Category: Torturi
Cuisine: Internațional

Difficulty: Easy
Ingredients
Instructions
- Mai întâi, ocupă-te de ganache. Pune pe foc mic într-o oală smântâna pentru frișcă, zahărul și bucățelele de ciocolată neagră. Amestecă bine până când se topește complet ciocolata. Îndată ce s-a netezit textura sa, acoper-o cu folie alimentară, las-o la răcit la temperatura camerei, apoi pune-o în frigider. Trebuie să stea cel puțin 2 ore în frigider până când se întărește.
- În continuare trebuie să prepari compoziția pentru clătite. Cerne Făina Boromir apoi amestec-o cu zahăr. Într-un bol separat combină ouăle cu gălbenușurile, după care trebuie să le adaugi peste făină. Amestecă foarte bine ca să dispară cocoloașele. Mai apoi adaugă laptele, uleiul, și amestecă până când obții o compoziție omogenă, fină. Lasă compoziția la odihnit timp de 30 de minute în frigider.
- Dacă vrei poți decora tortul de clătite cu alune de pădure caramelizate. Le pregătești astfel: întinde sub masa de lucru foi de hârtie mari, înfige în fiecare alună de pădure un băț pentru frigărui, apoi pregătește 10 bucăți de bandă adezivă. Caramelizează zahărul într-o oală la foc mediu, amestecând încontinuu. După ce s-a topit zahărul și a căpătat o culoare maronie, ia oala de pe foc și las-o deoparte până când s-a întărit puțin caramelul. Urmează să introduci cu o mișcare rapidă în caramel fiecare alună de pădure. Lipește apoi bățul de frigărui de masa de lucru, astfel încât caramelul să se scurgă pe hârtia de pe jos și să capete forma unui țurțure. Repetă procedura pentru fiecare alună, lasă-le deoparte timp de 15 minute, apoi îndepărtează bețele.
- Unge cu ulei o tigaie cu diametrul de 18cm, iar după ce s-a încins, trebuie să torni compoziția cu polonicul în mijlocul tigăii astfel încât să se formeze un strat subțire. Cantitatea din polonic ar trebui să cuprindă aproximativ 3-4 linguri de compoziție. Îndată ce ai turnat compoziția, rotește tigaia rapid astfel încât să se distribuie uniform. Clătita se va încreți puțin și va căpăta o crustă ușor crocantă când se va rumeni pe-o parte. Ar trebui să fie gata în 1-2 minute în funcție de puterea focului și tipul de tigaie. Întoarce-o apoi și pe cealaltă parte și rumenește-o pentru 15-30 de secunde. Procedează la fel pentru fiecare clătită.
- Scoate ganache-ul din frigider și încălzește-l la foc mic până devine moale. Mixează-l apoi timp de 5 minute. Nu mai trebuie decât să asamblezi tortul de clătite și să prepari glazura. După ce s-au răcit clătitele, suprapune clătitele pe rând pe un platou rotund, întinzând câte o lingură de ganache și două lingurițe de cremă Alunetta pe fiecare dintre ele. Fină și delicată, crema Alunetta cu ciocolată și alune de pădure le conferă un gust bogat, foarte delicios. Poți netezi crema cu cuțitul. Nu trebuie, însă, să acoperi cu ganache și prima clătită de deasupra.
- Opțional poți prepara și o glazură fină de ciocolată. Ca să obții glazura perfectă pentru tortul de clătite, trebuie să topești la bain marie ciocolata și să o amesteci cu smântâna pentru frișcă, untul și siropul. După ce s-a topit și ai obținut o glazură omogenă, îmbracă tortul în cremă. Lasă la frigider tortul de clătite timp de 15-20 de minute, apoi pune deasupra alunele de pădure cu caramel. Cei dragi vor adora atât gustul său irezistibil, cât și decorul spectaculos.