Tort caramel: deliciul cu cremă fină de caramel

tort caramel
Difficulty: Easy

Tortul caramel poate fi o declarație dulce de dragoste, dar și o surpriză inedită care îi cucerește pe cei dragi cu bogăția de arome și decorul spectaculos. Crema de caramel se împletește într-o armonie desăvârșită cu pandișpanul pufos și glazura de zahăr ars.

Pentru ca tu să te bucuri din plin de zilele speciale, am creat o minunată rețetă de tort cu caramel și Blat de tort Boromir. Este un desert irezistibil, perfect pentru sărbători, aniversări și alte ocazii deosebite. Pe lângă savoarea sa, te încântă și cu faptul că se prepară rapid fără prea mult efort. Și nici nu este nevoie să folosești cuptorul.

Tortul caramel, ușor de adaptat

tort cu caramel reteta

Acest tort promite un răsfăț de mare efect cu straturile delicioase de pandișpan și crema bogată de caramel. Iar la final topping-ul de caramel sărat și nuci pecan completează gustul său cum nu se poate mai bine.

Totuși rețeta noastră de tort caramel poate fi adaptată ușor în funcție de ce combinații de arome îți plac. Dacă adori gustul de ciocolată, poți îmbrăca tortul într-o glazură de ciocolată albă sau neagră, după care îl stropești cu sirop de caramel.

În ceea ce privește topping-ul, poți alege din mai multe variante gustoase. Glazura de caramel poate fi completată atât cu nuci zdrobite, cât și cu alune de pădure sau migdale. Un topping de alune de pădure învelite în ciocolată îi poate conferi tortului caramel un decor cu totul fermecător. În cazul în care vrei să creezi un decor simplu plin de prospețime, poți presară câteva căpșuni sau alte fructe fresh.

Cum prepari cel mai bun tort caramel?

Ca să obții un tort caramel bun de tot, trebuie să fii atent la câteva aspecte esențiale. După ce ai preparat crema de unt, trebuie să o amesteci cu siropul de zahăr ars. Caramelul trebuie să fie rece atunci când le combini. Dacă siropul este încă călduț, textura cremei nu va ieși la fel de pufoasă și densă. Cel mai bine ar fi să pregătești siropul de caramel cu o oră înainte să te apuci de făcut tortul. Pentru a obține un contrast plăcut de gusturi, poți prepara crema cu sirop de caramel sărat.

O minunăție de tort cu caramel și Blat Boromir

Blatul de tort Boromir desăvârșește tortul caramel cu aroma delicată și textura sa pufoasă. În prepararea sa sunt folosite ingrediente de cea mai bună calitate astfel încât să ai parte de o experiență pe cât de savuroasă, pe atât de deosebită.

Surprinde-i pe cei dragi și cu un tort Pădurea Neagră cu frișcă și cireșe morello dulci-acrișoare, pe care îl prepari în câțiva pași simpli după rețeta noastră. Ți-am pregătit pe blogul Boromir și alte rețete splendide de torturi pe care le poți găti oricând vrei să îți impresionezi familia și prietenii cu bunătăți.

Comandă online Blatul de tort Boromir de pe boromirmarket.ro, locul în care găsești ingredientele ideale pentru preparatele tale, dar și fel și fel de delicii cu gust inedit. Prăjiturile Îngerilor din noua colecție abia așteaptă să te răsfețe cu aromele exotice de mango, fistic și cocos. Poți alege de acolo și fursecuri cu unt pline de savoare: minitarte cu nuci, șprițate cu vișine, năsturași cu unt, Pișcoturile Pupici cu Sclipici și multe altele!

tort caramel reteta

Ingredients

Instructions

0/5 Instructions
  • Mai întâi prepară siropul de zahăr ars pentru crema de caramel și topping. Fierbe apa într-o oală, apoi las-o deoparte. Pune zahărul într-o oală diferită și caramelizeză-l la foc mediu. Amestecă încontinuu cu o lingură de lemn până când s-a topit zahărul și a căpătat o culoare ușor maronie.
  • Când vezi că s-a caramelizat zahărul, dă focul mai încet, apoi toarnă treptat apa fiartă peste el. Amestecă bine după fiecare adăugare. Trebuie să ai grijă în momentul în care apa începe să sfârâie, întrucât vor sari stropi fierbinți. După ce s-a omogenizat siropul, continuă să-l gătești la foc mic pentru încă 3 minute. Lasă siropul să se răcească de tot înainte de a-l folosi.
  • Într-un bol mare mixează untul până devine cremos, adaugă zahărul pudră, 120ml de sirop de zahăr ars rece, esența de vanilie, smântâna pentru frișcă și sarea. Dacă crema de caramel nu a ieșit atât de densă, mai adaugă zahăr pudră. Mixează bine până când capătă o textură cremoasă, fermă.
  • Urmează să asamblezi tortul caramel astfel: pune pe un platou rotund un blat de tort Boromir, stropește-l cu sirop de zahăr ars, apoi întinde un strat generos de cremă de caramel. Nivelează bine crema apoi așază deasupra al doilea blat, presând foarte ușor. Procedează la fel și pentru acesta. După ce ai pus ultimul blat de tort, poți îmbrăca tortul în crema rămasă și glazura de caramel.
  • La final presară nuci, alune de pădure sau migdale zdrobite pentru un decor de poveste. Bucură-te împreună cu cei dragi de cele mai dulci clipe alături de tortul caramelizat! Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *