burduf, sandvișul pizza sau ouăle Benedict sunt doar câteva dintre preparatele cu care ne-am propus să te inspirăm.

În prepararea Pâinilor Boromir folosim ingrediente simple, alese cu grijă, pentru ca tu să te bucuri de cele mai gustoase pâini. Datorită fermentației naturale cu maia, acestea capătă o aromă și o textură unică. Pe boromirmarket.ro găsești nenumărate sortimente pe care le poți combina cu diferite mâncăruri la masa în familie.

 

Ingredients

Instructions

0/5 Instructions
  • Taie pieptul de pui în felii medii ca mărime, apoi acoperă-le cu o folie alimentară, bate-le cu ciocanul bine și lasă-le deoparte. Este esențial să le bați cât mai bine pentru a ieși fragede la interior.
  • Amestecă făina cu sarea într-o farfurie plată, apoi bate ouăle într-un bol. Pune pesmetul într-o farfurie separată și amestecă-l cu parmezanul ras. Urmează să dai fiecare felie de piept de pui prin făină, apoi prin ouă și la final prin pesmet. Înainte de a le prăji lasă-le timp de 15 minute pentru ca crusta șnițelelor să iasă minunat.
  • Rumenește feliile de pui într-o tigaie adâncă cu ulei încins. Temperatura pe care trebuie să o aibă uleiul este de 205 grade C. Șnițelele de pui se prăjesc pe ambele părți până când capătă o culoare ușor maronie și o crustă crocantă. Îți recomandăm să le rumenești timp de 2 minute pe-o parte și 1 minut pe cealaltă parte. Pentru a te asigura că se fac mai repede, nu prăji multe șnițele deodată. La final scoate-le pe șervetele de bucătărie care să absoarbă excesul de ulei.
  • Prăjește feliile de Pâine Boromir într-o tigaie cu unt până când capătă o crustă crocantă.
  • Mixează într-un blender chives tocate mărunt cu gălbenușurile, oțetul, mierea, muștarul, sarea și piperul. Nu mai trebuie decât să asamblezi sandvișul astfel: pune rucola peste feliile de pâine, apoi completează cu șnițelele de pui, mozzarella și pune deasupra un strat generos de sos tartar și încă o felie prăjită de pâine. Pentru un plus de aromă, mai poți adăuga rucola și busuioc fresh. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *