Category: Rețete ocazii speciale, Torturi

Yields:
8 Servings
Difficulty: Easy
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Pune într-un vas rece zahărul tos, zahărul vanilat, cacao și lingurițele de mocha. Te sfătuim să adaugi și puțină esență de vanilie dacă vrei ca crema pentru tortul cu cafea fie mai vanilată și să aibă un gust mai intens.
- În continuare, pune smântâna dulce peste amestecul obținut la pasul anterior și începe să mixezi la viteză mică, după care mărește viteza. Mixează până când obții o frișcă fermă, îndeajuns de tare încât să nu se desprindă de pe vas când îl ții răsturnat.
- Așază primul strat de blat de tort pe un platou special sau într-o tava rotundă și întinde primul strat de cremă, având grijă să o distribui cât mai uniform. Pune încă un strat de blat pufos și mai apoi încă un strat de cremă de frișcă cu cafea. Acoperă stratul de cremă cu încă un strat de blat, peste care trebuie să întinzi restul cremei. Înainte de a te bucura de tortul cu cafea, pune-l la frigider și lasă-l timp de cel puțin o oră: aroma sa răcoroasă te va cuceri întru totul! Dar mai trebuie să faci un lucru pentru ca rezultatul să fie încântător: lasă-te purtat de inspirație și ornează-l după idei cât mai savuroase și creative!
- Totuși noi îți venim în ajutor cu câteva idei de decor pe care să le încerci dacă vrei ca tortul tău cu cafea să aibă un aspect demn de toată admirația. Prepară o glazură de ciocolată albă, întinde-o pe stratul de blat de deasupra și decorează tortul mai apoi cu fructe proaspete precum zmeura, fructele de pădure și căpșunile. Mic sfat: poți face o combinație între fructele de pădure și căpșunile zemoase pentru a obține un contrast mai plăcut. Gustul lor fresh te va revigora într-un mod minunat! Aruncă un ochi pe site-ul boromirmarket.ro, locul în care te așteaptă numai bunătăți pline de savoare!