Category: Cozonac Retete, Frigănele dulci și alte rețete, Mic Dejun
Cuisine: Internațional
Cooking Method: Cuptor
Yields:
6 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 15 Mins
Cook Time:
40 Mins
Total Time:
55 Mins
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Mărunțește într-un robot de bucătărie 40g fulgi de migdale. După care adaugă în blender 50g zahăr, un vârf de sare, oul, esența de migdale, untul, și mixează până când obții o pastă cremoasă.
- Într-o tigaie mică gătește la foc mediu zeama de portocală amestecată cu 120ml de apă, zahărul rămas și sucul de portocale. Când vezi că s-a topit zahărul, poți lăsa deoparte compoziția pentru a se răci.
- Într-un bol mic combină uleiul de măsline, cimbrul, fulgii de migdale care au rămas și un vârf de sare.
- Preîncălzește cuptorul la 205 grade C și așază feliile de cozonac pe tava tapetată cu hârtie de copt. Unge fiecare felie cu siropul de portocale și întinde peste ele câte 2 linguri de pastă de migdale. Presară deasupra și amestecul de fulgi de migdale.
- Rumenește frigănelele la cuptor timp de 20-25 de minute astfel încât să se caramelizeze frumos pe margini și migdalele să devină aurii, ușor maronii. Servește frigănelele coapte cu felii de portocale fresh pentru mai multă savoare. Poftă bună!