Ouă Benedict: rețeta de sandviș american

oua benedict reteta
Difficulty: Easy

Ouăle Benedict sunt perfecte pentru micul dejun și nu numai. Sosul olandez se îmbină cum nu se poate mai bine cu chifla rumenă și ouăle poșate. Rezultatul? Un sandviș absolut delicios.

Pentru că ne-a cucerit cu desăvârșire acest deliciu american, am vrut să te surprindem astăzi cu o rețetă simplă de sandvișuri cu ouă Benedict și Chifle Boromir. Ne place să experimentăm cu arome noi, așa că îți vom spune și ce alte combinații de gusturi am descoperit ca să poți adapta rețeta după cum îți place.

Dimineți de răsfăț: ouă Benedict

Există mai multe variante delicioase de rețetă pe care le poți încerca. Ouăle Benedict sunt completate minunat de bacon, șuncă afumată sau felii de somon afumat, așa că nu trebuie decât să alegi varianta preferată.

În plus, merge să completezi ouăle poșate cu spanac și câteva fire de ceapă verde pentru mai multă prospețime. Iar dacă vrei să iasă mai aromat sosul olandez, poți adăuga o linguriță de muștar Dijon sau nucșoară. Acest sandviș poate fi servit ca mic dejun, dar și ca brunch sau gustare, fiind un preparat hrănitor ce îți aduce zâmbetul pe buze indiferent de ocazia la care îl savurezi.

Ouăle Benedict, desăvârșite de Chiflele Boromir

Gustul inconfundabil al Chiflelor Boromir le conferă mai multă savoare ouălor Benedict. Miezul lor foarte pufos și aromat se împletește perfect cu ouăle poșate și sosul fin olandez. Pe blog ți-am pregătit și alte rețete de sandvișuri cu ouă, numai bune de servit dimineața la cafea sau alături de ceai.

Pentru rețeta de ouă Benedict poți alege din mai multe sortimente de Chifle Boromir de pe boromirmarket.ro, magazinul online în care găsești nenumărate ingrediente și delicii gata preparate. Simple, cu susan, lapte sau multicereale, care chiflă crezi că va fi pe placul tău? În prepararea lor folosim ingrediente de cea mai bună calitate pentru ca tu să te bucuri din plin de o experiență autentică a gustului.

Ingredients

Instructions

0/4 Instructions
  • Mai întâi prepară sosul olandez pentru ouăle Benedict. Mixează într-un blender gălbenușurile, apa, zeama de lămâie, sarea și piperul alb. Adaugă și nucșoară pentru un plus de aromă. Urmează să topești untul într-o tigaie, după care trebuie să îl lași la răcit timp de 15-20 secunde. Toarnă untul topit peste amestecul de mai sus și mixează. Dacă este prea gros sosul, mai poți adăuga 1-2 lingurițe de apă, având grijă să mixezi după fiecare adăugare. Pune sosul olandez într-un bol și acoperă-l cu un capac.
  • Umple cu apă o oală de 4 L, apoi încălzește-o la foc mare până când a atins temperatura de fierbere. Este important ca apa să nu fiarbă când pui ouăle. Dacă apar bule mari la suprafața apei, înseamnă că temperatura este prea mare. Cel mai bine ar fi să pui ouăle când vezi că au început să apară bule mici pe fundul oalei.
  • Sparge ouăle și pune-le pe rând în câte o cană mică. Pune fiecare ou în apă, fără să îi dai drumul de sus. Poți scufunda cana în apa fierbinte pentru ca oul să nu își piardă din forma rotundă atunci când îl pui. Merge să scufunzi ouăle și cu ajutorul unui polonic. Lasă oul la gătit în apă timp de 3-4 minute. Opțional, poți adăuga puțin oțet în apă pentru ca oul să rămână legat mai bine. Dacă se formează spumă la suprafață apei, o poți îndepărta cu lingura. Transferă ouăle poșate pe un șervețel de bucătărie.
  • Taie pe jumătate fiecare Chiflă Boromir, apoi unge-le cu unt și prăjește-le în tigaie. Prăjește și baconul, apoi pune feliile pe câte 8 jumătăți de chifle. În locul baconului merge să folosești șuncă afumată sau somon afumat. Completează ouăle poșate cu bacon și sos olandez, apoi presară pătrunjel proaspăt și pune deasupra feliile rămase de chifle tăiate în jumătate. Pătrunjelul poate fi înlocuit și cu mărar în funcție de preferințe. Savurează cald sandvișul cu ouă Benedict alături de cei dragi! Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *