Parfait de căpșuni și chec pufos, un desert irezistibil

parfait
Difficulty: Easy

Minunatul parfait are o finețe și o savoare deosebită de care te bucuri din plin de fiecare dată când îl savurezi, fie că este vorba de ocazii speciale sau de masa de zi cu zi. Totuși momentele de răsfăț devin și mai memorabile în clipa în care prepari o astfel de bunătate cu dragoste și o servești alături de toți cei dragi.

Așa că astăzi ți-am pregătit o rețetă simplă de parfait la pahar fără coacere, cu multe căpșuni proaspete, frișcă și pufosul Chec marmorat cu iaurt și crema de lapte Boromir. Sau altfel spus, un desert cu straturi de fericire și arome răcoroase de care nu te mai saturi.

Parfait, desertul perfect pentru orice ocazie

Acest deliciu ce își găsește originea în bucătăria franțuzească, este atât de versatil încât te poți bucura de aromele sale cremoase oricând, indiferent de ocazie. Un parfait revigorant cu iaurt, fructe proaspete și chec merge foarte bine chiar și la micul dejun. Iar mesele festive capătă mai mult farmec dacă pregătești un desert care îți va uimi invitații cu straturile frumos colorate și gusturile bogate. Sigur te va încânta și faptul că poți adapta rețetele de parfait după cum îți place.

parfait reteta

Noi ne-am gândit să completăm rețeta pentru acest desert rece cu savoarea căpșunilor proaspete însă poți folosi și alte fructe precum caise, fructe de pădure sau mango. Poți face și mixuri de fructe pentru un gust fresh și inedit. Topping-urile de caramel, ciocolată și dulceață se potrivesc minunat dacă preferi ca desertul tău la pahar să fie și mai dulce.

Un parfait cremos cu multe căpșuni și Chec Boromir

Atât prospețimea căpșunilor, cât și gustul unic al Checului Boromir, completat de frișca cremoasă, se împletesc într-o armonie de arome și texturi de care te vei îndrăgosti pe loc. Preparat din ingrediente de cea mai bună calitate, Checul marmorat cu iaurt și cremă de lapte conferă mai multă savoare rețetelor de deserturi. Este un răsfăț dulce ce te surprinde cu textura pufoasă, ușor umedă, și cu crema fină de lapte ce îmbogățește miezul.

De pe boromirmarket.ro poți alege și alte sortimente cu creme catifelate pe care să le integrezi în rețeta de parfait. Tot acolo găsești și prăjituri cu fructe, cafea sau nuci, cornulețe fragede, turta dulce și cozonaci pufoși din care poți prepara nenumărate bunătăți precum savarina însiropată, tort de mere caramelizate și budinca cu mere. Descoperă pe blog cum să prepari rapid o delicioasă savarină reinventată din Cozonacii Boromir.

parfait

Ingredients

Instructions

0/3 Instructions
  • Începi prin a prepara frișca amestecând cu mixerul smântână foarte rece la viteza medie până când capătă o textură aerată. Te sfătuim să lași telurile mixerului în congelator înainte de a te apuca de gătit. Poți adăuga și câteva picături de esență de vanilie pentru un plus de gust. Pune mai apoi frișcă într-un poș.
  • Taie în bucățele mici căpșunile și Checul marmorat cu iaurt și cremă de lapte Boromir. După aceea poți pune primul strat de căpșuni pe fundul unui pahar mai mare, și mai apoi un strat de bucățele de chec peste care adaugi frișca. Repetă procedura încă o dată până se umple paharul. La fel trebuie să faci și pentru celelalte pahare cu parfait.
  • La final pune deasupra câteva frunzulițe de mentă și căpșuni mai mici pentru un decor încântător sau un topping de ciocolată, fructe sau caramel. Poți adăuga și afine astfel încât gustul dulce-acrișor să fie și mai delicios. Pune mai apoi paharele cu parfait în frigider unde le lași câteva ore înainte de a le servi. Combinațiile de culori, texturi și arome revigorante te vor cuceri cu desăvârșire! Poți prepara rețeta de desert la pahar și în zilele mai speciale pentru ca mesele de sărbătoare să capete un aspect fermecător. De asemenea, în locul paharelor poți folosi și borcănașe; desertul tău va arata bine oricum. Poftă bună! Ne găsești oricând pe boromirmarket.ro, locul plin de bunătăți care reunesc gusturi și arome special concepute pentru a-ți oferi o experiență inedită!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *