Category: Mic Dejun, Sandvișuri și alte rețete
Cuisine: Internațional

Yields:
2 Servings
Difficulty: Easy
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Pentru început amestecă cele două tipuri de brânză rasă într-un vas mediu, după care urmează să te ocupi de sosul Bechamel.
- Într-o oală mică, încălzește laptele la foc mic. În altă oală topește 2 linguri de unt până când acesta începe să devină spumos. Adaugă făina și amestecă până când se îngroașă compoziția. Poți adăuga treptat laptele cald, amestecând încontinuu. Mai apoi pune sarea, piperul, pudra de usturoi și nucșoara. Lasă sosul pe foc mic pentru încă 3 minute amestecând încontinuu in tot acest timp.
- Unge cu o lingură de unt fiecare felie de Jimblă cu cartofi Boromir pe o singură parte. Pune feliile pe un tocător cu partea unsă cu unt în jos. Întinde ½ lingură de muștar Dijon și o lingură de sos Bechamel pe fiecare felie. Presară 35g din amestecul de brânzeturi de mai sus pe 2 felii, peste care pui mai apoi feliile de șuncă și mai apoi încă 35g de brânzeturi pe cele două felii. Completează sandvișurile cu câte o felie de pâine cu partea unsă cu muștar în jos.
- Prăjește sandvișurile într-o tigaie mare până când au căpătat o crustă aurie, ușor maronie pe ambele părți. Urmează să le pui pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, sa întinzi pe ele sosul Bechamel rămas și să pui restul brânzeturilor deasupra. Lasă-le mai apoi în cuptorul preîncălzit timp de 3-5 minute la 180 grade C. După ce le-ai scos, pune deasupra oul prăjit și arpagicul sau folosește ceapă verde tocată în locul lui. Acompaniat și de o salată asortată vei savura din plin aromele bogate ale gustării calde Croque Madame. Poftă bună!