Clătite sărate: rețete cu pui, somon, brânzeturi și ierburi aromate

clatite sarate retete

Clătitele sărate cu diferite umpluturi sunt gustările ideale pentru micul dejun, dar și pentru zilele speciale în care vrei să te răsfeți cu ceva bun. Fine și elastice, clătitele se îmbină minunat cu umpluturile sărate de legume, carne sau brânză.

Inspirația de astăzi vine sub forma unor rețete deosebite de clătite aperitiv, perfecte pentru sărbători și alte momente de răsfăț. Preparate cu Făina superioară Boromir, clătitele capătă o textura aparte și un gust pe care îl vei adora îndată.

Idei de umpluturi pentru clătitele sărate

Atât de bune la gust sunt clătitele sărate că nu te vei mai sătura de ele, fie că le savurezi de sărbători sau la masa de zi cu zi. Sigur te vor cuceri și cu faptul poți adapta rețeta lor după cum îți place. Indiferent că vrei să le umpli cu brânzeturi, legume sau carne, vei obține de fiecare dată un deliciu.

Dacă preferi un gust bogat, nu trebuie decât să pregătești o umplutură de spanac, ciuperci sotate și carne de vită sau pui. Clătitele sărate pot fi preparate și cu brânzeturi precum telemea, cașcaval, cheddar sau brânză de burduf. Pentru a obține un gust simplu dar irezistibil, nu trebuie decât să le umpli cu brânză, roșii proaspete și busuioc proaspăt. Dimineața poți servi clătitele cu ouă prăjite, cașcaval și șuncă. Astfel te vei bucura de un mic dejun hrănitor.

Făina Boromir, de nelipsit din rețeta de clătite

Cu Făina albă superioară Boromir prepari cele mai bune clătite. Aroma și textura lor elastică, foarte fină, completează cum nu se poate mai bine umpluturile pline de savoare. În prepararea Făinii Boromir folosim boabe de grâu alese cu grijă pentru ca tu să ai la dispoziție o făină de calitate superioară. Comand-o oricând de pe boromirmarket.ro, magazinul în care te așteaptă o mare varietate de ingrediente de nelipsit și bunătăți preparate cu gust și grijă pentru cele mai fine detalii.

După o masă copioasă îi poți surprinde pe cei dragi cu un desert încântător: tort de clătite în straturi delicioase de cremă Alunetta și ganache. Este ușor de făcut, iar rezultatul promite multe, multe zâmbete. În continuare ți-am pregătit câteva rețete de răsfăț pe care să le prepari oricând îți vine pofta de clătite sărate.

Clătite sărate cu ciuperci, spanac și brânză

Umplute cu ciuperci, brânză de capră și spanac, clătitele aperitiv desăvârșesc masa festivă cu gustul lor cremos și foarte savuros. Invitații tăi le vor savura bucățică cu bucățică de Paște.

Ingrediente

  • 12 clătite
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 560g ciuperci tăiate felii
  • 6g pătrunjel
  • 1 lingură de cimbru proaspăt tocat
  • 1 cățel usturoi
  • sare și piper
  • 280g spanac fresh
  • 140g brânză de capră
  • 230g mozzarella

Mod de preparare

Mai întâi preîncălzește cuptorul la 180 grade C, apoi călește ciupercile în ulei timp de 10 minute. După ce au căpătat o culoare ușor maronie și o textură moale, adaugă pătrunjelul, cimbrul, usturoiul tocat mărunt, sarea și piperul.

Gătește amestecul pentru 1 minut, apoi adaugă spanacul. Lasă la gătit amestecul pentru încă 2 minute, după care trebuie să completezi cu brânza de capră. Odată ce s-a topit brânza, umple clătitele și așază-le într-o tavă. La final presară mozzarella rasă și rumenește clătitele sărate timp de 15 minute.

Clătite sărate cu somon afumat

Umplutura de cremă de brânză și somon afumat conferă clătitelor aperitiv un gust cu totul fermecător, transformându-le în bunătățile perfecte de împărțit cu cei dragi la ocaziile speciale.

clatite sarate cu somon

Ingrediente

  • 130g Făină albă superioară Boromir
  • 2 ouă mari la temperatura camerei
  • 300ml lapte
  • 2 linguri de unt topit și răcit
  • 30g tarhon tocat
  • 50g arpagic
  • sare și piper
  • ulei de măsline
  • 240g smântână fermentată
  • 450g somon afumat

Mod de preparare

Într-un bol mare, amestecă ouăle cu laptele, Făina Boromir, untul topit și răcit, tarhonul tocat, arpagicul, sarea și piperul. Lasă la odihnit compoziția pentru clătitele aperitiv, apoi încinge o tigaie cu puțin ulei sau unt.

După ce s-a încins îndeajuns, toarnă compoziția cu polonicul în mijlocul tigăii pentru a forma un strat subțire. Rotește imediat tigaia ca să se distribuie uniform pe suprafața ei. Mai apoi rumenește clătita timp de 1-2 minute pe-o parte și 15-30 secunde pe cealaltă parte. Procedează la fel pentru fiecare clătită, apoi umple-le cu felii subțiri de somon afumat și smântână din belșug.

Clătite aperitiv cu broccoli și pui

Clătitele sărate cu pui, brânză Cheddar și broccoli promit un răsfăț de zile mari la masa de sărbătoare. În câțiva pași simpli vei obține o bogăție de arome și texturi.

Ingrediente

Pentru clătite:

  • 120g Făină albă superioară Boromir
  • 360ml lapte
  • 3 ouă
  • ½ linguriță sare
  • 40g unt nesărat

Pentru umplutură:

  • 1 lingura ulei de măsline
  • 3 bucăți piept de pui, tăiatbucăți
  • sare
  • 1/8 lingură piper șipudră de ceapă
  • 56g unt
  • 54g Faina Boromir
  • 480ml lapte
  • ½ linguriță sare
  • ¼ linguriță piper
  • 85g brânză Cheddar rasă
  • 180g broccoli proaspăt

Mod de preparare

La fel ca în rețeta anterioară, combină într-un bol încăpător ouăle cu laptele, untul topit și răcit, Făina Boromir, apoi lasă compoziția la odihnit timp de 15-30 de minute. Prăjește clătitele apoi acoperă-le cu folie alimentară cât timp te ocupi de umplutură.

Rumenește pieptul de pui tăiat bucățele în ulei, apoi lasă-l deoparte. Topește într-o tigaie 4 linguri de unt, urmând să adaugi făina și laptele. Gătește amestecul până când devine cremos, apoi adaugă sare, piper, pudra de ceapă și brânza Cheddar. După ce s-a topit brânza, completează cu puiul gătit și broccoli, după care poți umple clătitele. Lasă la rumenit clătitele sărate timp de 15-20 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade C.

Clătite cu verdețuri și sos olandez

O gustare lejeră și foarte delicioasă, clătitele preparate cu verdețuri și umplute cu sos olandez sunt numai bune de servit ca aperitiv la masa în familie. Le poți completa foarte bine cu șuncă și rucola pentru un plus de savoare.

Ingrediente

Pentru clătite:

  • 210g Făină superioară Boromir
  • 3 ouă
  • 240ml lapte
  • 120ml apă
  • vârf de sare
  • verdețuri fresh, tocate: pătrunjel, tarhon, cimbru și oregano
  • 55g unt nesărat topit

Pentru sosul olandez:

  • 230g unt nesărat
  • 5 gălbenușuri
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • 2 linguri de apă
  • ½ linguriță paprika
  • sare
  • piper negru

Mod de preparare

Pentru început topește untul într-o tigaie mică, apoi amestecă bine într-un bol gălbenușurile cu zeama de lămâie și apa. Odată ce s-a topit untul, adaugă o lingură de unt topit în compoziția de ouă, având grijă să amesteci cu energie. Adaugă treptat untul rămas, procedând la fel. Pune sosul în tigaie și gătește-l până când se îngroașă. Între timp completează cu sare, piper și paprika. Ar trebui să îți ia cam 3-4 minute până se îngroașă.

Urmează să pregătești compoziția pentru clătitele cu verdețuri. Amestecă ouăle cu făina, laptele și apa, apoi adaugă untul topit și răcit, verdețurile tocate mărunt, sarea și piperul. Rumenește clătitele timp de 2-3 minute pe-o parte și încă 1 minut pe cealaltă parte până când capătă o culoare ușor maronie și marginile se încrețesc ușor. Servește clătitele sărate cu sosul olandez alături de toți cei dragi!

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *