French Toast crispy din cozonac și cereale

french toast reteta
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy

Una dintre bucuriile dimineții este bineînțeles micul dejun bogat în savori și texturi ce promit adevărate clipe de răsfăț. Frigănelele sau french toast, după cum le numesc englezii, te surprind complet cu gustul lor pe care îl obții foarte ușor și pentru care poți face nenumărate combinații de ingrediente astfel încât să încerci de fiecare dată alte arome.

Parcă așteptăm dimineața cu mai multă nerăbdare când știm că vom savura la început de zi ceva atât de delicios, așa că ți-am pregătit o rețetă de french toast cu crustă crispy din fulgi de porumb și felii prăjite de Cozonac Casa Boromir cu cremă de nuci, stafide și portocale.

Rețetă reinventată de French Toast

Rețeta noastră reinterpretată de french toast împletește atât de frumos cozonacul rumenit în tigaie cu sosul de fructe și crusta crocantă din fulgi de porumb, încât nu ai cum să nu tânjești după încă o felie. Pentru a obține crusta crunchy poți folosi în locul fulgilor de porumb și orez expandat, iar sosul de fructe poate fi înlocuit cu miere, siropul preferat sau un topping de caramel sau ciocolată cu nuci. Poți experimenta cu fel și fel de topping-uri pe placul tău în așa fel încât să obții de fiecare dată un alt gust irezistibil.

În plus, poți completa rețeta de french toast cu fructe fresh pentru mai multă prospețime. Fructele de pădure dulci acrișoare merg perfect în această rețetă de french toast. Iar dacă preferi un gust și mai bogat, poți întinde peste feliile prăjite de cozonac un strat generos de cremă de mascarpone.french toast reteta

Mic dejun delicios: french toast din Cozonacii Boromir

Alături de o cafea bună sau un ceai de fructe, frigănelele crunchy din Cozonacul Casa Boromir cu nuci, stafide și portocale, transformă micul dejun într-un răsfăț inedit. Crema de nuci, stafidele aromate și bucățelele de portocale ce îmbogățesc miezul pufos, conferă acestor minunății dulci un gust pe care nu îl vei uita prea curând.

Găsești Cozonacii Boromir și online, pe boromirmarket.ro, alături de o mare varietate de bunătăți special create pentru tine. Pentru rețeta de french toast poți folosi și alt sortiment pe placul tău, fie că preferi cozonacii cu gust autentic tradițional sau în combinații noi de arome și texturi precum Cozonacii Exotici.

Descoperă pe blogul nostru și alte rețete reinventate de preparate din cozonaci. Tot la micul dejun poți servi un Cozonac Toast cu căpșuni și miere, smântână și dulceață, sau cu Crema Alunetta. Se face foarte ușor și repede, fiind ideal pentru diminețile în care ești pe fugă. Tot pe blog găsești și o rețetă mai simplă de frigănele din cozonac prăjit pe care o poți încerca când te grăbești.

french toast reteta

Ingredients

0/10 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Pentru început pune fulgii de porumb mărunțiți pe o farfurie mare și plată. Poți folosi pentru french toast și orez expandat în locul lor pentru a obține o crustă crispy.
  • Într-un vas încăpător amestecă bine ouăle, laptele, scorțișoara, esența de vanilie, sarea, zahărul și făina Boromir. Gustul intens al scorțișoarei completează perfect aromele Cozonacului Casa Boromir cu nuci, stafide și portocale. Pentru un plus de savoare poți adăuga și puțină nucșoară.
  • Taie 8 felii groase de Cozonac Casa Boromir, după care le poți înmuia în amestecul de ouă și lapte pe ambele părți, având grijă să se îmbibe uniform. Mai apoi le poți da ușor prin fulgii de porumb ca sa obții un french toast crunchy
  • După ce ai încins o tigaie mare la foc mediu și ai uns-o cu puțin unt, prăjește feliile de cozonac pe-o parte și pe alta până când capătă o crustă aurie. În câteva minute bunătățile tale crispy sunt gata de servit cu un sos de fructe de pădure sau un alt topping pe placul tău. Completată de Crema tartinabilă Alunetta cu cacao și alune de pădure, rețeta de french toast devine și mai savuroasă. Iar vara poți combina aceste delicii cu înghețata preferată sau cu crema de mascarpone și fructe proaspete din plin. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *