Category: Mic Dejun, Sandvișuri și alte rețete
Cuisine: American
Difficulty: Easy
Ingredients
Instructions
- Mai întâi prepară sosul olandez pentru ouăle Benedict. Mixează într-un blender gălbenușurile, apa, zeama de lămâie, sarea și piperul alb. Adaugă și nucșoară pentru un plus de aromă. Urmează să topești untul într-o tigaie, după care trebuie să îl lași la răcit timp de 15-20 secunde. Toarnă untul topit peste amestecul de mai sus și mixează. Dacă este prea gros sosul, mai poți adăuga 1-2 lingurițe de apă, având grijă să mixezi după fiecare adăugare. Pune sosul olandez într-un bol și acoperă-l cu un capac.
- Umple cu apă o oală de 4 L, apoi încălzește-o la foc mare până când a atins temperatura de fierbere. Este important ca apa să nu fiarbă când pui ouăle. Dacă apar bule mari la suprafața apei, înseamnă că temperatura este prea mare. Cel mai bine ar fi să pui ouăle când vezi că au început să apară bule mici pe fundul oalei.
- Sparge ouăle și pune-le pe rând în câte o cană mică. Pune fiecare ou în apă, fără să îi dai drumul de sus. Poți scufunda cana în apa fierbinte pentru ca oul să nu își piardă din forma rotundă atunci când îl pui. Merge să scufunzi ouăle și cu ajutorul unui polonic. Lasă oul la gătit în apă timp de 3-4 minute. Opțional, poți adăuga puțin oțet în apă pentru ca oul să rămână legat mai bine. Dacă se formează spumă la suprafață apei, o poți îndepărta cu lingura. Transferă ouăle poșate pe un șervețel de bucătărie.
- Taie pe jumătate fiecare Chiflă Boromir, apoi unge-le cu unt și prăjește-le în tigaie. Prăjește și baconul, apoi pune feliile pe câte 8 jumătăți de chifle. În locul baconului merge să folosești șuncă afumată sau somon afumat. Completează ouăle poșate cu bacon și sos olandez, apoi presară pătrunjel proaspăt și pune deasupra feliile rămase de chifle tăiate în jumătate. Pătrunjelul poate fi înlocuit și cu mărar în funcție de preferințe. Savurează cald sandvișul cu ouă Benedict alături de cei dragi! Poftă bună!