Croque Madame, celebrul sandviș franțuzesc de o eleganță aparte

croque madame
Yields: 2 Servings Difficulty: Easy

Croque Madame, o bunătate de sandviș de inspirație franțuzească, reunește texturi și arome atât de ademenitoare încât vei visa la el cu mult timp după ce te-ai bucurat de gustul său inconfundabil. După rețeta clasică a acestei gustări franțuzești, feliile de pâine prăjită sunt completate minunat de oul prăjit și de umplutura bogată de șuncă, cașcaval topit, muștar Dijon și sos Bechamel.

Cum descoperim mereu savori nebănuite în preparatele de pe meleagurile altor țări, ne-am gândit să împărtășim cu tine astăzi rețeta inedită de Croque Madame pentru care ai nevoie de Jimbla cu cartofi Boromir și alte câteva ingrediente de o calitate excelentă. Pe noi ne-a cucerit complet această gustare rapidă, numai bună de savurat la micul dejun sau între mese.

Croque Madame, un deliciu franțuzesc irezistibil

Povestea sandvișului cald Croque Madame începe în anul 1910 când a apărut pentru prima oară în meniul unui bistro din Paris. Alături de acest preparat, a fost introdus și sandvișul Croque Monsieur, o versiune foarte asemănătoare acestei gustări căreia însă îi lipsește oul prăjit, ce reprezintă pălăria domniței pariziene, Croque Madame.

De-a lungul timpului, rețeta originală de Croque Madame a fost adaptată în mai multe feluri, reușind totuși să își păstreze savoarea autentică. Pentru a obține un sandviș gustos, îl poți gratina la cuptor sau îl poți prăjit în tigaie cu puțin unt, iar dacă preferi o variantă și mai rapidă, poți folosi un sandwich maker.

Dacă alegi să îl prăjești în tigaie sau în sandwich maker, trebuie să pui mult mai puțină brânză și sos Bechamel, întrucât umplutura se va topi și va curge. Noi te sfătuim, însă, să îl prepari în cuptor pentru a obține un gust desăvârșit. De asemenea, poți folosi mai multe tipuri de șuncă pentru Croque Madame, printre care se numără și șunca fiartă și cea afumată.

Croque Madame din Jimbla Boromir

Pufoasă și aromată, Jimbla cu cartofi Boromir se armonizează minunat cu umplutura generoasă de cașcaval, șuncă, muștar Dijon și sos Bechamel. Aroma delicată de cartofi îi conferă sandvișului un gust unic pe care îl vei savura cu mare plăcere.

Cu Jimbla Boromir vei prepara în câțiva pași simpli cel mai delicios Croque Madame. Este bunătatea preparată printr-un proces de fermentație naturală cu maia pentru care se folosesc ingrediente de cea mai bună calitate astfel încât să-ți ofere o experiență deosebită. O găsești pe boromirmarket.ro, alături de tot felul de bunătăți ce promit un răsfăț memorabil. Aruncă un ochi și la rețetele cu avocado sau cele de sandvișuri, gustările ideale de luat în excursii, la iarbă verde sau la muncă.

reteta croque madame

Ingredients

0/16 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Pentru început amestecă cele două tipuri de brânză rasă într-un vas mediu, după care urmează să te ocupi de sosul Bechamel.
  • Într-o oală mică, încălzește laptele la foc mic. În altă oală topește 2 linguri de unt până când acesta începe să devină spumos. Adaugă făina și amestecă până când se îngroașă compoziția. Poți adăuga treptat laptele cald, amestecând încontinuu. Mai apoi pune sarea, piperul, pudra de usturoi și nucșoara. Lasă sosul pe foc mic pentru încă 3 minute amestecând încontinuu in tot acest timp.
  • Unge cu o lingură de unt fiecare felie de Jimblă cu cartofi Boromir pe o singură parte. Pune feliile pe un tocător cu partea unsă cu unt în jos. Întinde ½ lingură de muștar Dijon și o lingură de sos Bechamel pe fiecare felie. Presară 35g din amestecul de brânzeturi de mai sus pe 2 felii, peste care pui mai apoi feliile de șuncă și mai apoi încă 35g de brânzeturi pe cele două felii. Completează sandvișurile cu câte o felie de pâine cu partea unsă cu muștar în jos.
  • Prăjește sandvișurile într-o tigaie mare până când au căpătat o crustă aurie, ușor maronie pe ambele părți. Urmează să le pui pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, sa întinzi pe ele sosul Bechamel rămas și să pui restul brânzeturilor deasupra. Lasă-le mai apoi în cuptorul preîncălzit timp de 3-5 minute la 180 grade C. După ce le-ai scos, pune deasupra oul prăjit și arpagicul sau folosește ceapă verde tocată în locul lui. Acompaniat și de o salată asortată vei savura din plin aromele bogate ale gustării calde Croque Madame. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *