Yields:
9 Servings
Difficulty: Easy
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Începe prin a topi untul împreună cu zahărul într-o oală la foc mediu. Amestecă din când în când pentru a se omogeniza compoziția. Când s-a îngroșat, ia oala de pe foc și adaugă scorțișoara și esența de vanilie. Toarnă amestecul într-o tavă rotundă care are o adâncime de cel puțin 5 cm, și lasă-l la răcit.
- Feliază merele și apoi așază-le în tava rotundă, suprapunându-le unde este necesar. Pune tava în frigider unde trebuie să o lași timp de câteva minute. În felul acesta topping-ul de mere caramelizate va avea o textură mai consistentă.
- Te poți apuca de preparat blatul pentru tortul de mere. Amestecă într-un bol ingredientele uscate: Făina Boromir, scorțișoara, nucșoara, praful de copt și sarea.
- Mai apoi, mixează untul la viteza mare până când capătă o textură cremoasă și fină. Adaugă zahărul, continuând să mixezi. Pune ouăle și esența de vanilie, și amestecă scăzând treptat viteza. Poți adăuga și compoziția de ingrediente uscate, folosind în continuare mixerul pentru a incorpora bine ingredientele. Urmează să torni laptele și să amesteci cu o spatulă pentru a te asigura că nu s-au format cocoloașe pe fundul vasului.
- La sfârșit, toarnă compoziția în tava cu mere și lasă-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, timp de 40-46 de minute. După ce s-a copt, lasă tortul de mere la răcit timp de 15 minute. Răstoarnă-l mai apoi pe un platou rotund și apoi îl poți servi călduț. Totuși noi îți sugerăm să mai aștepți până se răcește de tot. Îl poți decora cu frișcă sau nuci zdrobite pentru ca efectul să fie și mai spectaculos. Sperăm să te bucuri din plin de această surpriză dulce împreună cu toți cei dragi! Poftă bună!