
Așa-i că îți place iahnia de fasole? Hrănitoare, gustoasă și bogată în fibre, iahnia din boabe de fasole completează perfect masa de prânz sau cina. În plus, se prepară foarte ușor, dar trebuie să iei în considerare faptul că boabele de fasole se lasă la înmuiat de seară până a doua zi. Dacă vrei să te bucuri de mai multă savoare, îți propunem să o servești cu felii prăjite de Franzelă neagră Boromir cu maia. Ne plac preparatele din fasole, motiv pentru care ți-am pregătit pe blog încă o rețetă delicioasă: fasole bătută cu ciuperci sotate.
Iahnie de fasole cu Franzela Boromir
Franzela neagră Boromir are un miez pufos, aromat, conține nutrienți și se combină minunat cu iahnia de fasole. Dospirea lentă cu maia naturală și ingredientele alese cu grijă o transformă într-o bunătate de pâine. Pe boromirmarket.ro te așteaptă o mare varietate de pâini pentru fiecare gust: pâini cu făină albă, fără sare, cu făină integrală, graham, cu semințe sau cu cartofi. Din magazinul nostru online poți comanda oricând sortimentul tău preferat de pâine, dar și multe alte produse pentru întreaga familie.
Sfaturi de preparare iahnie de fasole
• Este important să schimbi apa în care fierbi fasolea pentru a putea fi digerată mai ușor.
• Pentru un plus de savoare, te sfătuim să adaugi la ceapa călită usturoi, zdrobit.
• Ceapa poate fi înlocuită cu câteva fire de ceapă verde.
• Sucul de roșii poate fi înlocuit cu un amestec de roșii pasate și roșii tocate la conservă.
• În cazul în care nu ai timp la dispoziție pentru a lăsa la înmuiat boabele de fasole peste noapte, poți folosi fasole la conservă. Fasolea la conservă ar trebui lăsată la fiert împreună cu sosul timp de 20-25 minute.
• Iahnia de fasole poate fi preparată cu cârnați, afumătură, costiță sau jumări în funcție de preferințe.
Ingredients
Instructions
- Cu o seară înainte de prepararea iahniei de fasole, spală boabele de fasole, apoi lasă-le la înmuiat într-o oală cu apă rece.
- A doua zi, dimineața, schimbă apa și pune boabele de fasole în oală cu apă rece, proaspătă. Lasă la foc mediu fasolea în apă, iar când începe să fiarbă, mai lasă-o timp de câteva minute după care trebuie să schimbi iar apa. Fierbe fasolea în apa proaspătă timp de aproximativ 1 oră.
- Între timp, toacă ceapa și călește-o într-o tigaie cu 50ml ulei până când capătă o culoare aurie. Adaugă condimentele și amestecă bine, apoi completează cu sucul de roșii.
- Scurge de apă fasolea fiartă folosind o sită, apoi amestec-o în oală cu sosul obținut mai sus. Adaugă o frunză de dafin sau două pentru un gust mai aromat. Dacă vrei ca sosul să fie mai lichid, poți completa cu apa în care ai fiert a doua oară fasolea.
- Gătește iahnia de fasole timp de 15 minute la foc mediu. Oprește focul, apoi adaugă mărarul tocat și sare după gust. Prăjește în toaster feliile de Franzelă Boromir, apoi pune două linguri de fasole deasupra. Presară mărar sau pătrunjel tocat mărunt. Fasolea se potrivește foarte bine cu o salată de roșii, ceapă verde, murături, dar și cu cârnăciori. Poftă bună!