Tort de mere, super gustos și ușor de făcut

tort de mere
Yields: 9 Servings Difficulty: Easy

Când te bucuri din căldura casei de gustul și mirosul îmbietor de mere coapte, îți este mai ușor să întâmpini zilele friguroase cu zâmbetul pe buze. Iar tortul de mere cu caramel și scorțișoară, gătit după rețeta noastră, sigur îți va aduce numai voie bună indiferent de ocazia pentru care îl pregătești.

Merele rumene, dulci-acrișoare, completează perfect caramelul și pandișpanul pufos, preparat cu Făina albă superioară Boromir, astfel încât vei savura totul până la ultima bucățică. Așadar, descoperă în rețeta noastră cum să prepari cel mai bun tort de mere de sărbători sau alte ocazii în care pur și simplu vrei să te bucuri de un dulce irezistibil.

Tort de mere, după o rețetă simplă și savuroasă

Rețeta noastră cu mere se prepară fără prea mult efort, astfel încât în cel mai scurt timp vei obține o bunătate dulce de care nu se vor mai sătura cei dragi. Mai întâi trebuie să pregătești un amestec de zahăr și unt, pe care îl topești la foc mic, iar după ce adaugi scorțișoara și vanilia, îl torni într-o tavă rotundă, unde vei așeza merele tăiate.

După aceea, te poți apuca de preparat pandișpanul pentru tortul cu fructe, folosind atât zahăr alb, cât și zahăr brun, pentru un plus de savoare. Pentru ca textura blatului să fie minunată, este esențial ca înainte de a adaugă ouăle, să bați untul cu zahăr până devine foarte cremos. Vei găsi mai jos rețeta de tort de mere explicată pas cu pas astfel încât să pregătești un deliciu cu totul special. Înainte să te apuci de gătit, nu uita că ouăle, untul și laptele trebuie lăsate la temperatura camerei pentru ca blatul tortului să crească frumos.

Făina Boromir, perfectă pentru tortul cu mere

Tortul de mere capătă un gust și o textură unică datorită Făinii superioare Boromir. Blatul de pandișpan aerat completează într-un mod încântător fructele rumene și caramelul, astfel încât să te bucuri din plin de arome bogate. Pentru ca din morile Boromir să iasă cea mai fină făină, am folosit doar ingrediente de o calitate excelentă. O poți comanda online de pe boromirmarket.ro, locul plin cu bunătăți alături de care gătitul devine întotdeauna o bucurie.

Pe blog ți-am pregătit și o rețetă de rulouri cu scorțișoară preparate cu Făina Boromir, un alt desert pe care îl vei savura bucățică cu bucățică! Tot acolo găsești încă o rețetă cu mere pe care o vei îndrăgi; este vorba despre tortul de mere caramelizate din bucățele de cozonac.

Ingredients

0/17 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/5 Instructions
  • Începe prin a topi untul împreună cu zahărul într-o oală la foc mediu. Amestecă din când în când pentru a se omogeniza compoziția. Când s-a îngroșat, ia oala de pe foc și adaugă scorțișoara și esența de vanilie. Toarnă amestecul într-o tavă rotundă care are o adâncime de cel puțin 5 cm, și lasă-l la răcit.
  • Feliază merele și apoi așază-le în tava rotundă, suprapunându-le unde este necesar. Pune tava în frigider unde trebuie să o lași timp de câteva minute. În felul acesta topping-ul de mere caramelizate va avea o textură mai consistentă.
  • Te poți apuca de preparat blatul pentru tortul de mere. Amestecă într-un bol ingredientele uscate: Făina Boromir, scorțișoara, nucșoara, praful de copt și sarea.
  • Mai apoi, mixează untul la viteza mare până când capătă o textură cremoasă și fină. Adaugă zahărul, continuând să mixezi. Pune ouăle și esența de vanilie, și amestecă scăzând treptat viteza. Poți adăuga și compoziția de ingrediente uscate, folosind în continuare mixerul pentru a incorpora bine ingredientele. Urmează să torni laptele și să amesteci cu o spatulă pentru a te asigura că nu s-au format cocoloașe pe fundul vasului.
  • La sfârșit, toarnă compoziția în tava cu mere și lasă-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, timp de 40-46 de minute. După ce s-a copt, lasă tortul de mere la răcit timp de 15 minute. Răstoarnă-l mai apoi pe un platou rotund și apoi îl poți servi călduț. Totuși noi îți sugerăm să mai aștepți până se răcește de tot. Îl poți decora cu frișcă sau nuci zdrobite pentru ca efectul să fie și mai spectaculos. Sperăm să te bucuri din plin de această surpriză dulce împreună cu toți cei dragi! Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *