Desert la pahar cu fructe de pădure

desert la pahar reteta
Yields: 8 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 10 Mins Cook Time: 5 Mins Total Time: 15 Mins

Iubim deserturile la pahar! Dar cine nu iubește un deliciu foarte cremos cu texturi și gusturi bogate ce se împletesc într-o combinație irezistibilă? Iar dacă sunt completate și de savoarea fructelor, acestea îți vor răsfață simțurile cum nu se poate mai bine. Desigur, le îndrăgim și pentru decorul lor festiv pe care îl obținem fără prea mult efort.

Ca să te bucuri de clipe cât mai dulci, ți-am pregătit rețeta perfectă de desert la pahar fără coacere cu fructe, cremă de vanilie și cozonac. Pe lângă farmecul său, te încântă și cu faptul că se prepară foarte repede și ușor. Pufosul Cozonac Royal cu cremă fină de caramel desăvârșește gustul său, în timp ce afinele și căpșunile dulci-acrișoare te vor revigora cu aroma lor fresh.  

Deserturi la pahar pentru ocazii speciale

Desertul la pahar este cel mai rapid deliciu cu un decor festiv încântător. Straturile delicioase creează un contrast de texturi și culori care se vede tare frumos când folosești pahare transparente.

Este alegerea ideală dacă vrei să îți impresionezi familia și prietenii cu un dulce pentru care nu trebuie să petreci mult timp în bucătărie. Totuși merge foarte bine servit și în clipele în care vrei să te răsfeți singur cu ceva gustos, complet deosebit.

Idei dulci de desert la pahar

Pentru acest preparat la pahar am folosit afine și căpșuni proaspete, astfel încât să obținem o aromă ușor acrișoară ce echilibrează perfect gustul cremei și al cozonacului. Merge să folosești și fructe congelate în funcție de ingredientele pe care le ai la îndemână. Poți integra în rețetă și alte fructe precum cireșe, zmeură, coacăze sau bucățele de mango, kiwi și ananas pentru un gust tropical.

În locul cremei de vanilie poți folosi și o crema catifelată de ciocolată, fistic sau cafea. Merge să prepari atât o cremă de vanilie, cât și o cremă din brânză mascarpone, pe care este musai să o completezi cu multă frișcă.

Dacă preferi să înlocuiești cozonacul cu altă bunătate, îți propunem să folosești un chec pufos ca în rețeta de parfait cu multe căpșuni, frișcă și Chec Ciocco. Un alt desert la pahar de care nu te vei mai sătura la masa în familie, este și cheesecake-ul cu ciocolată albă, zmeură și pișcoturi, pe care îl prepari ușor după rețeta noastră.

Bunătăți dulci reinventate din Cozonacii Boromir

deserturi la pahar cu fructe
 

În rețeta noastră de desert la pahar, surpriza dulce vine din partea Cozonacului Royal cu cremă de caramel, chipsuri și glazură fină de ciocolată. Miezul pufos și aromele intense de ciocolată și caramel se îmbină armonios cu crema de vanilie și fructele ușor acrișoare.

Pe boromirmarket.ro găsești nenumărate sortimente de Cozonaci Boromir cu care poți prepara delicii gustoase la pahar, dar și alte minunații reinterpretate într-un mod surprinzător. Tot din magazinul online poți alege oricând multe produse de o calitate excelentă ce conferă mai multă savoare ocaziilor deosebite și nu numai. După cum vei vedea, am pregătit bunătăți pentru fiecare gust!

Ingredients

0/7 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Începe prin a prepara crema de vanilie. Dacă nu vrei să folosești plic de budincă, poți prepara o budincă de casa din lapte, ouă, esență de vanilie, unt și zahăr vanilat, la care adaugi și amidon de porumb sau făină ca să-i conferi textura perfectă.
  • Poți completa crema și cu frișcă ca să obții un desert la pahar foarte cremos. Mixează smântâna dulce până când devine pufoasă și fermă. O poți mixa și cu zahăr pudră în cazul în care preferi un deliciu mai dulce.
  • Taie în bucățele mici Cozonacul Royal cu cremă de caramel. În funcție de preferințe, folosește și alte sortimente precum Cozonacul Royal cu cremă de ciocolată sau Cozonacul Casa Boromir cu nuci crocante și cireșe.
  • Pune un strat de cremă în pahare, apoi unul de cozonac pufos și altul de căpșuni și afine proaspete sau congelate. Pentru un efect spectaculos, te sfătuim să folosești pahare transparente, care să nu fie colorate. Ornează apoi desertul la pahar cu frișcă din belșug peste care poți presăra sprinkles sau ciocolată rasă după cum îți place. Împarte aceste delicii împreună cu toți cei dragi și bucură-te de amintiri dulci prețioase! Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *