Frigănele la cuptor cu portocale și fulgi de migdale

friganele la cuptor
Yields: 6 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 15 Mins Cook Time: 40 Mins Total Time: 55 Mins

Delicioase mai sunt frigănelele la cuptor pe care le completezi cu fructe proaspete și migdale crunchy! Aromate și ușor crocante, frigănelele coapte la tavă te îmbie cu savoarea lor de îndată ce le scoți din cuptor și încep să răspândească miresme ademenitoare în toată casa. Iar dacă le servești împreună cu fructe, micul răsfăț devine și mai minunat!

Pentru cât mai multe clipe dulci, am creat o rețetă deosebită de french toast fără prăjire cu portocale fresh și fulgi de migdale din belșug! Din Cozonacul Casa Boromir cu nuci și ciocolată obții foarte ușor o textură și un gust inedit.

Rețetă specială de frigănele la cuptor

Ca să le conferim o aromă dulce-acrișoară, am pregătit un sirop din zeamă și suc de portocale cu care am uns feliile înainte de coacere. În plus am preparat o pastă de ou și migdale măcinate pe care am întins-o peste ele astfel încât să capete o savoare deosebită.

Amestecul pentru frigănelele coapte poate fi aromatizat cu scorțișoară, nucșoară și esențe de vanilie, migdale sau rom. Pe lângă esența de migdale, am folosit și unt, câteva frunze de cimbru și o lingură de ulei de măsline pentru o aromă aparte. Întrucât nu mai prăjești feliile în tigaie, nu mai e nevoie să folosești atât de mult ulei sau unt.

Cu ce savurăm frigănelele coapte?

După ce s-au făcut frigănelele la cuptor, le poți servi cu fructe precum portocale, afine, căpșuni, piersici, banane, mango sau altele în funcție de preferințe. Merge să faci și un mix de fructe, dar și să adaugi o cremă pufoasă de brânză mascarpone sau frișcă.

Sau poate te încântă mai mult un sos de vanilie, ciocolată, fistic sau un gem de fructe. Ai de unde alege o combinație pe placul tău! Spre sfârșit nu uita să presari fulgi de migdale, nucă pralinată sau alune de pădure zdrobite pentru a te bucura de o textură splendidă.

Preferi frigănelele sărate rumenite în cuptor? Atunci poți folosi Franzelele Boromir pe trebuie să le completezi neapărat cu mozzarella, parmezan, cașcaval sau alte brânzeturi rase care se topesc atât de frumos în cuptor! Deasupra poți presăra ceapă verde tocată mărunt sau frunzulițe de pătrunjel.

Frigănele la tavă mai gustoase cu Boromir

Cozonacul Casa Boromir cu cremă de nuci și ciocolată transformă rețeta de frigănele la cuptor într-o adevărată încântare. Gustul intens de ciocolată, nucile crocante și miezul pufos se armonizează nemaipomenit cu aroma de portocală și migdalele rumene.

Pe blog găsești și o rețetă minunată de french toast crispy cu fulgi de porumb din felii rumenite în tigaie. Află și cum prepari ușor o rețetă de desert vegan din frigănele cu scorțișoară, lapte de migdale și cozonac vegan.

Dacă vrei să prepari frigănelele la cuptor din alți cozonaci gustoși, pe boromirmarket.ro găsești nenumărate sortimente pe placul fiecăruia. Tot de acolo poți alege și alte delicii de cea mai bună calitate ce promit momente de neuitat. Descoperă bomboanele învelite în ciocolată belgiană, fursecurile cu unt, prăjiturile artizanale și cornulețele umplute cu cele mai savuroase gemuri!

Ingredients

0/11 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/5 Instructions
  • Mărunțește într-un robot de bucătărie 40g fulgi de migdale. După care adaugă în blender 50g zahăr, un vârf de sare, oul, esența de migdale, untul, și mixează până când obții o pastă cremoasă.
  • Într-o tigaie mică gătește la foc mediu zeama de portocală amestecată cu 120ml de apă, zahărul rămas și sucul de portocale. Când vezi că s-a topit zahărul, poți lăsa deoparte compoziția pentru a se răci.
  • Într-un bol mic combină uleiul de măsline, cimbrul, fulgii de migdale care au rămas și un vârf de sare.
  • Preîncălzește cuptorul la 205 grade C și așază feliile de cozonac pe tava tapetată cu hârtie de copt. Unge fiecare felie cu siropul de portocale și întinde peste ele câte 2 linguri de pastă de migdale. Presară deasupra și amestecul de fulgi de migdale.
  • Rumenește frigănelele la cuptor timp de 20-25 de minute astfel încât să se caramelizeze frumos pe margini și migdalele să devină aurii, ușor maronii. Servește frigănelele coapte cu felii de portocale fresh pentru mai multă savoare. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *