Tort de clătite cu cremă Alunetta și ganache

tort de clatite
Difficulty: Easy

Alături de tortul de clătite, redescoperi gustul clătitelor într-o combinație irezistibilă de arome și texturi. Straturile delicate de clătite și ganache de ciocolată promit o surpriză nespus de dulce iubitorilor de ciocolată și nu numai.

Rețeta de astăzi este ideală pentru clipele în care vrei să te bucuri de un desert deosebit în compania celor dragi. Acest tort de clătite franțuzești merge servit în special de sărbători, la petreceri, aniversări sau alte ocazii. Atât cremele de ciocolată, cât și clătitele fine, preparate cu Făina superioară Boromir, creează un gust și un decor de poveste.

Tortul din clătite în combinații inedite

Ne plac clătitele, mai ales când le savurăm cu multă ciocolată! Totuși, poți încerca și alte variante gustoase. Dacă vrei să obții un gust mai bogat, înlocuiește ganache-ul de ciocolată cu mascarpone și frișcă. Pentru un gust dulce-acrișor fermecător, pregătește o cremă de lămâie pe care o întinzi pe fiecare clătită, iar la final acoperi tortul de clătite cu o cremă catifelată de mascarpone.

Ca topping poți folosi pentru rețeta noastră un sos de caramel, ciocolată albă sau cafea, pe care îl completezi cu nuci, alune de pădure crocante sau fulgi de cocos. În plus, fructele proaspete îi conferă o aromă fresh ce te va revigora complet, așa că nu ezita să presari deasupra afine, zmeură, căpșuni sau alte soiuri preferate.

Cum prepari ușor cel mai bun tort de clătite?tort de clatite reteta simpla

Este foarte simplu să obții clasicele crepes, acele clătite subțiri, perfecte pentru rețeta de tort de clătite. Deși se prepară fără prea mult efort, există mici secrete pe care le poți folosi pentru ca gustul să iasă nemaipomenit.

În primul rând, te sfătuim să pui și un vârf de sare când pregătești compoziția pentru clătite. Astfel vei scoate în evidență și mai mult aroma lor. De asemenea, dacă pui o cantitate mare de zahăr, s-ar putea ca clătitele să se desprindă mai greu de tigaie când le prăjești. Nici nu este nevoie să folosești mult zahăr întrucât cremele vor fi îndeajuns de dulci.

Odată ce ai pregătit compoziția, las-o la odihnit timp de o jumătate de oră. În acest timp, amidonul din făină va îngroșa textura amestecului lichid, iar bulele de aer formate vor ieși din compoziție. Rezultatul? Clătitele vor ieși pufoase și netede, fără multe găuri.

După ce ai făcut clătitele, le așezi pe un platou rotund și întinzi peste fiecare dintre ele straturile de ganache de ciocolată și cremă Alunetta cu alune de pădure și cacao. Iar dacă vrei poți îmbrăca tortul de clătite într-o glazură catifelată, completată alunele de pădure caramelizate.

Clătitele perfecte cu Făina Boromir

Cu Făina albă superioară Boromir obții o minunăție de tort de clătite. Datorită texturii mătăsoase și calității sale superioare, clătitele ies aromate, foarte fine și elastice. Pentru a-ți pune la dispoziție cea mai bună făină, folosim în prepararea sa boabe de grâu alese cu mare grijă.

În rețeta de clătite franțuzești de pe blogul nostru găsești mai multe sfaturi de preparare. Descoperă pe blog și rețetele de clătite americane cu ciocolată și clătite cu brânză dulce la cuptor. Sunt numai bune pentru un mic dejun special, dar și pentru serile de relaxare.

Comandă oricând Făina Boromir de pe boromirmarket.ro, magazinul online care reunește într-un mod încântător aromele inedite și gusturile tradiționale. De acolo poți alege și Cozonacii Collection cu miez foarte pufos și umplutură bogată de nucă și ciocolată sau cireșe. Abia așteaptă să te răsfețe cu gustul lor delicios!

Ingredients

Instructions

0/6 Instructions
  • Mai întâi, ocupă-te de ganache. Pune pe foc mic într-o oală smântâna pentru frișcă, zahărul și bucățelele de ciocolată neagră. Amestecă bine până când se topește complet ciocolata. Îndată ce s-a netezit textura sa, acoper-o cu folie alimentară, las-o la răcit la temperatura camerei, apoi pune-o în frigider. Trebuie să stea cel puțin 2 ore în frigider până când se întărește.
  • În continuare trebuie să prepari compoziția pentru clătite. Cerne Făina Boromir apoi amestec-o cu zahăr. Într-un bol separat combină ouăle cu gălbenușurile, după care trebuie să le adaugi peste făină. Amestecă foarte bine ca să dispară cocoloașele. Mai apoi adaugă laptele, uleiul, și amestecă până când obții o compoziție omogenă, fină. Lasă compoziția la odihnit timp de 30 de minute în frigider.
  • Dacă vrei poți decora tortul de clătite cu alune de pădure caramelizate. Le pregătești astfel: întinde sub masa de lucru foi de hârtie mari, înfige în fiecare alună de pădure un băț pentru frigărui, apoi pregătește 10 bucăți de bandă adezivă. Caramelizează zahărul într-o oală la foc mediu, amestecând încontinuu. După ce s-a topit zahărul și a căpătat o culoare maronie, ia oala de pe foc și las-o deoparte până când s-a întărit puțin caramelul. Urmează să introduci cu o mișcare rapidă în caramel fiecare alună de pădure. Lipește apoi bățul de frigărui de masa de lucru, astfel încât caramelul să se scurgă pe hârtia de pe jos și să capete forma unui țurțure. Repetă procedura pentru fiecare alună, lasă-le deoparte timp de 15 minute, apoi îndepărtează bețele.
  • Unge cu ulei o tigaie cu diametrul de 18cm, iar după ce s-a încins, trebuie să torni compoziția cu polonicul în mijlocul tigăii astfel încât să se formeze un strat subțire. Cantitatea din polonic ar trebui să cuprindă aproximativ 3-4 linguri de compoziție. Îndată ce ai turnat compoziția, rotește tigaia rapid astfel încât să se distribuie uniform. Clătita se va încreți puțin și va căpăta o crustă ușor crocantă când se va rumeni pe-o parte. Ar trebui să fie gata în 1-2 minute în funcție de puterea focului și tipul de tigaie. Întoarce-o apoi și pe cealaltă parte și rumenește-o pentru 15-30 de secunde. Procedează la fel pentru fiecare clătită.
  • Scoate ganache-ul din frigider și încălzește-l la foc mic până devine moale. Mixează-l apoi timp de 5 minute. Nu mai trebuie decât să asamblezi tortul de clătite și să prepari glazura. După ce s-au răcit clătitele, suprapune clătitele pe rând pe un platou rotund, întinzând câte o lingură de ganache și două lingurițe de cremă Alunetta pe fiecare dintre ele. Fină și delicată, crema Alunetta cu ciocolată și alune de pădure le conferă un gust bogat, foarte delicios. Poți netezi crema cu cuțitul. Nu trebuie, însă, să acoperi cu ganache și prima clătită de deasupra.
  • Opțional poți prepara și o glazură fină de ciocolată. Ca să obții glazura perfectă pentru tortul de clătite, trebuie să topești la bain marie ciocolata și să o amesteci cu smântâna pentru frișcă, untul și siropul. După ce s-a topit și ai obținut o glazură omogenă, îmbracă tortul în cremă. Lasă la frigider tortul de clătite timp de 15-20 de minute, apoi pune deasupra alunele de pădure cu caramel. Cei dragi vor adora atât gustul său irezistibil, cât și decorul spectaculos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *